Ухвала
від 12.01.2023 по справі 518/840/22
ШИРЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ширяївський районний суд Одеської області

12.01.2023 Справа №: 518/840/22 Провадження № 2/518/38/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.01.2023 року смт. Ширяєве

Ширяївський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді: Алексєєвої О.В.,

при секретарі судового засідання: Надир І.Л.,

за участі позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представника відповідача ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у режимі відеоконференції в залі суду смт. Ширяєве цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Ширяївської селищної ради Березівського району Одеської області та Ширяївського державного комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації» про визнання права власності в порядку спадкування за заповітом, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Ширяївського районного суду Одеської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Ширяївської селищної ради Березівського району Одеської області та Ширяївського державного комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації» про визнання права власності в порядку спадкування за заповітом.

Підготовче судове засідання по справі призначено на 12.01.2023 року.

В підготовчому судовому засіданні представник позивача ОСОБА_2 заявив клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідача Комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації» Одеська міська рада (65048, м. Одеса, вул. Троїцька, 25) як правонаступника Комунального підприємства «Одеське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації об`єктів нерухомості», мотивуючи клопотання тим, що від Ширяївського ДКП «БТІ» надійшли пояснення від 05.12.2023 року, в яких даний відповідач зазначає, що відповідачем у даній справі має бути саме КП «ОМБТІ та РОН», дії якого призвели до конфліктної ситуації та створили передумови для відмови нотаріусом Третьої Вінницької державної нотаріальної контори Ковальської Л.В. у видачі ОСОБА_1 свідоцтва про право на спадщину за заповітом, що потягло звернення ОСОБА_1 до суду з позовом, який є предметом судового розгляду.

Позивач підтримала клопотання та просила його задовольнити.

Представник відповідача ОСОБА_3 не заперечував проти задоволення клопотання.

Представник відповідача Ширяївської селищної ради Березівського району Одеської області в підготовче судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Відповідно дост.51ЦПК України суд першоїінстанції маєправо заклопотанням позивачадо закінченняпідготовчого провадження,а уразі розглядусправи заправилами спрощеногопозовного провадження-до початкупершого судовогозасідання залучитидо участіу нійспіввідповідача. Якщо позовподано недо тієїособи,яка повиннавідповідати запозовом,суд дозакінчення підготовчогопровадження,а уразі розглядусправи заправилами спрощеногопозовного провадження-до початкупершого судовогозасідання заклопотанням позивачазамінює первісноговідповідача належнимвідповідачем,не закриваючипровадження усправі. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача - залучити до участі у справі в якості співвідповідача Комунальне підприємство "Бюро технічної інвентаризації" Одеської міської ради.

Відповідно до положень ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити: 1) найменування суду першої інстанції, до якого подається заява; 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; 3) зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються; 4) зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них; 5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; 6) відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору; 7) відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; 8) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; 9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи; 10) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

У зв`язку з тим, що позовна первісна позовна заява та клопотання про залучення співвідповідача не містить зміст позовних вимог щодо КП "Бюро технічної інвентаризації" Одеської міської ради та виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги до вказаного співвідповідача, суд вважає за необхідне зобов`язати позивача не пізніше трьох днів з дня отримання копії ухвали надати суду уточнену позовну заяву, яка відповідає положенням ч. 3 ст. 185 ЦПК України, зокрема, містить зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів та виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги до кожного з відповідачів.

Крім того, суд вбачає за необхідне зобов`язати учасників справи направити іншим учасникам заяви по суті та докази по справі.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 49, 51, 258-261 ЦПК, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 про залучення співвідповідача задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості відповідача Комунальне підприємство "Бюро технічної інвентаризації" Одеської міської ради (65048, м. Одеса, вул. Троїцька, 25, ЄДРПОУ 03350290).

Зобов`язати позивача не пізніше трьох днів з дня отримання копії ухвали надати суду уточнену позовну заяву, яка відповідає положенням ч. 3 ст. 185 ЦПК України, зокрема, містить зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів та виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги до кожного з відповідачів.

Зобов`язати позивача не пізніше трьох днів з дня отримання копії ухвали направити співвідповідачу Комунальне підприємство "Бюро технічної інвентаризації" Одеської міської ради копію позовної заяви та доданих до них документів, копію уточненої позовної заяви, а також всіх наданих позивачем доказів по справі, а докази такого направлення надати суду у наступне судове засідання.

Зобов`язати позивача не пізніше трьох днів з дня отримання копії ухвали направити співвідповідачам Ширяївське державне комунальне підприємство «Бюро технічної інвентаризації» та Ширяївській селищній раді Березівського району Одеської області копію уточненої позовної заяви, а докази такого направлення надати суду у наступне судове засідання.

Зобов`язати представника відповідача Ширяївського державного комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації» не пізніше трьох днів з дня отримання копії ухвали направити співвідповідачу Комунальне підприємство "Бюро технічної інвентаризації" Одеської міської ради копію пояснень та доданих до них документів, а також всіх наданих відповідачем доказів по справі, а докази такого направлення надати суду у наступне судове засідання.

Визначити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня отримання уточненої позовної заяви для подання відзиву на уточнену позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу Комунальне підприємство "Бюро технічної інвентаризації" Одеської міської ради, що за клопотанням залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Повний текст ухвали складено 18.01.2023 року.

Суддя: О.В. Алексєєва

СудШиряївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення12.01.2023
Оприлюднено20.01.2023
Номер документу108472221
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —518/840/22

Рішення від 27.02.2023

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 17.02.2023

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 17.02.2023

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 20.01.2023

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 12.01.2023

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 12.01.2023

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 14.12.2022

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 08.11.2022

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні