Ухвала
від 16.05.2023 по справі 554/1248/23
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 16.05.2023Справа № 554/1248/23 Провадження № 2/554/3590/2023

У Х В А Л А

16 травня 2023 року Октябрський районний суд м. Полтави в складі:

головуючого - судді Савченко Л.І.

при секретарі Грай К.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Полтаві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ПрАТ «Полтавський машинобудівний завод» про стягнення заборгованості по заробітній платі, компенсації за невикористану відпустку та стягнення середнього заробітку за весь час затримки розрахунку при звільненні,-

в с т а н о в и в :

В провадженні суду знаходиться вказана цивільна справа.

Від представникапозивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 до суду надійшло клопотання про витребування доказів, у якому остання просила витребувати у ПрАТ «Полтавський машинобудівний завод» інформацію про розмір посадового окладу ОСОБА_1 ,який працював на посаді фрезерувальника у ПрАТ «Полтавський машинобудівний завод», інформацію про розмір середньоденної заробітної плати ОСОБА_1 та розрахунок нарахованої , але не виплаченої заробітної плати ОСОБА_1 . В обґрунтування клопотання представник позивача зазначила, що ОСОБА_1 звертався із заявою до ПрАТ «Полтавський машинобудівний завод», у якій просив надати розрахунок заборгованості по заробітній платі, однак відповіді на заяву не отримав. Враховуючи викладене, можна зробити висновок про наявність у ОСОБА_1 труднощів в самостійному отриманні доказів , у зв`язку з чим звернулася до суду з даним клопотанням.

Представник позивача надіслала заяву про розгляд справи без участі , просила розглянути клопотання про витребування доказів від 10.03.2023 року (а.с.51).

Представник відповідача ПрАТ «Полтавський машинобудівний завод» Ясницька О.О. надіслала до суду клопотання, у якому просила відкласти розгляд справи на інший день (а.с.19).

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про задоволення клопотання , виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи, що інформація, яку прохає витребувати представник позивача, стосується предмету позовних вимог, а самостійно позивач не може отримати таку інформацію, суд приходить до висновку про задоволення заявленого клопотання про витребування доказів з ПрАТ «Полтавський машинобудівний завод».

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст.223ЦПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав: 4) необхідність витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження.

Згідно ч. 3 ст. 240 ЦПК України про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання в порядку, визначеному цим Кодексом.

Враховуючи, що судом задоволено клопотання представника позивача про витребування доказів, а також надійшло клопотання представника відповідача про відкладення судового засідання, суд приходить до висновку, що судове засідання слід відкласти на інший день та час.

Керуючись ст.ст.84, 91, 240 ЦПК України,суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у ПрАТ «Полтавський машинобудівний завод» (м. Полтава, вул. Маршала Бірюзова,27) інформацію про розмір посадового окладу ОСОБА_1 ,який працював на посаді фрезерувальника у ПрАТ «Полтавський машинобудівний завод», інформацію про розмір середньоденної заробітної плати ОСОБА_1 та розрахунок нарахованої , але не виплаченої заробітної плати ОСОБА_1 .

Відкласти судове засідання у справі на 14 год. 00 хв. 04 вересня 2023 року.

У судове засідання викликати сторони.

Копію ухвалинаправити длявиконання в частині витребування доказів ПрАТ «Полтавський машинобудівний завод» (м. Полтава, вул. Маршала Бірюзова,27).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.І.Савченко

Дата ухвалення рішення16.05.2023
Оприлюднено19.05.2023
Номер документу110912823
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі, компенсації за невикористану відпустку та стягнення середнього заробітку за весь час затримки розрахунку при звільненні

Судовий реєстр по справі —554/1248/23

Рішення від 29.01.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Рішення від 29.01.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 14.02.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні