Ухвала
від 18.01.2023 по справі 2-1095/11
НОВОСАНЖАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 січня 2023 року справа № 2-1095/11

провадження № 6/542/1/23

Новосанжарський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді Кашуби М.І.,

за участю секретаря судового засідання Коркішко А.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Нові Санжари цивільну справу за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Вердикт капітал» про заміну сторони стягувача його правонаступником у цивільній справі за позовом АТ «Райфайзен Банк Аваль» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором,

в с т а н о в и в :

12 січня 2023 до Новосанжарського районного суду Полтавської області надійшла вказана заява.

Ухвалою Новосанжарського районного суду Полтавської області від 12 січня 2023 року заяву прийнято до розгляду, призначено судове засідання.

Учасники справи в судове засідання не з`явилися.

18.01.2023 до надійшла заява від Товариства зобмеженою відповідальністю«Вердикт капітал»про відкладення розгляду справи (а.с. 206).

Водночас, 18.01.2023 до суду надійшла інформація із Подільського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області ПМУМЮ (м. Одеса), відповідно до якої виконавче провадження по примусовому виконанню виконавчого листа №2-1095/11 від 09.04.2012 про стягнення з ОСОБА_1 на користь АТ «Райфайзен Банк Аваль» боргу у розмірі 103452,51 грн перебуває у Новомосковському відділі державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (а.с. 210).

Згідно з частиною 2 статті 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно із ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи

За змістом положень ч. 3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі Новомосковський відділ державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Зважаючи на те, що порядок залучення осіб у справах про заміну сторони стягувача у ЦПК України не врегульовано, суд при залученні особи у справі, керується положеннями статті 53 ЦПК України.

З оглядуна залученнядо участіу справіНовомосковського відділудержавної виконавчоїслужби уНовомосковському районіДніпропетровської областіПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса) та заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Вердикт капітал», розгляд справи слід відкласти на іншу дату.

Згідно з частиною 2статті 258 ЦПК України, процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Враховуючи вищевикладене, керуючись статтями 53, 258-261, 294 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Судове засідання відкласти на 14 лютого 2023 року на 09 год. 30 хв. в приміщенні Новосанжарського районного суду Полтавської області (смт Нові Санжари, вул. Незалежності, 32).

Залучити до участі в справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Вердикт капітал» про заміну сторони стягувача його правонаступником у цивільній справі за позовом АТ «Райфайзен Банк Аваль» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором - Новомосковський відділ державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Про дату, час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Новомосковському відділудержавної виконавчоїслужби уНовомосковському районіДніпропетровської областіПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса) надіслати копію даної ухвали та копію заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Вердикт капітал» про заміну сторони стягувача його правонаступником у цивільній справі за позовом АТ «Райфайзен Банк Аваль» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Повідомити учасників справи, що інформацію щодо справи, що розглядається, вони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1621/.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Новосанжарського районного суду

Полтавської області Кашуба М.І.

Дата ухвалення рішення18.01.2023
Оприлюднено23.01.2023
Номер документу108490361
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за кредитним договором

Судовий реєстр по справі —2-1095/11

Рішення від 30.05.2011

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Крачкова С. В.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 14.02.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 18.01.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 12.01.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 27.10.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 18.09.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 14.07.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні