Ухвала
від 31.01.2023 по справі 521/1657/22
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/4058/23

Справа № 521/1657/22

Головуючий у першій інстанції Шенцева О.П.

Доповідач Приходько Л. А.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

31.01.2023 м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого Приходько Л. А.,

суддів: Бездрабко В. О.,

Кутурланової О.В.,

розглянувши клопотання ОСОБА_1 про заміну відповідача у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «КІФ», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «КРЕДІТ-КАПІТАЛ», Товариства з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛ КРЕДИТ», Товариства з обмеженою відповідальністю «ІНФІНАНС», Товариства з обмеженою відповідальністю «МІЛОАН», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «НОВІ КРЕДИТИ», Товариства з обмеженою відповідальністю «ГОУФІНГОУ», Товариства з обмеженою відповідальністю «ІРБІС» про визнання кредитних договорів недійсними,

в с т а н о в и в :

В провадженніОдеського апеляційногосуду перебуваєсправа запозовом ОСОБА_1 до Товаристваз обмеженоювідповідальністю «КІФ»,Товариства зобмеженою відповідальністю«Фінансова компанія«КРЕДІТ-КАПІТАЛ»,Товариства зобмеженою відповідальністю«ГЛОБАЛ КРЕДИТ»,Товариства зобмеженою відповідальністю«ІНФІНАНС»,Товариства зобмеженою відповідальністю«МІЛОАН»,Товариства зобмеженою відповідальністю«Фінансова компанія«НОВІ КРЕДИТИ»,Товариства зобмеженою відповідальністю«ГОУФІНГОУ»,Товариства зобмеженою відповідальністю«ІРБІС» провизнання кредитнихдоговорів недійсними.Впровадженні Одеськогоапеляційного судуперебуває справаза позовом Жиркової ...

20 січня 2023 року ОСОБА_1 подала заяву про заміну неналежного відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Ібріс» на належного відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Ібріс Фактор».

Заява мотивована тим, що, при складені позовної заяви в наслідок канцелярської помилки в переліку учасників справи замість Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Ібріс Фактор», яке є мікрофінансовою організацією і належним відповідачем у справі, помилково було зазначено Товариство з обмеженою відповідальністю «Ібріс», яке займається взуттєвим виробництвом.

Посилаючись на те, що помилку в зазначені відповідача виявлено вже після подання апеляційної скарги, просила замінити відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Ібріс» на належного відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Ібріс Фактор».

Заявлене клопотання не підлягає до задоволення з огляду на таке.

Частинами 2, 3 статті 51 ЦПК Українирегламентовано, що якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого засідання, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадженнядо початку першого судового засідання, за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Після спливу цих строків, суд може замінити первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав і не міг знати до подання позову у справі про підставу для заміни неналежного відповідача.

Отож, цивільним процесуальним законодавством передбачена можливість заміни неналежного відповідача при розгляді справи судом першої інстанції до ухвалення судового рішення у справі.

Суд апеляційної інстанції при перегляді рішення суду першої інстанції не наділений повноваженнями здійснювати заміну неналежного відповідача.

З урахуванням наведеного дане клопотання про заміну відповідача на стадії апеляційного розгляду справи не є можливим, а відтак задоволенню не підлягає.

Керуючись статтями 51, 260, 261, 381, 389 ЦПК України, суд

ухвалив:

В задоволені клопотання ОСОБА_1 про заміну неналежного відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Ібріс» на належного відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Ібріс Фактор відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий Л. А. Приходько

Судді: В. О. Бездрабко

О. В. Кутурланова

СудОдеський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення31.01.2023
Оприлюднено02.02.2023
Номер документу108708109
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них споживчого кредиту

Судовий реєстр по справі —521/1657/22

Ухвала від 13.06.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Постанова від 29.01.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Постанова від 29.01.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Приходько Л. А.

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Приходько Л. А.

Ухвала від 09.01.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Приходько Л. А.

Ухвала від 22.12.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Приходько Л. А.

Ухвала від 02.12.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Приходько Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні