Ухвала
від 03.01.2023 по справі 953/7791/22
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/7791/22

Провадження № 2/953/2078/23

У Х В А Л А

про прийняттяпозовної заявидо розглядута відкриттяпровадження усправі

03 січня 2023 року м. Харків

Суддя Київського районного суду м. Харкова Власова Ю.Ю., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до комунального некомерційного підприємства Мереф`янської міської ради «МЕРЕФ`ЯНСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ» про визнання незаконним та скасування наказу про накладення дисциплінарного стягнення у вигляді догани,

позивач - ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ,

представник позивача - ОСОБА_2 , місце проживання: АДРЕСА_2 ,

відповідач: комунальне некомерційне підприємство Мереф`янської міської ради «МЕРЕФ`ЯНСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ», місцезнаходження: 62472, Харківська обл., Харківський р-он, м. Мерефа, вул. Дніпровська, буд. 148,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до Київського районного суду м. Харкова з позовною заявою до комунального некомерційного підприємства Мереф`янської міської ради «МЕРЕФ`ЯНСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ» про визнання незаконним та скасування наказу про накладення дисциплінарного стягнення у вигляді догани.

Подана до суду позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України, підсудна Київському районному суду м. Харкова.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи передачі за підсудністю, відмови у відкритті провадження при відкритті провадження судом не встановлено.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 274 ЦПК України визначено, що у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи, що виникають з трудових відносин.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України,суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Дослідивши матеріали, додані до позовної заяви, враховуючи ту обставину, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі вимагає проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, вважаю необхідним з власної ініціативи проводити розгляд справи з повідомленням (викликом) сторін.

Одночасно упозовній заявіпозивач проситьвитребувати у комунального некомерційного підприємства Мереф`янської міської ради «МЕРЕФ`ЯНСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ» належним чином завірені копії матеріалів службового розслідування стосовно ОСОБА_1 щодо подій 23 жовтня 2022 року, а саме: рапорту завідувача відділення невідкладної (екстренної) медичної допомоги ОСОБА_3 «Про ОСОБА_1 , який погрожував, сварився та відмовлявся проходити на консультування жінок у відділенні»; протоколу профспілкового комітету № 29 від 11 листопада 2022 року «Про ОСОБА_1 , який не дотримався правил і принципів лікарської етики та деонтології у ВНЕМД»; акту про проведення службового розслідування щодо порушення виконання своїх посадових обов`язків лікарем-акушером-гінекологом з надання екстренної допомоги акушерсько-гінекологічного відділення ОСОБА_1 23 жовтня 2022 року; акту від 02 листопада 2022 року про ознайомлення ОСОБА_1 ; посадової інструкції лікаря-акушера гінеколога ОСОБА_1 ; письмової скарги та/або рапорту лікаря-хірурга відділення невідкладної (екстренної) медичної допомоги ОСОБА_4 щодо подій 23 жовтня 2022 року та образ на його адресу з боку ОСОБА_1 .

За приписами ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Сприяючи позивачу в реалізації ним прав, передбачених ЦПК України, з метою справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду і вирішення справи, суд дійшов висновку про задоволення заявленого клопотання та витребування вказаних доказів.

Керуючись ст.ст. 84, 184-187,275,278- 279 ЦПК України, суддя -

п о с т а н о в и в:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до комунального некомерційного підприємства Мереф`янської міської ради «МЕРЕФ`ЯНСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ» про визнання незаконним та скасування наказу про накладення дисциплінарного стягнення у вигляді догани.

Розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Судове засідання призначити на 31січня 2023року о13годині 00хвилин у приміщенні Київського районного суду м. Харкова за адресою: м. Харків, вул. Валентинівська, 7Б.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч. 1 ст.193ЦПК України,у встановлений строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити третій особі п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання пояснення щодо позову, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Витребувати у комунального некомерційногопідприємства Мереф`янськоїміської ради«МЕРЕФ`ЯНСЬКА ЦЕНТРАЛЬНАРАЙОННА ЛІКАРНЯ» належним чином завірені копії матеріалів службового розслідування стосовно ОСОБА_1 щодо подій 23 жовтня 2022 року, а саме:

-рапорту завідувача відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги Березняк К.А. «Про ОСОБА_1 , який погрожував, сварився та відмовлявся проходити на консультування жінок у відділенні»;

-протоколу профспілкового комітету № 29 від 11 листопада 2022 року «Про ОСОБА_1 , який не дотримався правил і принципів лікарської етики та деонтології у ВНЕМД»;

-акту про проведення службового розслідування щодо порушення виконання своїх посадових обов`язків лікарем-акушером-гінекологом з надання екстреної допомоги акушерсько-гінекологічного відділення ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-акту від 02 листопада 2022 року про ознайомлення ОСОБА_1 ;

-посадової інструкції лікаря-акушера гінеколога ОСОБА_1 ;

-письмової скарги та/або рапорту лікаря-хірурга відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги Коломенського Олексія Геннадійовича щодо подій 23 жовтня 2022 року та образ на його адресу з боку ОСОБА_1 .

Витребувані доказинеобхідно надатидо канцеляріїКиївського районногосуду м.Харкова (додати судовогозасідання -31січня 2023року)засобами поштовогозв`язку та/абозасобами електронногопоштового зв`язкуна електроннуадресу Київськогорайонного судум.Харкова (inbox@ki.hr.court.gov.ua).

Роз`яснити, що відповідно до ч.ч. 6-8, 10 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами.

У зв`язку з наявністю у суді технічної можливості,учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, що відповідає положенням ч. 1 ст. 212 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://www.reyestr.court.gov.uaна офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Копію ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя - Ю.Ю. Власова

Дата ухвалення рішення03.01.2023
Оприлюднено25.01.2023
Номер документу108528726
СудочинствоЦивільне
Сутьнакладення дисциплінарного стягнення у вигляді догани, позивач - ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , представник позивача - ОСОБА_2 , місце проживання: АДРЕСА_2 , відповідач: комунальне некомерційне підприємство Мереф`янської міської ради «МЕРЕФ`ЯНСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ», місцезнаходження: 62472, Харківська обл., Харківський р-он, м. Мерефа, вул. Дніпровська, буд. 148

Судовий реєстр по справі —953/7791/22

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Постанова від 18.01.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Постанова від 18.01.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 05.06.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Рішення від 21.04.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

Рішення від 21.04.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

Ухвала від 03.01.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні