Ухвала
від 07.02.2023 по справі 873/51/23
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"07" лютого 2023 р. м. Київ Справа№ 873/51/23

Північний апеляційний господарський суд

суддя: Станік С.Р.

розглянувши матеріали заяви Комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної організації) по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м. Києва «Плесо» про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Всеукраїнській громадській організації «Ліга юридичного захисту інтересів споживачів» від 23.01.2020

у третейській справі № 37/19 (головуючий: Лінкевич О.М., третейські судді: Перепуга О.В., Соколов В.В.)

за позовом Комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної організації) по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м. Києва «Плесо»

до Громадської організації «Український правозахисний центр»

про стягнення заборгованості за договором з співорганізатором фестивалю літнього оздоровчого відпочинку в м. Києва № 140/2019 від 21.05.2019

В С Т А Н О В И В:

Комунальне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної організації) по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м. Києва «Плесо» звернулось до Постійно діючого Третейського суду при Всеукраїнській громадській організації «Ліга юридичного захисту інтересів споживачів» з позовом до Громадської організації «Український правозахисний центр» про стягнення заборгованості за договором з співорганізатором фестивалю літнього оздоровчого відпочинку в м. Києва № 140/2019 від 21.05.2019 на загальну суму 20000, 00 грн. та витрати по сплаті судового збору розмірі 380,00 грн.

Рішенням Постійно діючого Третейського суду при Всеукраїнській громадській організації «Ліга юридичного захисту інтересів споживачів» від 23.01.2023 у третейській справі № 37/19 позовну заяву задоволено в повному обсязі, а саме:

- стягнуто з Громадської організації «Український правозахисний центр» на користь Комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної організації) по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м. Києва «Плесо» 20 000 грн. 00 коп.;

- стягнуто з Громадської організації «Український правозахисний центр» на користь Комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної організації) по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м. Києва «Плесо» витрати по оплаті третейського збору у розмірі 380 грн. 00 коп.

25.01.2023 Комунальне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної організації) по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м. Києва «Плесо» звернулось до Північного апеляційного господарського суду із заявою про видачу виконавчого листа на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Всеукраїнській громадській організації «Ліга юридичного захисту інтересів споживачів» від 23.01.2020.

Відповідно до витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 25.01.2023, справу № 873/51/23 передано головуючому судді (судді-доповідачу) Станіку С.Р.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 30.01.2023 заяву Комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної організації) по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м. Києва «Плесо» про видачу наказу на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Всеукраїнській громадській організації «Ліга юридичного захисту інтересів споживачів» від 23.01.2020 у третейській справі № 37/19 залишено без руху. Надано Комунальному підприємству виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної організації) по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м. Києва «Плесо» строк десять днів з дня отримання копії даної ухвали для усунення недоліків заяви шляхом подання до Північного апеляційного господарського суду:

- доказів сплати судового збору в розмірі 1342 грн. 00 коп.;

-оригінал рішення Постійно діючого Третейського суду при Всеукраїнській громадській організації «Ліга юридичного захисту інтересів споживачів» від 23.01.2020 у третейській справі № 37/19 або належним чином завірена його копія, з дотриманням приписів п.1, п.2 ч.4 ст.347 Господарського процесуального кодексу України.

06.02.2023 через відділ забезпечення автоматизованого розподілу, контролю та моніторингу виконання документів (канцелярію) Північного апеляційного господарського суду від Комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної організації) по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м. Києва «Плесо» надійшло клопотання на виконання ухвали Північного апеляційного господарського суду від 30.01.2023 у справі № 873/51/23, до якого долучено :

-платіжне доручення № 9417 від 02.02.2023 про сплату судового збору по справі № 873/51/23 на суму 1 342, 00 грн.;

- оригінал рішення Постійно діючого Третейського суду при Всеукраїнській громадській організації «Ліга юридичного захисту інтересів споживачів» від 23.01.2020 у третейській справі № 37/19;

- копія довіреності.

Перевіривши матеріали заяви Комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної організації) по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м. Києва «Плесо» про видачу виконавчого документу на примусове виконання рішення третейського суду, Північний апеляційний господарський суд визнає подані матеріали достатніми для прийняття їх до розгляду.

За приписами ч. 1, 2 ст. 352 Господарського процесуального кодексу України питання видачі наказу на примусове виконання рішення третейського суду розглядається судом за заявою особи, на користь якої прийнято рішення третейського суду. Заява про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду подається до апеляційного господарського суду за місцем проведення третейського розгляду протягом трьох років з дня ухвалення рішення третейським судом.

Приписами ст. 353 Господарського процесуального кодексу України встановлено вимоги до форми і змісту заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду.

За змістом ч. ч. 1, 2 ст. 354 Господарського процесуального кодексу України заява про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду розглядається суддею одноособово протягом п`ятнадцяти днів з дня її надходження до суду в судовому засіданні з повідомленням сторін. Неявка сторін чи однієї із сторін, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду заяви. При розгляді заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду за клопотанням однієї із сторін господарський суд витребовує справу з постійно діючого третейського суду, в якому вона зберігається. Справа має бути направлена до господарського суду протягом п`яти днів від дня надходження вимоги. У такому разі строк розгляду заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду продовжується до тридцяти днів з дня її надходження до суду.

Водночас, ч. 2 ст. 56 Закону України "Про третейські суди" встановлює, що при розгляді заяви про видачу виконавчого документа компетентний суд повинен витребувати справу з постійно діючого третейського суду, в якому зберігається справа, яка має бути направлена до компетентного суду протягом п`яти днів від дня надходження вимоги. У такому випадку строк вирішення заяви про видачу виконавчого документа продовжується до одного місяця.

За таких обставин, суд вважає за необхідне витребувати з Постійно діючого Третейського суду при Всеукраїнській громадській організації «Ліга юридичного захисту інтересів споживачів» справу № 37/19 за позовом Комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної організації) по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м. Києва «Плесо» до Громадської організації «Український правозахисний центр» про стягнення заборгованості за договором з співорганізатором фестивалю літнього оздоровчого відпочинку в м. Києва № 140/2019 від 21.05.2019.

За таких обставин, керуючись ст.ст. 234 352-354 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд

У Х В А Л И В:

1. Прийняти до розгляду заяву Комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної організації) по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м. Києва «Плесо» про видачу наказу на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Всеукраїнській громадській організації «Ліга юридичного захисту інтересів споживачів» від 23.01.2020 у третейській справі № 37/19.

2. Розгляд справи № 873/51/23 за заявою Комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної організації) по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м. Києва «Плесо» про видачу наказу на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Всеукраїнській громадській організації «Ліга юридичного захисту інтересів споживачів» від 23.01.2020 у третейській справі № 37/19, призначити на 16.02.2023 о 12 год. 20 хв. в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1 літера А. Зал судових засідань № 16 (2 поверх).

3. Направити копію цієї ухвали сторонам у справі та Постійному діючому Третейському суду при Всеукраїнській громадській організації «Ліга юридичного захисту інтересів споживачів».

4. Зобов`язати Постійно діючий Третейський суд при Всеукраїнській громадській організації «Ліга юридичного захисту інтересів споживачів» протягом п`яти днів від дня отримання цієї ухвали направити до Північного апеляційного господарського суду справу № 37/19 за позовом Комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної організації) по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м. Києва «Плесо» до Громадської організації «Український правозахисний центр» про стягнення заборгованості за договором з співорганізатором фестивалю літнього оздоровчого відпочинку в м. Києва № 140/2019 від 21.05.2019.

5. Зобов`язати Постійно діючий Третейський суд при Всеукраїнській громадській організації «Ліга юридичного захисту інтересів споживачів» (01021, м. Київ, вул.. Кловський узвіз, 9/2) впродовж п`яти днів з дня надходження копії цієї ухвали надати апеляційному суду:

- третейську справу № 37/19 за позовом Комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної організації) по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м. Києва «Плесо» до Громадської організації «Український правозахисний центр» про стягнення заборгованості за договором з співорганізатором фестивалю літнього оздоровчого відпочинку в м. Києва № 140/2019 від 21.05.2019;

- свідоцтво про реєстрацію третейського суду (копію);

- положення Постійно діючого Третейського суду при Всеукраїнській громадській організації «Ліга юридичного захисту інтересів споживачів» (належним чином засвідчену копію);

- регламент Третейського суду (належним чином засвідчену копію);

- список третейських суддів.

6. Зобов`язати кожну із сторін третейського спору надати суду письмову інформацію про наступне:

- чи визнавалося недійсним третейське застереження;

- чи скасовано рішення Постійно діючого Третейського суду при Всеукраїнській громадській організації «Ліга юридичного захисту інтересів споживачів» від 23.01.2020 у третейській справі № 37/19 компетентним судом;

- чи є у провадженні Північного апеляційного господарського суду або інших судів заяви про оскарження чи скасування рішення Постійно діючого Третейського суду при Всеукраїнській громадській організації «Ліга юридичного захисту інтересів споживачів» від 23.01.2020 у третейській справі № 37/19.

7. Довести до відома учасників справи, що нез`явлення їх представників в судове засідання не є перешкодою розгляду заяви про видачу виконавчого документа по суті. Звернути увагу учасників справи на можливість розгляду справи за відсутності їх представників за наявними у справі матеріалами у разі подання відповідного клопотання.

8. Встановити учасникам справи строк для подачі всіх заяв та клопотань в письмовій формі протягом семи днів з дня вручення копії даної ухвали, але не пізніше 16.02.2023.

Всі документи і письмові докази подаються виключно через Відділ забезпечення автоматизованого розподілу, контролю та моніторингу виконання документів Північного апеляційного господарського суду (канцелярію суду) за адресою: м. Київ, вул. Шолуденка, буд. 1, літера А (1 поверх).

9. Повідомити представників сторін, що їх повноваження мають бути підтвердженими документами на підставі ст. 60 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Суддя С.Р. Станік

Дата ухвалення рішення07.02.2023
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу108820099
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості за договором з співорганізатором фестивалю літнього оздоровчого відпочинку в м. Києва № 140/2019 від 21.05.2019

Судовий реєстр по справі —873/51/23

Судовий наказ від 21.03.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Судовий наказ від 21.03.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Судовий наказ від 21.03.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Ухвала від 16.02.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Ухвала від 07.02.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Ухвала від 30.01.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні