Ухвала
від 07.02.2023 по справі 672/117/23
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №672/117/23

Провадження №2/672/161/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у цивільній справі

07 лютого 2023 року м. Городок

Суддя Городоцького районного суду Хмельницької області Федорук І.М., розглянувши матеріали цивільної справи №672/117/23, провадження №2/672/161/23 за позовом Волочиської окружноїпрокуратури Хмельницькоїобласті (місцезнаходження:31200,Хмельницька область,Хмельницький район,м.Волочиськ,вул.Слави,8)в інтересахдержави вособі Городоцькоїміської ради(місцезнаходження:вул.Грушевського,53,м.Городок,Хмельницький район,Хмельницька область, 32000),комунального некомерційногопідприємства «Городоцькаміська багатопрофільналікарня» Городоцькоїміської ради(місцезнаходження:вул.Шевченка,40,м.Городок,Хмельницький район,Хмельницька область, 32000) до ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) про відшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину,

ВСТАНОВИВ:

Позовна заява подана з додержанням вимог, визначених ст.ст.175, 177 ЦПК України, а тому вона може бути прийнята судом до розгляду.

Враховуючи вимоги ст.ст.19, 274 ЦПК України, суд дійшов висновку про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідачу роз`яснити право подати заперечення проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.ст.187, 260, 274 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом Волочиської окружної прокуратури Хмельницької області в інтересах держави в особі Городоцької міської ради, комунального некомерційного підприємства «Городоцька міська багатопрофільна лікарня» Городоцької міської ради до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину.

Розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 02 березня 2023 року о 14 год. 00 хв. з участю сторін.

Надати відповідачу строк протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення йому копії даної ухвали для подання відзиву на позов.

Роз`яснити відповідачу, що у відповідності до вимог ч. 8 ст.178 ЦПК України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішить справу за наявними матеріалами. Крім того, у відповідності до ч.3 ст. 83 ЦПК України відповідач разом з поданням відзиву повинен подати суду докази. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Визначити відповідачу строк тривалістю п`ять днів з дня отримання копії ухвали для подачі заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, у разі неподання у встановлений судом строк яких, відповідач має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Учасники процесу відповідно до положеньст.39 ЦПК Українимають право заявити відвід судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу з підстав, зазначених у статтях36,37,38цьогоКодексу. Відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання або першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Після спливу вказаного строку заявляти відвід (самовідвід) дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу (самовідводу) заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Відповідачу роз`яснити, що відповідно до ч.4 ст.206 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову. Якщо визнання відповідачем позову суперечить закону або порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову у прийнятті визнання відповідачем позову і продовжує судовий розгляд.

Визнання позову - це розпорядницька дія відповідача, його згода на задоволення заявлених позовних вимог, спрямована на закінчення розгляду судом заявленої вимоги шляхом винесення рішення про її задоволення. Крім того, відповідачеві слід роз`яснити, що від визнання позову слід відрізняти визнання відповідачем якого-небудь факту. Визнання позову є розпорядницькою дією відповідача і означає безумовну згоду з вимогами позивача та з винесенням судом рішення на користь позивача незалежно від наявності і доведеності фактів, що входять у підставу позову. Визнання факту є різновидом пояснень відповідача як засобу доказування і спрямоване на підтвердження наявності певної обставини, доказування якої згідно з правилами про розподіл тягаря доказування покладається на позивача.

Про дату, час та місце розгляду справи повідомити учасників справи.

Інформацію щодо даної справи учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України за вебадресою: http://gd.km.court.gov.ua

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І.М. Федорук

Дата ухвалення рішення07.02.2023
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу108827114
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину

Судовий реєстр по справі —672/117/23

Рішення від 29.03.2023

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Федорук І. М.

Рішення від 29.03.2023

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Федорук І. М.

Ухвала від 02.03.2023

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Федорук І. М.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Федорук І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні