Ухвала
від 27.01.2023 по справі 460/53186/22
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про продовження процесуального строку

27 січня 2023 року м. Рівне№460/53186/22Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Борискіна С.А., розглянувши окреме процесуальне питання в адміністративній справі за позовом

Товариства з обмеженою відповідальністю "ДП-СТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ" доМіністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України про визнання протиправним та скасування наказу,В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ДП-СТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ" звернулося до суду з позовом до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, в якому просило :

-визнати протиправною бездіяльнiсть Мiнiстерства розвитку громад, територiй та iнфраструктури України по неприсвоєнню Товариству з обмеженою вiдповiдальнiстю "ДП-СТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ", як призначеному органу із сертифікації колісних транспортних засобів, реєстраційного номера та не включення інформації про Товариство з обмеженою відповідальністю "ДП-СТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ" до Переліку призначених органів із сертифікації колісних транспортних засобів, який оприлюднений на офіційному веб-сайті Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України;

-зобов`язати Міністерство розвитку громад, територiй та інфраструктури України присвоїти Товариству з обмеженою відповідальністю "ДП-СТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ", як призначеному органу iз сертифiкацiї колісних транспортних засобів, реєстраційний номер та включити інформацію про Товариство з обмеженою відповідальністю "ДП-СТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ" до Переліку призначених органiв iз сертифікації транспортних засобів, який оприлюднений на офіційному веб-сайті Мiнiстерства розвитку громад, територiй та iнфраструктури України.

Ухвалою суду від 06.01.2023 відкрито спрощене позовне провадження, без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами. Встановлено відповідачу строк для подання відзиву на позов тривалістю 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Згідно з довідкою про доставку електронного листа відповідач вказану ухвалу суду отримав 09.01.2023.

Позовну заяву з додатками відповідачу надіслано 17.01.2023, що підтверджується списком поштових відправлень.

20.01.2023 від Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України до суду надійшла заява про продовження процесуального строку на подання відзиву у справі, з огляду на те, що відповідачем не отримано копії позовної заяви з додатками.

Розглянувши подану заяву, суд зазначає таке.

Відповідно до ч. 5 ст. 162 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дасть змогу відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив до початку першого підготовчого засідання у справі.

Так, строк для подання відповідачем відзиву на позовну заяву був встановлений ухвалою суду від 06.01.2023 тривалістю 15 днів з дня вручення ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Суд зазначає, що така ухвала була отримана відповідачем 09.01.2023 (електронний кабінет), відтак, строк для подання відзиву на позовну заяву закінчився 24.01.2023, при цьому, докази отримання відповідачем копії позовної заяви з додатками в матеріалах справи відсутні.

Приписами ч.1 ст.118 КАС України визначено, що процесуальні строки - це встановлені законом або судом строки, у межах яких вчиняються процесуальні дії. Процесуальні строки встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені - встановлюються судом.

Відповідно до ч.2 ст.121 КАС України, встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Згідно з ч.3 ст.121 КАС України, якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, у письмовому провадженні.

Відповідно до ч.5 ст.121 КАС України пропуск строку, встановленого законом або судом учаснику справи для подання доказів, інших матеріалів чи вчинення певних дій, не звільняє такого учасника від обов`язку вчинити відповідну процесуальну дію.

Підстави пропуску процесуального строку можуть бути визнані поважними, а строк поновлено чи продовжено лише у разі, якщо вони пов`язані з непереборними та об`єктивними перешкодами, труднощами, які не залежать від волі особи та унеможливили своєчасне, тобто у встановлений законом процесуальний строк, подання такої заяви по суті справи.

З огляду на наведене, враховуючи доводи, викладені у заяві відповідача про продовження процесуального строку, суд, з метою всебічного, повного і об`єктивного розгляду справи, вважає за необхідне продовжити процесуальний строк, встановлений ухвалою суду від 06.01.2023, для подання відзиву на позовну заяву.

Керуючись ст.121, ст.248 КАС України, суд -

У Х В А Л И В :

Заяву Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України - задовольнити.

Продовжити та встановити строк для подання відповідачем відзиву на позовну заяву тривалістю 15 днів з дня отримання відповідачем копії позовної заяви та доданих до неї документів у підсистемі Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системі "Електронний суд" .

Копію позовної заяви та доданих до неї документів надіслати у Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему "Електронний суд" на офіційну електронну адресу Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та окремо не оскаржується.

Суддя С.А. Борискін

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.01.2023
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу108638960
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо організації господарської діяльності, з них дозвільної системи, нагляду (контролю), реалізації держ-ї регуляторної політики у сфері госп-ї д-ті; ліцензування видів господарської д-ті; розроблення і застосування національних стандар., технічних регламентів та процедур оцінки відповідності

Судовий реєстр по справі —460/53186/22

Постанова від 07.07.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 30.05.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 30.05.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 04.05.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Рішення від 29.03.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.А. Борискін

Ухвала від 27.01.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.А. Борискін

Ухвала від 06.01.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.А. Борискін

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні