Ухвала
від 29.11.2023 по справі 2-1095/11
НОВОСАНЖАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Справа № 2-1095/11

Провадження № 6/542/32/23

У Х В А Л А

Іменем України

29 листопада 2023 року смт Нові Санжари

Новосанжарський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді Шарової-Айдаєвої О.О.,

за участю:

секретаря судового засідання Карась В.Р.,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув смтНові Санжари заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс», заінтересовані особи: ТОВ «Вердикт Капітал» (первісний стягувач), ОСОБА_1 (боржник), Подільський відділ державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), ТОВ «Кампсіс Фінанс», про заміну стягувача його правонаступником у цивільній справі за позовом АТ «Райффайзен Банк Аваль» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором,

В С Т А Н О В И В:

23 жовтня 2023 року до Новосанжарського районного суду Полтавської області надійшла заява представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс», за змістом якої він просив замінити вибулого стягувача - Товариство з обмеженою відповідальністю «Вердикт Капітал» у виконавчому провадженні по примусовому виконанню виконавчого листа у цивільній справі №2-1095/11 на правонаступника стягувача Товариство з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс», про стягнення з боржника - ОСОБА_1 на користь АТ «Райффайзен Банк» заборгованості за кредитним договором № 220382177.

Ухвалою Новосанжарського районного суду Полтавської області від 25 жовтня 2023 року заява прийнята до розгляду, призначено судове засідання для розгляду заяви (а.с. 26 т.2).

29 листопада 2023 року представник ТОВ «Дебт Форс» у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлений належним чином (а.с. 40 т. 2), у прохальній частині заяви просив здійснювати розгляд заяви без його участі (а.с. 4 т. 2).

ТОВ «Вердикт Капітал» в судове засідання не забезпечив явку свого уповноваженого представника, про дату, час та місце судового засідання повідомлений належним чином (а.с. 42 т. 2), клопотань про відкладення судового засідання не надсилав, про причини неявки не повідомляв.

Боржник ОСОБА_1 у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлявся належним чином (а.с. 36-38 т. 2), клопотань про відкладення судового засідання не надсилав, про причини неявки не повідомляв.

Подільський відділ державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) у судове засідання не забезпечив явку свого уповноваженого представника, про час, дату та місце судового засідання повідомлений належним чином (а.с. 43 т. 2). Клопотань про відкладення судового засідання до суду приватний виконавець не надсилав, про причини неявки не повідомляв.

ТОВ «Кампсіс Фінанс» у судове засідання не забезпечило явку свого уповноваженого представника, хоча про час, дату та місце судового засідання повідомлялось належним чином (а.с. 39), клопотань про відкладення судового засідання до суду не надсилало, про причини неявки не повідомляло.

Відповідно до частини 1 статті 223 ЦПК України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Згідно з частиною 2 статті 247 ЦПК України, фіксування судового засідання технічним засобом здійснює секретар судового засідання. У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

З огляду на викладені норми цивільно-процесуального законодавства, судове засідання проведено за відсутності учасників справи та без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Суд дослідивши матеріали справи з`ясував наступне.

Судом встановлено, що матеріали справи містять інформацію, яка надійшла від Подільського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області (м. Одеса) № 2510/21.21.32/3, відповідно до якої зазначено, що виконавче провадження з виконання виконавчого листа № 2-1095/11 від 09 квітня 2012 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь АТ «Райфайзен Банк Аваль» боргу у розмірі 103452 грн 51 коп. перебуває у Новомосковському відділі державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (а.с. 210 т. 1).

Відповідно до частини 1 статті 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи

Згідно з частиною 3 статті 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі, у якості заінтересованої особи - Новомосковський відділ державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (вул. Гетьманська, 7, м. Новомосковськ, Новомосковський район, Дніпропетровська область, 51200).

Враховуючи те, що порядок залучення осіб у справах про заміну сторони стягувача у ЦПК України не врегульовано, суд при залученні особи у справі, керується положеннями статті 53 ЦПК України.

З огляду на викладене, зважаючи на залучення до участі у справі у якості заінтересованої особи - Новомосковського відділудержавної виконавчоїслужби уНовомосковському районіДніпропетровської областіПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса), розгляд справи необхідно відкласти на іншу дату.

Згідно з частиною 2 статті 258 ЦПК України, процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

На підставі викладеного, керуючись статтями 53, 258, 260 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі за заявою Товариства зобмеженою відповідальністю«Дебт Форс»про замінустягувача йогоправонаступником уцивільній справіза позовомАТ «РайффайзенБанк Аваль»до ОСОБА_1 про стягненнязаборгованості закредитним договором,в якостізаінтересованої особи:Новомосковський відділдержавної виконавчоїслужби уНовомосковському районіДніпропетровської областіПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса) (вул. Гетьманська, 7, м. Новомосковськ, Новомосковський район, Дніпропетровська область, 51200).

Запропонувати Новомосковському відділу державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) надати до Новосанжарського районного суд Полтавської області до 18 грудня 2023 року відомості щодо виконавчого провадження з виконання виконавчого листа № 2-1095/11 від 09 квітня 2012 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь АТ «Райфайзен Банк Аваль» боргу у розмірі 103452 грн 51 коп.

Судове засідання відкласти на 19грудня 2023року на 13 год 00 хв, яке відбудеться у приміщенні Новосанжарського районного суду Полтавської області (площа Перемоги, 11, смт Нові Санжари).

Копію ухвали направити учасникам справи та Новомосковському відділу державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.О. Шарова-Айдаєва

Дата ухвалення рішення29.11.2023
Оприлюднено30.11.2023
Номер документу115255911
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за кредитним договором

Судовий реєстр по справі —2-1095/11

Рішення від 30.05.2011

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Крачкова С. В.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 14.02.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 18.01.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 12.01.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 27.10.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 18.09.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 14.07.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні