Ухвала
від 01.02.2023 по справі 752/493/23
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/493/23

Провадження № 2/752/3514/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(про передачу справи до іншого суду)

01 лютого 2023 року суддя Голосіївського районного суду м. Києва Машкевич К.В., розглянувши позовну заяву НАВЧАЛЬНО- ВИХОВНОГО КОМПЛЕКСУ «МІЖНАРОДНИЙ ЛІЦЕЙ МІЖРЕГІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за контрактами про надання освітніх послуг, суддя

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Голосіївського районного суду міста Києва з позовом до відповідача про стягнення заборгованості.

Позовна заява підлягає передачі на розгляд до Києво-Святошинського районного суду Київської області виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Позивач, звертаючись до суду з позовом, зазначає місце проживання відповідача за адресою: АДРЕСА_1 та адресу місця реєстрації: АДРЕСА_2 .

Відповідно до ч. 6 ст. 187 ЦПК України у разі якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, яка не є суб`єктом підприємницької діяльності, суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

Так, на виконання вимог даної норми закону був зроблений запит до відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ЦМУ ДМС в м. Києві та Київській області.

Згідно відповіді про реєстрацію місця проживання особи Відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ЦМУ ДМС в м. Києві та Київській області від 23 січня 2023 року, відповідач зареєстрованою не значиться.

Таким чином, справа не підсудна Голосіївському районному суду м. Києва.

Важливість суворого дотримання правил про підсудність доводиться і практикою Європейського суду з прав людини. Зокрема, суд як порушення вимог пункту 1 статті 6 Конвенції ЄСПЛ розглядає порушення правил територіальної підсудності без належного законного обґрунтування, незважаючи на наявність чітких правил підсудності, встановлених ЦПК.

Підсудність є ефективним засобом, який сприяє тому, щоб конкретна справа розглядалася і вирішувалася законним, компетентним, незалежним і неупередженим судом до підсудності якого вона віднесена процесуальним законом.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Частиною першою ст. 32 ЦПК України встановлено, що спори між судами про підсудність не допускаються.

Враховуючи викладене, справа підлягає передачі на розгляд до Києво-Святошинського районного суду Київської області.

Керуючись ст.ст. 27, 30, 31 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ :

Позовну заяву НАВЧАЛЬНО- ВИХОВНОГО КОМПЛЕКСУ «МІЖНАРОДНИЙ ЛІЦЕЙ МІЖРЕГІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за контрактами про надання освітніх послуг передати на розгляд за підсудністю до Києво-Святошинського районного суду Київської області (м. Київ, вул. Мельниченка, 1).

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Київського апеляційного суду.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: К.В.Машкевич

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення01.02.2023
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу108744995
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —752/493/23

Ухвала від 09.08.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Феняк О. Р.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Феняк О. Р.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 01.02.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Машкевич К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні