Ухвала
від 06.02.2023 по справі 363/4137/20
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"06" лютого 2023 р. Справа № 363/4137/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 лютого 2023 року Вишгородський районний суд Київської області у складі:

головуючої судді Котлярової І.Ю.,

за участі секретаря Тищенко К.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Вишгород цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Катюжанської сільської ради Вишгородського району Київської області про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вишгородського районного суду Київської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Катюжанської сільської ради Вишгородського району Київської області про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом.

06.02.2023 року від позивачів до суду надійшла заява про залучення правонаступника відповідача Катюжанської сільської ради Вишгородського району Київської області Димерську селищну раду Вишгородського району Київської області, у зв`язку із реорганізацією Катюжанської сільської ради Вишгородського району Київської області, як юридичної особи. Просили розглянути подану заяву за їх відсутності та задовольнити.

Сторони у судове засідання не з`явилися, про місце, день та час розгляду справи були повідомлені належним чином.

Дослідивши матеріали справи, суд, приходить до наступних висновків.

06 грудня 2020 року набув чинності Закон України №1009-1Х від 17.11.2020 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій», яким внесено зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування».

Як вбачається з підпунктів 1) та 4) п.6-1 Прикінцевих положень вказаного Закону, у день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною територіальною громадою, територія якої затверджена Кабінетом Міністрів України (далі - сформована територіальна громада), припиняються повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, територія яких включена до території сформованої територіальної громади (далі - розформовані територіальні громади).

Сформована територіальна громада є правонаступником усього майна, прав та обов`язків розформованої територіальної громади.

При цьому, сформована територіальна громада не пізніше завершення другої сесії новообраної ради у порядку, визначеному цим пунктом, починає реорганізація відповідних юридичних осіб - сільських, селищних, міських рад, обраних розформованими територіальними громадами та розміщених поза адміністративним центром сформованої територіальної громади, шляхом їх приєднання до юридичної особи - сільської, селищної, міської ради, розміщеної в адміністративному центрі сформованої територіальної громади. Після завершення реорганізації відповідні сільські, селищні, міські ради припиняються як юридичні особи.

Відтак, повноваження Катюжанської сільської ради Вишгородського району Київської області, в даний час припинено, і її правонаступником є Димерська селищна рада Вишгородського району Київської області, а відтак потребує залучення до участі у справі правонаступника Катюжанської сільської ради Вишгородського району Київської області Димерську селищну раду Вишгородського району Київської області.

Як вбачається зі ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 55, 260-261, 353 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву позивачів про залучення до участі у справі правонаступника відповідача Катюжанської сільської ради Вишгородського району Київської області задовольнити.

Залучити доучасті уцивільній справіза позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 доКатюжанської сільськоїради Вишгородськогорайону Київськоїобласті провизнання прававласності нанерухоме майнов порядкуспадкування зазаконом правонаступникаКатюжанської сільськоїради Вишгородськогорайону Київськоїобласті- Димерську селищну раду Вишгородського району Київської області.

Визначити наступну дату судового засідання на 23.02.2023 року об 11 год. 00 хв.

Копію ухвали направити Димерській селищній раді Вишгородського району Київської області.

Ухвалу може бути оскаржено до Київського апеляційного суду, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення.

Суддя І.Ю. Котлярова

Дата ухвалення рішення06.02.2023
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу108793959
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —363/4137/20

Рішення від 23.02.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

Ухвала від 19.12.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

Ухвала від 24.02.2021

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

Ухвала від 23.02.2021

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

Ухвала від 09.11.2020

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні