Ухвала
від 06.02.2023 по справі 128/564/21
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/564/21

УХВАЛА

06 лютого 2023 року м. Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Ганкіна І.А.., розглянувши матеріали заяви представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Горобця Дмитра Григоровича про перегляд заочного рішення Вінницького районного суду Вінницької області від 28 грудня 2022 року по справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» до ОСОБА_1 про зобов`язання до вчинення певних дій,-

УСТАНОВИВ:

03.02.2023 року до Вінницького районного суду Вінницької області надійшла вище вказана заява.

Вивчивши заяву та додані до неї документи, суд вважає, що заява відповідача про перегляд заочного рішення підлягає залишенню без руху, виходячи з такого.

Як визначає ч. 1ст. 4 ЦПК Україникожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів. Порядок звернення до суду за судовим захистом урегульованоЦПК України. Подання заяви до суду має відбуватись із дотриманням певних умов.

Відповідно до ч.4 ст.177 ЦПК до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно до положень ч.1 ст.4 закону «Про судовий збір», судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Ставка судового збору за поданням до суду заяви про перегляд заочного рішення, яка подана фізичною особою, становить 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 536,80 грн.

Судом при огляді матеріалів заяви про перегляд заочного рішення установлено, що відповідачем не сплачено судовий збір.

Тому, дану заяву про перегляд заочного рішення слід залишити без руху із наданням строку для усунення недоліків. Відповідач повинен сплатити судовий збір за заявлену вимогу в сумі 536,80 грн, та надати суду оригінал квитанції про сплату судового збору.

Відповідно до ч.2ст.285 ЦПК Україниу заяві про перегляд заочного рішення повинно бути зазначено: 1) найменування суду, який ухвалив заочне рішення; 2) ім`я (найменування) відповідача або його представника, які подають заяву, їх місце проживання чи місцезнаходження, номер засобів зв`язку; 3) обставини, що свідчать про поважність причин неявки в судове засідання та (або) неповідомлення їх суду, а також причин неподання відзиву, і докази про це; 4) посилання на докази, якими відповідач обґрунтовує свої заперечення проти вимог позивача; 5) клопотання про перегляд заочного рішення; 6) перелік доданих до заяви матеріалів.

Згідно із ч. 8ст.285ЦПК України до неналежно оформленої заяви про перегляд заочного рішення застосовуються положення ст. 185 цього Кодексу.

У порушення зазначених вимог заявником не дотримано форма та зміст заяви про перегляд заочного рішення передбачені ч.2ст.285 ЦПК України.

Відповідно до ч.6ст.285 ЦПК Українидо заяви про перегляд заочного рішення додаються копії додатків для інших учасників справи згідно переліку вказаного самим заявником.

Керуючись, ст. ст. 175, 185 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Горобця Дмитра Григоровича про перегляд заочного рішення Вінницького районного суду Вінницької області від 28 грудня 2022 року по справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» до ОСОБА_1 про зобов`язання до вчинення певних дій - залишити без руху.

Роз`яснити заявнику що він має виправити вказані в ухвалі недоліки, в строк п`ять днів з дня отримання копії цієї ухвали. Якщо в цей же строк не будуть виправленні вказані недоліки заяви, то вона буде вважатися судом неподаною та повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.А. Ганкіна

СудВінницький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення06.02.2023
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу108786950
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші процесуальні питання

Судовий реєстр по справі —128/564/21

Ухвала від 17.09.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

Ухвала від 17.09.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Ухвала від 28.04.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Ухвала від 06.04.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Ганкіна І. А.

Постанова від 27.09.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Міхасішин І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні