Ухвала
від 09.02.2023 по справі 676/5651/21
КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 676/5651/21

Номер провадження 6/676/9/23

УХВАЛА

09 лютого 2023 року м. Кам`янець-Подільський

Кам`янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

в складі: головуючої судді Швець О.Д.

з участю секретаря Чекашкіної О.Л.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку ч. 2 ст. 247 ЦПК України заяву Кам`янець-Подільського міського центру зайнятості про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання,-

ВСТАНОВИВ:

Кам`янець-Подільський міський центр зайнятості звернувся до суду із заявою, просить поновити пропущений строк для пред`явлення до виконання виконавчого листа по справі № 676/5651/21 про стягнення з ОСОБА_1 на користьКам`янець-Подільськогоміського центрузайнятості 7031,18грн.неправомірно отриманоїдопомоги побезробіттю та2270,00грн.у відшкодуваннясудових витрат. В обґрунтування клопотання зазначає, що рішенням Кам`янець-Подільського міськрайонного суду у справі № 676/5651/21 від 03.08.2022 р. задоволено позов Кам`янець-Подільського міського центру зайнятості до ОСОБА_1 про повернення неправомірно отриманої допомоги по безробіттю. На даний час рішення суду не виконано, у прийнятті виконавчого листа для примусового виконання було відмовлено. Вважає, що строк пред`явлення виконавчого документа до виконання пропущений з поважних причин, оскільки Кам`янець-Подільському міському центру зайнятості не було відомо що рішення набрало законної сили, рішення з відміткою про набрання рішення законної сили на адресу Кам`янець-Подільського міського центру зайнятості надійшло після закінчення строку пред`явлення для виконання. 09.01.2023 р. Кам`янець-Подільським міським центром зайнятості подано заяву до Кам`янець-Подільського міськрайонного суду на отримання рішення з відміткою про набрання законної сили та виконавчого листа. Рішення з відміткою про набрання рішенням законної сили представник Кам`янець-Подільськогоміського центрузайнятості отримав в січня 2023 року. Таким чином Кам`янець-Подільський міський центр зайнятості був позбавлений можливості пред`явити до виконання виконавчого документа по даній справі.

Представник Кам`янець-Подільськогоміського центрузайнятості в судове засідання не з`явився, подав клопотання про розгляд заяви у його відсутності, заяву підтримує, просить задовольнити.

ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, повідомлений своєчасно належним чином.

Суд вважає за можливе розглянути заяву у відсутності учасників на підставі наявних доказів у справі.

Суд, дослідивши заяву про поновлення строку для пред`явлення виконавчого документа та додані до неї матеріали, приходить до наступного висновку.

Частиною 1 ст. 431 ЦПК України, передбачено, що виконання судового рішення здійснюється на підставі виконавчого листа, виданого судом, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Відповідно до п. 17. 2Розділу XIII «Перехідні положення» ЦПК України, оформлення і видача судових рішень, якими вносяться зміни до виконавчих документів (у тому числі про виправлення помилки у виконавчому документі; визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню; стягнення на користь боржника безпідставно одержаного стягувачем за виконавчим документом; поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання; відстрочку чи розстрочку виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання; зупинення виконання судового рішення; заміну сторони виконавчого провадження), здійснюється в паперовій формі судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

За нормами ч.6 ст. 12 ЗУ «Про виконавче провадження» стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання.

Відповідно до положень ч.ч. 1,2 ст. 433 ЦПК України у разі пропуску строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено. Заява про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа, виданого судом, подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Так, рішенням Кам`янець-Подільського міськрайонного суду від 03.08.2022 року позов Кам`янець-Подільського міського центру зайнятості до ОСОБА_1 про повернення неправомірно отриманої допомоги по безробіттю - задоволено. Стягнуто з ОСОБА_1 на користь Кам`янець-Подільського міського центру зайнятості 7031,18грн.неправомірно отриманої допомоги по безробіттю та 2270,00 грн. у відшкодування судових витрат.

Рішення набрало законної сили 03.09.2022 року.

Частиною 1 статті 12 Закону України «Про виконавче провадження» визначено, що виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

З матеріалів справи вбачається, що строк пред`явлення до виконання виконавчого листа у справі № 676/5651/21 сплинув, виконавчий документ виданий Кам`янець-Подільським міськрайонним судом на заяву представника Кам`янець-Подільського міського центру зайнятості 12.01.2023 року.

Відповідно до вимог ст. 124 Конституції України судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов`язковими для виконання на всій території України.

Згідно із ст. 1 Конституції України Україна є правовою державою, обов`язковість виконання судових рішень є обов`язковою гарантією, дотримання якої визначальним для утвердження авторитету України.

З урахуванням наведеного рішення суду по справі № 676/5651/21, яке набрало законної сили, є обов`язковим для виконання та має бути виконане.

Враховуючи, що виконавчий документ про стягнення з ОСОБА_1 на користь Кам`янець-Подільського міського центру зайнятості 7031,18 грн. неправомірно отриманої допомоги по безробіттю та 2270,00 грн. у відшкодування судових витрат не пред`явлений до виконання, невиконання судового рішення загрожує сутності права на справедливий розгляд судом, таким чином, обставини, на які посилається представник позивача як на причину пропуску строку пред`явлення виконавчого документа до виконання, суд визнає поважними і вважає за необхідне поновити пропущений строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 247, 433, 442, п. 17.2, п. 17.4 розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК Українив редакції 03.10.2017 року, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Кам`янець-Подільського міського центру зайнятості про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання у справі № 676/5651/21 - задовольнити.

Поновити строк пред`явлення виконавчого листа до виконання у справі № 676/5651/21 про стягнення з ОСОБА_1 на користь Кам`янець-Подільського міського центру зайнятості 7031,18 грн. неправомірно отриманої допомоги по безробіттю та 2270,00 грн. у відшкодування судових витрат.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Кам`янець-Подільського

міськрайонного суду Швець О.Д.

СудКам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення09.02.2023
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу108923238
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —676/5651/21

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Рішення від 03.08.2022

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 21.10.2021

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні