Ухвала
від 30.01.2023 по справі 930/27/22
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 930/27/22

Проваження № 2/930/38/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К РА Ї Н И

про витребування доказів, закриття підготовчого провадження та призначення

справи до судового розгляду по суті

30.01.2023 Немирівський районний суд

Вінницької області

в складі головуючого судді: Алєксєєнка В.М.

при секретарі: Путій З.О.

за участю представника позивачки - адвоката: Ускової С.Е.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Немирові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , представника позивача, адвоката Ускової Світлани Едуардівни до Вороновицької селищної ради Вінницького району Вінницької області, ПАТ "Воловодівка" с. Воловодівка Вінницького району Вінницької області про поновлення порушеного права, визнання права на земельну частку (пай),

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Немирівського районного суду Вінницької області знаходиться вказана цивільна справа.

Під час проведення підготовчого судового засідання представник позивачки - адвокат Ускова С.Е. заявила клопотання про витребування доказів, в якому просить витребувати у Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Технічну документацію із землеустрою щодо передачі земельних часток (наїв) власникам земельних сертифікатів КСП «Сібок» с. Воловодівка Немирівського району Вінницької області, рішення загальних зборів уповноважених членів КСП «Сібок» с. Воловодівка Немирівського району Вінницької області від 26.12.1995 року про затвердження списку членів КСП «Сібок» с. Воловодівка, які мають право на отримання сертифікату на право на земельну частку (пай) та список членів цього КСП., та рішення загальних зборів уповноважених членів КСП «Сібок» с. Воловодівка Немирівського району Вінницької області та Рішення загальних зборів акціонерів СЗАТ «Воловодівка» Немирівського району Вінницької області про затвердження додаткових списків членів КСП «Сібок» с. Воловодівка, які мають право на отримання сертифікату на право на земельну частку (пай).

Окрім того, представник позивача також просить витребувати з Приватного акціонерного товариства «Воловодівка» с. Воловодівка Немирівського району Вінницької області, Статут колективного сільськогосподарського підприємства «Сібок» с. Воловодівка Немирівського району Вінницької області, Статут Сільськогосподарського закритого акціонерного товариства «Воловодівка» с. Воловодівка Немирівського району Вінницької області, список членів колективного сільськогосподарського підприємства «Сібок» с. Воловодівка Немирівського району Вінницької області, які мають право на отримання сертифікату на право на земельну частку (пай), затвердженого Рішенням загальних зборів уповноважених членів КСП «Сібок» с. Воловодівка Немирівського району Вінницької області від 26.12.1995 року та додаткові списки членів КСП «Сібок» с. Воловодівка Немирівського району Вінницької області, які мають право на отримання сертифікату на право на земельну частку (пай), затверджених Рішенням загальних зборів уповноважених членів КСП "Сібок" с.Воловодівка та Рішенням загальних зборів акціонерів СЗАТ "Воловодівка" с. Воловодівка Немирівського району Вінницької області.

Представник відповідача Вороновицької селищної ради та ПАТ "Воловодівка", будучи належним чином повідомлені про дату, час та місце судового розгляду справи, в підготовче судове засідання не з`явилися, про причини своєї неявки не повідомили, заяв та клопотань не надіслали.

Дослідивши матеріалисправи, вислухавши в судовому засіданні пояснення представника позивача, суд приходитьдо висновку,що клопотанняпредставника позивачапро витребуваннядоказів,закриття підготовчогопровадження тапризначення справидо судовогоозгляду підлягає задоволенню, мета проведення підготовчого судового засідання та його завдання виконані, тому підготовче судове засідання необхідно закрити, а справу призначити до судового розгляду за правилами загального позовного провадження.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Витребувані позивачем докази мають відношення до спору, та сприятимуть забезпеченню повноти та об`єктивності розгляду справи по суті.

Враховуючи те, що необхідність витребування зазначених доказів обґрунтована неможливістю самостійного зібрання зазначених доказів, суд приходить до висновку про задоволення клопотання та необхідність витребування зазначених доказів.

У відповідності до ч. 1 ст. 189 ЦПК України завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 2ст.200ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

В підготовчому судовому засіданні виконані вимоги ч.2 ст.197 ЦПК України.

Спір між сторонами в добровільному порядку не врегульовано.

Згідно п. п. 7, 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: вирішує питанняпро витребування додаткових доказів, призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

З урахуванням наведеного, керуючись ст. ст.189, 196-198,200 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивачки,адвоката УсковоїС.Е. - задовольнити.

Витребувати від відповідача Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, код ЄДРПОУ 39767547, за адресою: 21027, м. Вінниця, вул. Келецька, 63:

-Технічну документацію із землеустрою щодо передачі земельних часток (наїв) власникам земельних сертифікатів КСП «Сібок» с. Воловодівка Немирівського району Вінницької області з виготовленням державних актів на право власності на землю на території Воловодівської сільської ради Немирівського району Вінницької області

-Рішення загальних зборів уповноважених членів КСП «Сібок» с. Воловодівка Немирівського району Вінницької області від 26.12.1995 року про затвердження списку членів КСП «Сібок» с. Воловодівка, які мають право на отримання сертифікату на право на земельну частку (пай) та список членів цього КСП.

-Рішення загальних зборів уповноважених членів КСП «Сібок» с. Воловодівка Немирівського району Вінницької області та Рішення загальних зборів акціонерів СЗАТ «Воловодівка» Немирівського району Вінницької області про затвердження додаткових списків членів КСП «Сібок» с. Воловодівка, які мають право на отримання сертифікату на право на земельну частку (пай).

Витребувати від відповідача Приватного акціонерного товариства «Воловодівка» с. Воловодівка Немирівського району Вінницької області, код ЄДРПОУ 03730816, за адресою: 22810, с. Воловодівка Вінницький (Немирівський) район Вінницька область:

-Статут колективного сільськогосподарського підприємства «Сібок» с. Воловодівка Немирівського району Вінницької області

-Статут Сільськогосподарського закритого акціонерного товариства «Воловодівка» с. Воловодівка Немирівського району Вінницької області

-Список членів колективного сільськогосподарського підприємства «Сібок» с. Воловодівка Немирівського району Вінницької області, які мають право на отримання сертифікату на право на земельну частку (пай), затвердженого Рішенням загальних зборів уповноважених членів КСП «Сібок» с. Воловодівка Немирівського району Вінницької області від 26.12.1995 року.

-Додаткові списки членів КСП «Сібок» с. Воловодівка Немирівського району Вінницької області, які мають право на отримання сертифікату на право на земельну частку (пай), затверджених Рішенням загальних зборів уповноважених членів КСП "Сібок" с.Воловодівка та Рішенням загальних зборів акціонерів СЗАТ "Воловодівка" с. Воловодівка Немирівського району Вінницької області.

Витребувані докази надати суду у строк до 01.03.2023 року.

Роз`яснити, що відповідно до вимог ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

В разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Закрити підготовче провадження та призначити до розгляду цивільну справу по суті за позовом ОСОБА_1 , представника позивача, адвоката Ускової Світлани Едуардівни до Вороновицької селищної ради Вінницького району Вінницької області, ПАТ "Воловодівка" с. Воловодівка Вінницького району Вінницької області про поновлення порушеного права, визнання права на земельну частку (пай),на 10.03.2022 о 09:00 годині.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: Алєксєєнко В.М.

Дата ухвалення рішення30.01.2023
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу108650379
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —930/27/22

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Алєксєєнко В. М.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Алєксєєнко В. М.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Алєксєєнко В. М.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Алєксєєнко В. М.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Алєксєєнко В. М.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Алєксєєнко В. М.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Алєксєєнко В. М.

Ухвала від 13.07.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Алєксєєнко В. М.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Алєксєєнко В. М.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Алєксєєнко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні