Ухвала
від 18.01.2023 по справі 2-3291/05
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/4529/23

Справа № 2-3291/05

Головуючий у першій інстанції Абухін Р.Д.

Доповідач Назарова М. В.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

18.01.2023 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Назарової М.В. (суддя доповідач),Кострицький В.В., Лозко Ю.П.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження

за апеляційною скаргою ОСОБА_1

на ухвалу Приморського районного суду м. Одеси від 08 грудня 2022 року

у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , КЕЧ Одеського регіону та Перший Малиновський відділ державної виконавчої служби в м. Одесі, про видачу дубліката виконавчого листа по справі за позовом ОСОБА_3 до житлової комісії Одеського інституту Сухопутних військ про визнання рішення житлової комісії Одеського інституту Сухопутних військ від 17 листопада 1998 року незаконним та зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

Ухвалою Приморського районного суду м. Одеси від 08 грудня 2022 року у задоволені заяви ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого листа по справі за позовом ОСОБА_3 до житлової комісії Одеського інституту Сухопутних військ про визнання рішення житлової комісії Одеського інституту Сухопутних військ від 17 листопада 1998 року незаконним та зобов`язання вчинити певні дії, заінтересовані особи ОСОБА_2 , КЕЧ Одеського регіону та Перший Малиновський відділ державної виконавчої служби в м. Одесі відмовлено.

Не погодившись з вказаною ухвалою суду ОСОБА_1 29 грудня 2022 року звернулась до суду з апеляційною скаргою, яка ухвалою Одеського апеляційного суду від 30 грудня 2022 року була залишена без руху на підставі ч. 2 ст. 357 та ст. 185 ЦПК України та надано строк протягом десяти днів з дня вручення ухвали для усунення недоліків, а саме: для надання суду заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали та докази, що підтверджують дату отримання оскаржуваної ухвали.

У встановлений судомстрок,скаржником усунуті вказані в ухвалі недоліки.

Скаржник просить поновити йому строк на апеляційне оскарження, посилаючись на те, що копію повного тексту ухвали було отримано скаржником 19 грудня 2022 року.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 127 ЦПК Українисуд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Відповідно до ч. 1 ст. 354ЦПК України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Оскаржувана ухвала суду постановлена 08 грудня 2022 року, копію ухвали заявниця отримала 19 грудня 2022 року, що підтверджується розпискою.

За таких обставин з урахуванням вимог ч. 2ст. 354 ЦПК Українискаржнику слід поновити строк на апеляційне оскарження.

Форма і зміст апеляційної скарги відповідають вимогамст. 356 ЦПК України.

Судові витрати, передбаченіЗаконом України «Про судовий збір», сплачено.

Підстав для повернення апеляційної скарги, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження або повернення справи до суду першої інстанції не вбачається.

На підставі наведеного, керуючись ст.354,356, 360,361 ЦПК України, апеляційний суд

у х в а л и в:

Клопотання ОСОБА_1 про поновлення строку на апеляційне оскарження задовольнити.

Поновити ОСОБА_1 строк на апеляційне оскарження ухвали Приморського районного суду м. Одеси від 08 грудня 2022 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу Приморського районного суду м. Одеси від 08 грудня 2022 року у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , КЕЧ Одеського регіону та Перший Малиновський відділ державної виконавчої служби в м. Одесі, про видачу дубліката виконавчого листа по справі за позовом ОСОБА_3 до житлової комісії Одеського інституту Сухопутних військ про визнання рішення житлової комісії Одеського інституту Сухопутних військ від 17 листопада 1998 року незаконним та зобов`язання вчинити певні дії.

Надіслати учасникам справи копії апеляційної скарги та доданих до неї документів, роз`яснити їм право подати відзив на апеляційну скаргу, який за формою і змістом має відповідати вимогам статті 360 ЦПК України, у строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення цієї ухвали, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду ухвали суду першої інстанції (ч. 3ст. 360 ЦПК України).

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження надіслати всім учасникам справи.

Звернути увагу учасників процесу, що з 05 жовтня 2021 року почали офіційно функціонувати три підсистеми (модулі) ЄСІТС «Електронний кабінет», «Електронний суд», підсистема відеоконференцзв`язку. З початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС відповідно до п. 6 ст. 14 ЦПК України адвокати,нотаріуси,приватні виконавці,арбітражні керуючі,судові експерти,державні органи,органи місцевогосамоврядування тасуб`єкти господарюваннядержавного такомунального секторівекономіки реєструютьофіційні електронніадреси вЄдиній судовійінформаційно-телекомунікаційнійсистемі вобов`язковому порядку.Інші особиреєструють офіційніелектронні адресив Єдинійсудовій інформаційно-телекомунікаційнійсистемі вдобровільному порядку.Підсистема «Електроннийсуд» забезпечуєможливість користувачамстворювати танадсилати велектронному виглядіпроцесуальні чиінші документидо суду,а такожотримувати інформаціюпро стані результатирозгляду такихдокументів чиінші документи.З інструкціямита рекомендаціямиз приводуреєстрації вЄСІТС можнаознайомитися завеб-посиланням https://wiki.court.gov.ua.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/fair/sud4813/.

Витребувати з Приморського районного суду м. Одеси матеріали цивільної справи № 2-3291/05 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , КЕЧ Одеського регіону та Перший Малиновський відділ державної виконавчої служби в м. Одесі, про видачу дубліката виконавчого листа по справі за позовом ОСОБА_3 до житлової комісії Одеського інституту Сухопутних військ про визнання рішення житлової комісії Одеського інституту Сухопутних військ від 17 листопада 1998 року незаконним та зобов`язання вчинити певні дії.

Матеріали вказаної цивільної справи направити на адресу Одеського апеляційного суду невідкладно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: М.В. Назарова

В.В. Кострицький

Ю.П. Лозко

Дата ухвалення рішення18.01.2023
Оприлюднено20.01.2023
Номер документу108468947
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання рішення житлової комісії Одеського інституту Сухопутних військ від 17 листопада 1998 року незаконним та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —2-3291/05

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Постанова від 04.04.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Назарова М. В.

Постанова від 04.04.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Назарова М. В.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Назарова М. В.

Ухвала від 18.01.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Назарова М. В.

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

Ухвала від 22.11.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні