Постанова
від 30.01.2023 по справі 944/5195/21
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 944/5195/21

Провадження №2/944/232/23

УХВАЛА

про здійснення дистанційного судового провадження

30.01.2023 рокум.Яворів

Яворівський районний суд Львівської області у складі:

головуючого судді Матвіїва І.М.

з участю секретаря судового засідання Фостаковської Т.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Яворів, клопотання представника позивача адвоката Савки Тараса Володимировича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі №944/5195/21 за позовом ОСОБА_1 до Яворівської районної ради Львівської області та ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на строні позивача, ОСОБА_3 про скасування рішення Комісії з питань поновлення прав реабілітованих Яворівської районної ради Львівської області,

в с т а н о в и в:

У провадженні судді Яворівського районного суду Львівської області Білецької М.О. перебувала вищезазначена цивільна справа.

У зв`язку із настанням обставин, які унеможливлюють здійснення повноважень суддею Яворівського районного суду Львівської області Білецькою М.О., а саме довготривалою непрацездатністю, відповідно до розпорядження керівника апарату №182 від 22.12.2022 «Про призначення повторного автоматизованого розподілу судової справи» цивільну справу повторно розподілено між суддями і відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями було розподілено та передано на розгляд судді Матвіїву І.М.

Ухвалою судді Яворівського районного суду Львівської області Матвіїва І.М. дану справу прийнято до провадження та призначено підготовче судове засідання.

26.01.2023 до суду надійшло письмове клопотання представника позивача Савки Т.В. про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції. З огляду на віддаленість його місця проживання від місцезнаходження Яворівського районного суду Львівської області та дію воєнного стану на всій території України, адвокат Савка Т.В. просить суд забезпечити можливість його присутності у судовому засіданні шляхом проведення відеоконференції з Львівським апеляційним судом, що знаходиться за адресою: площа Соборна, 7, м.Львів.

Згідно з частиною 7статті 11 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Відповідно до частин 1, 5, 7статті 212 Цивільного процесуального кодексу України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Враховуючи необхідність забезпечення права учасників судового процесу на доступ до правосуддя, дотримання розумних строків розгляду справи в суді, з метою забезпечення оперативності судового провадження, суд вважає доцільним проведення дистанційного судового провадження в режимі відеоконференції, доручивши забезпечення проведення судового засідання в режимі відеоконференції Львівському апеляційному суду за участю представника позивача адвоката Савки Т.В.

На підставі викладеного, керуючисьстаттею 212 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

у х в а л и в:

Клопотання представника позивача адвоката Савки Тараса Володимировича про проведення судового засідання у режимі відеоконференції задовольнити.

Проведення судового засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Яворівської районної ради Львівської області та ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на строні позивача, ОСОБА_3 про скасування рішення Комісії з питань поновлення прав реабілітованих Яворівської районної ради Львівської області, призначене судомна 11 годину 40 хвилин 14 березня 2023 року, здійснювати у режимі відеоконференції з Львівським апеляційним судом з участю представника позивача адвоката Савки Тараса Володимировича.

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції повідомити представника позивача адвоката Савку Тараса Володимировича та зобов`язати його з`явитися в судове засідання до Львівського апеляційного суду (площа Соборна, 7, м.Львів).

Доручити працівникам Львівського апеляційного суду забезпечити проведення даного судового засідання в режимі відеоконференції.

Копію ухвали направити на електронну адресу Львівського апеляційного суду (inbox@lva.court.gov.ua) для організації її виконання.

Хід та результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.М.Матвіїв

Дата ухвалення рішення30.01.2023
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу108660605
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —944/5195/21

Рішення від 22.04.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

Постанова від 30.01.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

Постанова від 11.01.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

Ухвала від 18.10.2022

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Білецька М. О.

Ухвала від 29.05.2022

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Білецька М. О.

Ухвала від 29.10.2021

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Білецька М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні