Ухвала
від 26.01.2023 по справі 175/2062/22
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 175/2062/22

Провадження № 1-кс/175/69/23

2023 рік

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 січня 2023 року смт Слобожанське

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області в складі:

головуючої: слідчої судді ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання: ОСОБА_2

за участю прокурора: ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання заступника начальника слідчого відділення відділення поліції № 8 Дніпровського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , у кримінальному провадженні № 42022042150000048 про проведення обшуку житла та іншого володіння, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на яке зареєстроване за ОСОБА_5 , в якому мешкає ОСОБА_6 ,

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшло клопотання про проведення обшуку житла та іншого володіння, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на яке зареєстроване за ОСОБА_5 , в якому мешкає ОСОБА_6 ..

Клопотання мотивовано тим, що 27 липня 2022 року надійшло повідомлення про те, що впродовж 2021 - 2022 років невстановлена особа шляхом обману із застосуванням завідомо підроблених документів протиправно заволоділа земельною ділянкою з кадастровим номером 1221487000:01:013:0033, площею 3,49 га, сільськогосподарського призначення, що розташована на території Слобожанської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області, внаслідок чого земельна ділянка фактично вибула із власності законного власника ОСОБА_7 та їй було завдано матеріальну шкоду у великому розмірі.

Відомості про зазначене кримінальне правопорушення були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42022042150000048, правова кваліфікація правопорушення - ч. 3 ст. 190 КК України.

В клопотанні слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку житла та іншого володіння, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на яке зареєстроване за ОСОБА_5 , в якому мешкає ОСОБА_6 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення майна, яке має доказове значення в даному кримінальному провадженні, - документів, на підставі яких проводилася державна реєстрація прав на об`єкти нерухомого майна за участі таких сторін: ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_6 , ОСОБА_10 , ПСП «ДЕМЕТРА»; документів із зразками почерку та підписів ОСОБА_10 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 ; захищених носіїв кваліфікованих електронних підписів, друкувальної, копіювальної, комп`ютерної та іншої техніки, магнітних та електронних носів інформації, які використовувалися для виготовлення вказаних вище документів та на яких можуть зберігатися вказані вище документи; засобів зв`язку (мобільних телефонів), карток операторів мобільного зв`язку, якими користуються вказані вище особи; а також майна, яке було здобуте у результаті вчинення кримінального правопорушення, - грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, та банківських карток, які використовувалися для отримання здобутих злочинним шляхом грошових коштів.

Суд, вислухавши пояснення прокурора, дослідивши матеріали клопотання, вважає, що клопотання підлягає задоволенню за такими підставами.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Як встановлено в ході судового розгляду клопотання, наявні достатні підстави вважати, що обшук житла та іншого володіння, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на яке зареєстроване за ОСОБА_5 , в якому мешкає ОСОБА_6 , буде проводитися з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, під час обшуку планується відшукати майно, яке має доказове значення в даному кримінальному провадженні та яке було здобуте у результаті вчинення кримінального правопорушення.

На підставі вищевикладеного, з метою забезпечення дієвості кримінального провадження, суд приходить до висновку про доцільність задоволення клопотання та надання дозволу на проведення обшуку житла та іншого володіння, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на яке зареєстроване за ОСОБА_5 , в якому мешкає ОСОБА_6 ..

Керуючись ст.ст. 233 - 236, 309 КПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання заступника начальника слідчого відділення відділення поліції № 8 Дніпровського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , у кримінальному провадженні № 42022042150000048 про проведення обшуку житла та іншого володіння, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на яке зареєстроване за ОСОБА_5 , в якому мешкає ОСОБА_6 , - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку житла та іншого володіння, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на яке зареєстроване за ОСОБА_5 , в якому мешкає ОСОБА_6 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення майна, яке має доказове значення в даному кримінальному провадженні, - документів, на підставі яких проводилася державна реєстрація прав на об`єкти нерухомого майна за участі таких сторін: ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_6 , ОСОБА_10 , Приватного сільськогосподарського підприємства «ДЕМЕТРА»; документів із зразками почерку та підписів ОСОБА_10 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 ; захищених носіїв кваліфікованих електронних підписів, друкувальної, копіювальної, комп`ютерної та іншої техніки, магнітних та електронних носів інформації, які використовувалися для виготовлення вказаних вище документів та на яких можуть зберігатися вказані вище документи; засобів зв`язку (мобільних телефонів), карток операторів мобільного зв`язку, якими користуються вказані вище особи; а також майна, яке було здобуте у результаті вчинення кримінального правопорушення, - грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, та банківських карток, які використовувалися для отримання здобутих злочинним шляхом грошових коштів.

Ухвала діє протягом дев`ятнадцяти днів з дня постановлення ухвали, тобто до 14 лютого 2023 року.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні слідчого, прокурора, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи може бути виконана слідчим чи слідчими, які здійснюють досудове розслідування в даному кримінальному провадженні, або прокурором чи прокурорами, які здійснюють повноваження прокурора у даному кримінальному провадженні.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення. Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідча суддя:

СудДніпропетровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення26.01.2023
Оприлюднено29.01.2024
Номер документу108633683
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —175/2062/22

Ухвала від 07.07.2023

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Дараган Л. В.

Ухвала від 07.07.2023

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Дараган Л. В.

Ухвала від 07.07.2023

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Дараган Л. В.

Ухвала від 23.02.2023

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Дараган Л. В.

Ухвала від 23.02.2023

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Дараган Л. В.

Ухвала від 13.02.2023

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Дараган Л. В.

Ухвала від 13.02.2023

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Дараган Л. В.

Ухвала від 13.02.2023

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Дараган Л. В.

Ухвала від 13.02.2023

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Дараган Л. В.

Ухвала від 26.01.2023

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Дараган Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні