Ухвала
від 14.02.2023 по справі 308/14339/21
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/14339/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 лютого 2023 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області у складі:

головуючого суддіХамник М.М.,

за участю секретаря судових засідань Івашко Я.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом комунального закладу вищої освіти «Ужгородський інститут культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради до ОСОБА_1 про виселення та стягнення заборгованості за проживання, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області знаходиться вищезазначена справа.

03.02.2023 через канцелярію суду надійшла заява ректора Комунального закладу вищої освіти «Академія культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради Шетеля Наталії про залучення у справі як правонаступника позивача комунального закладу вищої освіти «Ужгородський інститут культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради - Комунальний заклад вищої освіти «Академія культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради.

Клопотання обґрунтовано тим, що згідно з Рішенням Закарпатської обласної ради від 28.07.2022 №638 позивача реорганізовано шляхом приєднання правонаступника - Комунального закладу вищої освіти «Академія культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради.

У судове засідання представник позивача не з`явився у зв`язку з оголошеною повітряною тривогою, разом з тим подав заяву в якій просив розглянути питання щодо заміни позивача правонаступником без його участі, проти чого представник відповідача не заперечував, про що зазначив у вказаній заяві.

У судовому засіданні представник відповідача не заперечував щодо задоволення клопотання.

Дослідивши матеріали справи в частині поданої заяви від 03.02.2023, суд приходить до наступних висновків.

Рішенням Сьомої сесії VIII скликання Закарпатської обласної ради №638 від 28.07.2022 утворено Комунальний заклад вищої освіти «Академія культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради. Пунктом 5 вказаного рішення реорганізовано Комунальний заклад вищої освіти «Ужгородський інститут культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради шляхом приєднання до Комунального закладу вищої освіти «Академія культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради, який є його правонаступником усіх прав, майна та обов`язків.

Відповідно дост. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Процесуальне правонаступництво - це заміна сторони або третьої особи (право попередника) іншою особою (правонаступником) у зв`язку з вибуттям із процесу суб`єкта спірного або встановленого рішенням суду правовідношення, за якої до правонаступника переходять усі процесуальні права та обов`язки право попередника і він продовжує в цивільному судочинстві участь останнього.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що наявні підстави передбачені частиною першоюстатті 55 ЦПК Українидля задоволення поданого позивачем клопотання про залучення правонаступника.

Керуючись ст. ст.55,260-261,353-355 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ректора Комунального закладу вищої освіти «Академія культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради Шетеля Наталії про залучення у справі як правонаступника позивача - задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом комунального закладу вищої освіти «Ужгородський інститут культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради до ОСОБА_1 про виселення та стягнення заборгованості за проживання, правонаступника позивача - Комунальний заклад вищої освіти «Академія культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради (м.Ужгород, вул. Минайська, 38/80; ідентифікаційний код юридичної особи 44799722).

Ухвала може бути оскаржена до Закарпатського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Ужгородського

міськрайонного суду

Закарпатської області М.М. Хамник

Дата ухвалення рішення14.02.2023
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу108950781
СудочинствоЦивільне
Сутьвиселення та стягнення заборгованості за проживання

Судовий реєстр по справі —308/14339/21

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Куштан Б. П.

Рішення від 02.05.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Хамник М. М.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Хамник М. М.

Рішення від 02.05.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Хамник М. М.

Ухвала від 14.02.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Хамник М. М.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Хамник М. М.

Ухвала від 22.12.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Хамник М. М.

Ухвала від 02.11.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Хамник М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні