Ухвала
від 08.02.2023 по справі 916/2513/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про витребування доказів

"08" лютого 2023 р.м. Одеса Справа № 916/2513/22

Господарський суд Одеської області у складі судді Д`яченко Т.Г.

При секретарі судового засідання Гутниковій О.С.

Розглянувши клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів, з урахуванням клопотання від 27.10.2022р. по справі №916/2513/22

За позовом: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 )

До відповідача: Обслуговуючого кооперативу „Емпоріум Тауер (65009, м. Одеса, вул. Генуезька, буд. ; код ЄДРПОУ 43182020

Про розірвання договору та стягнення 772816,11 грн.

За участю:

Від позивача: Киреєва Н.С., ордер

Від відповідача: не з`явився

Встановив: В провадженні господарського суду Одеської області перебуває справа №916/2513/22 за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу „Емпоріум Тауер про розірвання договору та стягнення 772816,11 грн.

Одночасно з поданням позовної заяви до суду позивачем було надано клопотання про витребування доказів, відповідно до якого він просив суд витребувати від Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради належним чином засвідчені копії: Містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки щодо будівництва багатоквартирного житлового комплексу з вбудованими приміщеннями громадського призначення, об`єктами соціального обслуговування та підземним паркінгом за будівельною адресою: м. Одеса, Приморський район, вул. Генуезька, містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки №178/1 від 21.08.2018 року.

Витребувати від Одеської міської ради інформацію про номер та дату прийняття рішення сесії Одеської міської ради про передачу земельної ділянки Обслуговуючого кооперативу „Емпоріум Тауер та/або Товариству з обмеженою відповідальністю «Грінпарк Сіті» для будівництва багатоквартирного житлового комплексу з вбудованими приміщеннями громадського призначення, об`єктами соціального обслуговування та підземним паркінгом за будівельною адресою: м. Одеса, Приморський район, вул. Генуезька, 1, копію рішення сесії Одеської міської ради про передачу земельної ділянки Обслуговуючого кооперативу „Емпоріум Тауер та/або Товариству з обмеженою відповідальністю «Грінпарк Сіті» для будівництва багатоквартирного житлового комплексу з вбудованими приміщеннями громадського призначення, об`єктами соціального обслуговування та підземним паркінгом за будівельною адресою: м. Одеса, Приморський район, вул. Генуезька, 1.

Витребувати від Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради належним чином засвідчені копії: Повідомлення про початок будівельних робіт за реєстраційним номером ОД010192131065 по об`єкту «Нове будівництво багатоквартирного житлового комплексу з вбудованими приміщеннями громадського призначення, об`єктами соціального обслуговування та підземним паркінгом», що розташований за адресою: Одеська обл., м. Одеса, Приморський, вул. Генуезька, 1, замовник - Товариство з обмеженою відповідальністю «Грінпарк Сіті», дозволу на виконання будівельних робіт дозволу на виконання будівельних робіт за реєстраційним номером ІУ113192391862 від 29.08.2019 по об`єкту «Нове будівництво багатоквартирного житлового комплексу з вбудованими приміщеннями громадського призначення, об`єктами соціального обслуговування та підземним паркінгом», що розташований за адресою: Одеська обл., м. Одеса, Приморський, вул. Генуезька, 1, замовник - Товариству з обмеженою відповідальністю «Грінпарк Сіті», Повідомлень про зміну даних до вище згаданого дозволу, Інформацію, до якої дати повинні були бути закінченні роботи.

Надалі, позивачем до суду було надано клопотання від 27.10.2022р., відповідно до якого він просив суд задовольнити клопотання про витребування доказів в частині витребування доказів від Одеської міської ради та Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради.

Відповідно до ч.ч.1,3 ст.81 ГПК України, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У клопотанні про витребування судом групи однотипних документів як доказів додатково зазначаються ознаки, що дозволяють ідентифікувати відповідну групу документів.

Відповідно до п. 4, п. 5 ч. 2 ст. 81 ГПК України визначено, що у клопотанні про витребування судом доказів повинно бути зазначено: заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання.

Розглянувши клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів, з урахуванням клопотання від 27.10.2022р., господарський суд дійшов висновку про обґрунтованість клопотання та необхідність його часткового задоволення, з витребуванням від Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради належним чином засвідчені копії: Повідомлення про початок будівельних робіт за реєстраційним номером ОД010192131065 по об`єкту «Нове будівництво багатоквартирного житлового комплексу з вбудованими приміщеннями громадського призначення, об`єктами соціального обслуговування та підземним паркінгом», що розташований за адресою: АДРЕСА_2 , замовник - Товариство з обмеженою відповідальністю «Грінпарк Сіті», дозволу на виконання будівельних робіт дозволу на виконання будівельних робіт за реєстраційним номером ІУ113192391862 від 29.08.2019 по об`єкту «Нове будівництво багатоквартирного житлового комплексу з вбудованими приміщеннями громадського призначення, об`єктами соціального обслуговування та підземним паркінгом», що розташований за адресою: АДРЕСА_2 , замовник - Товариству з обмеженою відповідальністю «Грінпарк Сіті», Повідомлень про зміну даних до вище згаданого дозволу, Інформацію, до якої дати повинні були бути закінченні роботи.

Суд зазначає, що позивачем не обґрунтовано необхідність витребування від Одеської міської ради інформації про номер та дату рішення сесії Одеської міської ради та відповідно до ч.2 ст.81 ГПК України, у клопотанні про витребування судом доказів повинно бути зазначено, який конкретно доказ витребовується, а у поданому клопотанні не було зазначено відповідних даних.

Відповідно до ч.ч. 7, 8 ст.81 ГПК України, будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Водночас, господарський суд зазначає, що згідно з ч.9 ст.81 ГПК України, у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Керуючись ст.ст.81,234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів, з урахуванням клопотання від 27.10.2022р. по справі №916/2513/22 задовольнити частково.

2.Витребувати від Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради (65009, Одеська обл., місто Одеса, ВУЛИЦЯ ЧЕРНЯХОВСЬКОГО, будинок 6) належним чином засвідчені копії:

- Повідомлення про початок будівельних робіт за реєстраційним номером ОД010192131065 по об`єкту «Нове будівництво багатоквартирного житлового комплексу з вбудованими приміщеннями громадського призначення, об`єктами соціального обслуговування та підземним паркінгом», що розташований за адресою: АДРЕСА_2 , замовник - Товариство з обмеженою відповідальністю «Грінпарк Сіті»,

- Дозволу на виконання будівельних робіт дозволу на виконання будівельних робіт за реєстраційним номером ІУ113192391862 від 29.08.2019 по об`єкту «Нове будівництво багатоквартирного житлового комплексу з вбудованими приміщеннями громадського призначення, об`єктами соціального обслуговування та підземним паркінгом», що розташований за адресою: Одеська обл., м. Одеса, Приморський, вул. Генуезька, 1, замовник - Товариству з обмеженою відповідальністю «Грінпарк Сіті»,

- Повідомлень про зміну даних до вище згаданого дозволу.

- Інформацію, до якої дати повинні були бути закінченні роботи.

3. В іншій частині клопотання залишити без задоволення.

4.Встановити Управлінню державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради строк для подання до суду витребуваних доказів протягом п`яти днів з дня вручення даної ухвали суду.

5.У разі неможливості подання витребуваних доказів у встановлений судом строк повідомити про це суд письмово протягом 5 днів з дня вручення даної ухвали суду.

6.Повідомити Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд може застосувати до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Повний текст ухвали складено 08 лютого 2023р.

Ухвала набирає чинності 08 лютого 2023р. та оскарженню не підлягає.

Суддя Д`яченко Тетяна Геннадіївна

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення08.02.2023
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу108874600
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають з корпоративних відносин пов’язані з правами на акції, частку у статутному капіталі

Судовий реєстр по справі —916/2513/22

Ухвала від 14.09.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Аленін О.Ю.

Ухвала від 24.07.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Аленін О.Ю.

Ухвала від 10.07.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Аленін О.Ю.

Рішення від 11.05.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

Ухвала від 24.04.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

Рішення від 17.04.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

Ухвала від 20.03.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

Ухвала від 27.02.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

Ухвала від 08.02.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

Ухвала від 08.02.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні