Ухвала
від 31.01.2023 по справі 908/2237/21
ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

31.01.2023 року м. Дніпро Справа № 908/2237/21

Центральний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді: Кощеєва І.М. (доповідач),

суддів:Чус О.В., Орєшкіної Е.В.

розглянувши клопотання Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Стандарт плюс» про призначення судового засідання в режимі відеоконференції по розгляду апеляційної скарги Концерну "Міські теплові мережі" на рішення Господарського суду Запорізької області від 07.02.2022р. ( суддя Азізбекян Т.А., м. Запоріжжя) по справі

за позовом: Концерну «Міські теплові мережі», м. Запоріжжя

до: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Стандарт плюс», м. Запоріжжя

про встановлення постійного безоплатного сервітуту та зобов`язання усунути перешкоди

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Центрального апеляційного господарського суду перебуває апеляційна скарга Концерну "Міські теплові мережі" на рішення Господарського суду Запорізької області від 07.02.2022р. у справі № 908/2237/21.

Ухвалою Центрального апеляційного господарського суду від 15.12.2022р. розгляд апеляційної скарги відкладено в судове засідання на 02.02.2023р. на 12:30 год.

Від Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Стандарт плюс» надійшло клопотання про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Забезпечити проведення відеоконференції просить доручити суду міста Запоріжжя.

Щодо вказаного клопотання колегія суддів зазначає про таке.

Статтею 197 ГПК України встановлено: учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою (ч. 1); учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи (ч. 2); суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду, визначеному судом (ч. 5); у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання (ч. 7); копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відео конференції (ч. 8).

Судом апеляційної інстанції з`ясовано можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції в Запорізькому апеляційному суді 02.02.2023р. о 12:30 год., що підтверджується інформацією, розташованою у WEB-програмі "Бронювання систем відеоконференцзв`язку".

Враховуючи вищевикладене, колегія суддів вважає за можливе задовольнити клопотання позивача про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції та призначити розгляд справи на дату та час, у які є технічна можливість проведення відеоконференції як у Центральному апеляційному господарському суді, так і у Запорізькому апеляційному суді.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 197, 234, 270, 287 ГПК України, Центральний апеляційний господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Судове засідання у справі № 908/2237/21 провести в режимі відеоконференції 02.02.2023р. о 12:30 год., зал засідань №511. Засідання відбудеться в приміщенні Центрального апеляційного господарського суду за адресою: м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 65.

Доручити Запорізькому апеляційному суду забезпечити проведення відеоконференції за участю представника Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Стандарт плюс» з Центральним апеляційним господарським судом 02.02.2023р.

Представнику Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Стандарт плюс» з`явитися до Запорізького апеляційного суду, за адресою: проспект Соборний, 162, Запоріжжя, Запорізька область, 69000.

Центральний апеляційний господарський суд доручає відповідній службовій особі Запорізького апеляційного суду перевірити документи, що посвідчують особу представника Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Стандарт плюс» та перебувати поряд з ним до закінчення судового засідання.

Учасникам судового засідання має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання та отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені Господарським процесуальним кодексом України.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Головуючий суддяІ.М. Кощеєв

СуддяО.В. Чус

СуддяЕ.В. Орєшкіна

СудЦентральний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення31.01.2023
Оприлюднено02.02.2023
Номер документу108681685
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин про земельні сервітути

Судовий реєстр по справі —908/2237/21

Судовий наказ від 17.08.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Азізбекян Т.А.

Повістка від 28.02.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Азізбекян Т.А.

Ухвала від 17.02.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Азізбекян Т.А.

Постанова від 02.02.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

Ухвала від 31.01.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

Ухвала від 26.01.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

Ухвала від 23.01.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

Ухвала від 16.01.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

Ухвала від 15.12.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

Ухвала від 12.12.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні