Ухвала
від 26.01.2023 по справі 260/2410/22
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

26 січня 2023 рокум. Ужгород№ 260/2410/22

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Гебеш С. А., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника позивача про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Рахівського районного суд Закарпатської області, Державної судової адміністрації України, Територіального управління Державної судової адміністрації в Закарпатській області про визнання протиправним та скасування наказу, поновлення на роботі, стягнення суддівської винагороди, треті особи - Вища рада правосуддя, Державна казначейська служба України, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом до Рахівського районного суду Закарпатської області про визнання протиправним та скасування наказу, поновлення на роботі, стягнення суддівської винагороди, треті особи - Територіальне управління Державної судової адміністрації в Закарпатській області, Вища рада правосуддя.

У ході підготовчого засіданні до участі у даній справі залучено у якості відповідачів - Державну судову адміністрацію України, Територіальне управління Державної судової адміністрації в Закарпатській області та в якості третьої особи - Державну казначейську службу України.

26 січня 2023року до суду надійшло клопотання представника позивача - Усук Євгенія Сергійовича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, у зв`язку значним віддаленням Закарпатського окружного адміністративного суду від місця роботи представника позивача, а також просив поновити строк звернення із вказаним клопотанням, так як лише 23 січня 2023 року між ним та позивачем укладено договір про надання правової допомоги.

Ознайомившись із поданим клопотанням представника позивача, суд дійшов висновку, що дане клопотання підлягає задоволенню, з огляду на наступне.

Згідно ч. 1 ст.195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Разом з тим, відповідно до вимог ч. 3 ст. 195 КАС України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки (ч. 11 ст.195 КАС України).

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи те що між позивачем та представником ОСОБА_2 договір про надання правової допомоги укладено 23 січня 2023 року, то суд вважає за можливе поновити строк звернення із поданою заявою про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Технічна можливість проведення судового засідання в Закарпатському окружному адміністративному суді в режимі відео конференції з представником позивача з використанням власних технічних засобів наявна.

Враховуючи віддаленість робочого місця уповноваженого представника позивача від місця проведення судового засідання, суд вважає за доцільне задовольнити подане клопотання та надати можливість ОСОБА_2 брати участь в судовому засіданні 27 січня 2023 року о 14 год. 00 хв. в режимі відео конференції з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст.ст. ст. 195, 205, 241-243, 248, 256 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Поновити ОСОБА_2 строк звернення із заявою про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

2. Клопотання представника позивача про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Рахівського районного суд Закарпатської області про визнання протиправним та скасування наказу, поновлення на роботі, стягнення суддівської винагороди, треті особи - Територіальне управління Державної судової адміністрації в Закарпатській області, Вища рада правосуддя задовольнити.

2. Провести підготовче судове засідання 27 січня 2023 року о 14 год. 00 хв. в режимі відеоконференції за участю представника позивача Усика Євгенія Сергійовича, з використанням власних технічних засобів.

3. Копію ухвали надіслати на електронну адресу представника позивача Усика Євгенія Сергійовича.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.А. Гебеш

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.01.2023
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу108606942
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо звільнення з публічної служби

Судовий реєстр по справі —260/2410/22

Рішення від 31.03.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Ухвала від 21.03.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Ухвала від 21.03.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Ухвала від 23.02.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Ухвала від 23.02.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Ухвала від 06.02.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Ухвала від 01.02.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Ухвала від 27.01.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Ухвала від 26.01.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Ухвала від 25.01.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні