Ухвала
від 24.01.2023 по справі 354/642/21
ЯРЕМЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа № 354/642/21

Провадження № 2/354/91/23

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

24 січня 2023 року м. Яремче

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої судді Ваврійчук Т.Л.

за участю секретаря судового засідання Римарук-Штим`як М.І.

позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Яремче цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства «ГЕОПРОСТІР», Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_3 про визнання дій неправомірними та зобов`язання вчинити дії та внести відомості до Державного земельного кадастру,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Яремчанського міського суду Івано-Франківської області перебуває цивільна справа за вказаним позовом.

Позивач ОСОБА_1 у підготовчому судовому засіданні позовні вимоги підтримала та не заперечила щодо призначення справи до судового розгляду по суті. Щодо поданого клопотання про виклик свідків вказала, що просить його задовольнити та викликати у судове засідання інженера-геодезиста ПП «Геопростір» ОСОБА_4 , яка приймала участь у розробці технічної документації щодо належних їй земельних ділянок у 2007 році. Одночасно зазначила, що вказана у клопотанні ОСОБА_5 на даний час не працює на посаді начальника Яремчанського відділення земельних ресурсів, сільський голова с. Татарів Микитюк І.В. помер, ОСОБА_6 не є суміжним землекористувачем спірних земельних ділянок, а також їй невідома особа іншого зазначеного у клопотанні суміжника- ОСОБА_7 .

Представник відповідача ПП «Геопростір» у підготовчому судовому засіданні позов не визнав, не заперечив щодо призначення справи до судового розгляду по суті. Щодо клопотання позивача про виклик свідків покладається на розсуд суду, однак вказав, що ОСОБА_4 на даний час не працює у ПП «Геопростір».

Представник відповідача Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області у підготовче судове засідання не з`явився, проте у матеріалах справи наявне клопотання про розгляд справи у його відсутності.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_3 та її представник адвокат Медвідь В.О. у підготовче судове засідання не з`явились, не повідомивши причин неявки, хоча про день та час розгляду справи повідомлялись належним чином.

Відповідно до ч.1 ст.198, ч.1 ст.223 ЦПК Українинеявка учасників справи (представника) не перешкоджає проведенню підготовчого провадження.

У ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній цивільній справі проведено підготовчі дії, передбачені ст.ст.189-199 ЦПК України, за результатом яких встановлено, що підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття провадження у справі немає, спір в підготовчому засіданні не врегульовано.

Сторони надали суду письмові заяви по суті спору.

Згідно п.п.8,10,15 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому судовому засіданні суд вирішує питання про виклик у судове засідання свідків, експертів, заяви та клопотання учасників справи, призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань-у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.ч.1,3 ст.91ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

Згідно з правилами ст.69 ЦПК України свідком може бути кожна особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи.

У відповідності до п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Таким чином, оскільки судом встановлено, що до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, а тому слід закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті. Враховуючи те, що у клопотанні про виклик свідків позивачем не зазначено, які саме обставини відомі свідкам, і які конкретно обставини справи зможуть підтвердити кожен із вказаних осіб та чи можуть їх показання мати значення для вирішення спірних правовідносин, приймаючи до уваги доводи позивача з приводу даного клопотання, наведені у підготовчому судовому засіданні та враховуючи предмет позову, суд приходить до висновку, що у задоволенні клопотання ОСОБА_1 про виклик свідків слід відмовити за необґрунтованістю.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.197-200, 260-261 Цивільного процесуального кодексу України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства «ГЕОПРОСТІР», Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_3 про визнання дій неправомірними та зобов`язання вчинити дії та внести відомості до Державного земельного кадастру та призначити справу до судового розгляду по суті на 20 лютого 2023 року о 10 год. 00 хв. у судовому засіданні в приміщенні Яремчанського міського суду Івано-Франківської області за адресою: (вул. Довбуша, 32 м. Яремче, Івано-Франківської області), в яке викликати учасників справи.

У задоволенні клопотання позивача про виклик свідків-відмовити.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://yr.if.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: Т. Л. Ваврійчук

Дата ухвалення рішення24.01.2023
Оприлюднено26.01.2023
Номер документу108564898
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —354/642/21

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

Ухвала від 26.05.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

Постанова від 12.04.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

Постанова від 12.04.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

Ухвала від 06.04.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Пнівчук О. В.

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 17.02.2023

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні