Ухвала
від 14.02.2023 по справі 554/1248/23
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 14.02.2023Справа № 554/1248/23 Провадження № 2/554/3590/2023

У Х В А Л А

14 лютого 2023 року суддя Октябрського районного суду м. Полтави Савченко Л.І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ПрАТ «Полтавський машинобудівний завод» в особі т.в.о. голови правління Гуріна Г. про стягнення заборгованості по заробітній платі, оплаті листа непрацездатності та компенсації за невикористану відпустку, стягнення середнього заробітку за весь час затримки розрахунку при звільненні, -

в с т а н о в и в :

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до відповідача ПрАТ «Полтавський машинобудівний завод» в особі т.в.о. голови правління Гуріна Г. про стягнення заборгованості по заробітній платі, оплаті листа непрацездатності та компенсації за невикористану відпустку, стягнення середнього заробітку за весь час затримки розрахунку при звільненні.

Згідно п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

В порушення вище вказаних норм позивачем у позовній заяві не вказано його індекс, номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта, адресу електронної пошти. Крім того, не вказано повне найменування відповідача, його місцезнаходження, поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, відомі номери засобів зв`язку, офіційну електронну адресу та адресу електронної пошти.

Відповідно доп.п.7-10ст. 175ЦПК Українипозовна заяваповинна містити відомості провжиття заходівзабезпечення доказівабо позовудо поданняпозовної заяви,якщо такіздійснювалися; перелікдокументів таінших доказів,що додаютьсядо заяви;зазначення доказів,які неможуть бутиподані разоміз позовноюзаявою (занаявності);зазначення щодонаявності упозивача абоіншої особиоригіналів письмовихабо електроннихдоказів,копії якихдодано дозаяви; попередній(орієнтовний)розрахунок сумисудових витрат,які позивачпоніс іякі очікуєпонести узв`язку ізрозглядом справи; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав

Вимоги зазначених норм позивачем також не виконані. Докази додані до позовної заяви, а саме копія трудової книжки надано не в повному обсязі , а лише остання її сторінка, що позбавляє суд можливості визначити кому вона належить. Крім того, позивачем не конкретизовано позовні вимоги в частині стягнення заборгованості по заробітній платі та середнього заробітку за весь час затримки розрахунку при звільненні, позивач зазначає, що ним на адресу відповідача було надіслано заяву про деталізацію заробітної плати , однак вказану заяву не додано. При цьому, позивачем не заявлено клопотання про витребування доказів у відповідача.

Згідно ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір»розмір ставки судового збору за подання до суду фізичною особою позовної заяви майнового характеру складає 1 відсоток ціни позову, але не менше 0, 4 прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб .

Як вбачається з доданих до позовної заяви документів позивачем не сплачено судовий збір за позовну вимогу майнового характеру, а саме стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні. Крім того, позивачем не вказано суму, яку він просить стягнути з відповідача, що унеможливлює суд визначити розмір судового збору, який необхідно сплатити позивачу.

Вимогами ч.1ст.185ЦПК України визначено, що, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених уст.175 і 177 цього кодексу, постановляє ухвалу, у якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача та надає йому строк для усунення недоліків.

Враховуючи, що позовну заяву складено з порушенням вимогст.ст. 175, 177 ЦПК України, суд приходить до висновку про залишення позовної заяви без руху з наданням позивачам строку для усунення наведених недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 177, 185 ЦПК України,Законом України «Про судовий збір», -

у х в а л и в :

ОСОБА_1 до ПрАТ «Полтавський машинобудівний завод» в особі т.в.о. голови правління Гуріна Г. про стягнення заборгованості по заробітній платі, оплаті листа непрацездатності та компенсації за невикористану відпустку, стягнення середнього заробітку за весь час затримки розрахунку при звільненні- залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків 10 днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити, що у випадку невиконання вимог, визначених ст.ст. 175, 177 ЦПК Україниу наданий строк, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяЛ.І.Савченко

Дата ухвалення рішення14.02.2023
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу108976043
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі, оплаті листа непрацездатності та компенсації за невикористану відпустку, стягнення середнього заробітку за весь час затримки розрахунку при звільненні

Судовий реєстр по справі —554/1248/23

Рішення від 29.01.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Рішення від 29.01.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 14.02.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні