Ухвала
від 27.01.2023 по справі 394/41/23
НОВОАРХАНГЕЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

26100смт.Новоархангельськ Кіровоградськоїобласті,вул.Слави 26

27.01.2023

394/41/23

У Х В А Л А

27 січня 2023 року Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

в складі головуючого судді: Партоліної І.П.

при секретарі: Довгій С.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт Новоархангельську цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Надлацької сільської ради Голованівського району Кіровоградської області про визнання права засновника фермерського господарства в порядку спадкування за заповітом

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Новоархангельськогорайонного судуКіровоградської областіперебуває цивільнасправа запозовом ОСОБА_1 до Надлацької сільської ради Голованівського району Кіровоградської області про визнання права засновника фермерського господарства в порядку спадкування за заповітом.

Ухвалою суду від 12 січня 2023 року провадження у справі було відкрито та призначено підготовче судове засідання на 15 лютого 2023 року.

Представник позивача на електронну адресу суду подав клопотання про витребування доказів, а саме про витребування у державного нотаріуса Іванової Ніни Костянтинівни копії спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_2 .

Дослідивши матеріалисправи та подане представником позивача клопотання суд приходить до наступного.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Оскільки обов`язокдоказування покладається насторони, позивачпозбавленийможливості надати до судудокази, тому в порядкуст. 84 ЦПК України суд зобов`язаний витребувати такі докази.

Керуючись ст. 84 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання задовольнити.

Зобов`язати державного нотаріуса Новоархангельської державної нотаріальної контори Кіровоградської області Іванову Ніну Костянтинівну (вулиця Слави 35, смт. Новоархангельськ Голованівського району Кіровоградської області) надати до Новоархангельського районного суду Кіровоградської області до 06лютого 2023року належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудНовоархангельський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення27.01.2023
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу108620846
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —394/41/23

Рішення від 11.04.2023

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Партоліна І. П.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Партоліна І. П.

Ухвала від 27.01.2023

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Партоліна І. П.

Ухвала від 12.01.2023

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Партоліна І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні