Ухвала
від 19.01.2023 по справі 523/1506/22
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/4737/23

Справа № 523/1506/22

Головуючий у першій інстанції Середа І. В.

Доповідач Воронцова Л. П.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

19.01.2023 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії:

головуючогоВоронцової Л.П. (суддя-доповідач)

суддів: Ігнатенко П.Я.

Полікарпової О.М.

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Суворовського районного суду м. Одеси від 14 листопада 2022 року в справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про стягнення аліментів на утримання малолітньої дитини,

ВСТАНОВИВ:

14 листопада 2022 року Суворовським районним судом м. Одеси у вказаній справі винесено рішення, на яке 26 грудня 2022 року скаржник подав апеляційну скаргу до суду першої інстанції, просив поновити строк.

В обґрунтування пропуску строку зазначив, що повний текст оскаржуваного рішення отримав 09 грудня 2022 року, що підтверджується розпискою в матеріалах справи.

Дослідивши матеріали апеляційної скарги, суд вважає, що строк підлягає поновленню, з наступних підстав.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Як вбачається з матеріалів справи, 14.11.2022 року судом першої інстанції винесено рішення, повний текст складено того ж дня. Копію оскаржуваного рішення було отримано скаржником безпосередньо у приміщенні суду першої інстанції лише 09 грудня 2022 року. (а.с. 123) Апеляційну скаргу подано 26 грудня 2022 року, тобто в межах тридцятиденного строку на апеляційне оскарження з дня отримання рішення.

Апеляційна скарга відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України, тому перешкоди для відкриття провадження відсутні.

На підставі ч. 1 ст. 368 ЦПК України, справа розглядається судом апеляційної інстанції за правилами, встановленими для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, з особливостями, встановленими для апеляційного розгляду.

Як передбачено п.1 ч.4 ст. 274 ЦПК України, в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах, що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, розірвання шлюбу та поділ майна подружжя.

Відповідно до ч. 1 ст. 369 ЦПК України, апеляційні скарги на рішення суду у справах з ціною позову менше ста розмірів прожиткового мінімум для працездатних осіб, крім тих, що не підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, розглядаються судом апеляційної інстанції без повідомлення учасників справи.

Керуючись ст.359, 369 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Поновити строк на апеляційне оскарження рішення суду.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Суворовського районного суду м. Одеси від 14 листопада 2022 року.

Розгляд справи проводити в порядку письмового провадження.

Скаржнику надіслати копію ухвали про відкриття апеляційного провадження, а іншим учасникам справи разом із копією ухвали про відкриття провадження надіслати копії апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів.

Для реалізації учасниками справи права на подання до суду апеляційної інстанції відзиву на апеляційну скаргу в письмовій формі встановити строк у десять днів з дня вручення ухвали про відкриття апеляційного провадження у справі та роз`яснити, що відзив повинен відповідати вимогам ст.360ЦПКУкраїни і до нього мають додаватися докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до вимог частини тринадцятої статті 7, частини другої статті33та частини першої статті369 ЦПК Українирозгляд справи здійснюватиметься Одеським апеляційним судом у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Воронцова Л.П. (суддя-доповідач), Базіль Л.В., Полікарпова О.М., відповідно до частини 3статті 39 ЦПК Українивідвід у справі може бути заявлений протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження, але не пізніше п`ятнадцяти днів з дня відкриття апеляційного провадження.

Ухвала набирає законної сили з дня її підписання та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий Л.П. Воронцова

Судді: П.Я. Ігнатенко

О.М. Полікарпова

Дата ухвалення рішення19.01.2023
Оприлюднено23.01.2023
Номер документу108505122
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення аліментів на утримання малолітньої дитини

Судовий реєстр по справі —523/1506/22

Постанова від 22.02.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Ухвала від 13.02.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Ухвала від 19.01.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Воронцова Л. П.

Рішення від 14.11.2022

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Середа І. В.

Ухвала від 20.07.2022

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Середа І. В.

Ухвала від 01.02.2022

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Середа І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні