Ухвала
від 14.02.2023 по справі 377/194/21
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №377/194/21

Провадження №6/377/4/23

14 лютого 2023 року Славутицький міський суд Київської області у складі судді Малишенко Т.О., за участю секретаря судового засідання Клюєвої Ю.М., за відсутності учасників справи, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Славутичі заяву представника заявника ОСОБА_1 адвоката Качмар Вячеслава Олександровича про видачу дубліката виконавчого листа,-

У С Т А Н О В И В :

06 лютого 2023 року до суду надійшла заява стягувача в особі представника адвоката Качмар В.О., у якій він, посилаючись на те, що виконавчий лист втрачено, просить видати дублікат виконавчого листа по цивільній справі № 377/178/21 за позовом Приватного акціонерного товариства «ХАРКІВ-АВТО» до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди, заподіяної працівником при виконанні трудових обов`язків.

Станом на день подання заяви, Приватне акціонерне товариство «ХАРКІВ-АВТО» не розпочало добровільне виконання постанови Київського апеляційного суду від 03.11.2021 року у справі № 377/194/21.

Стягувач ОСОБА_1 , та його представник адвокат Качмар В.О. в судове засідання не з`явились, про дату, час та місце судового засідання повідомлені належним чином, до суду надіслали клопотання, в якому просили розглянути заяву про видачу дублікату виконавчого листа за їх відсутності. Заяву підтримали.

Представник боржника ПАТ «ХАРКІВ-АВТО» в судове засідання також не з`явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлені належним чином. До суду надіслали клопотання, в якому просили відкласти розгляд заяви для врегулювання спору.

Харківський відділ державної виконавчої служби у Харківському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) про дату, час та місце судового засідання повідомлені належним чином, проте письмових пояснень до суду не надіслали, про причини не повідомили.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється. З огляду на викладене фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Відповідно до ст.12 ЦПК України, кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Суд зберігаючи об`єктивність і неупередженість зокрема сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав передбачених ЦПК України.

Одночасно від представникастягувача ОСОБА_1 -адвоката КачмарВ.О.та представника ПАТ «ХАРКІВ-АВТО» надходили заяви про участь у судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Як вбачається з ч. 2 ст. 212 ЦПК України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

За приписами ч.3 ст.212 ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Згідно п.1 розділу ІІІ Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

З урахуванням наведеного, для забезпечення участі представників у судовому розгляді даної заяви, враховуючи наявність технічної можливості проведення судових засідань в такому режимі, клопотання необхідно задовольнити та провести судове засідання, в режимі відеоконференції за допомогою власних технічних засобів через мережу Інтернет за допомогою програми «EASYCON».

За таких обставин, з метою дотримання законних прав сторін у справі, необхідно задовольнити клопотання представника боржника ПАТ «ХАРКІВ-АВТО», відкласти судовий розгляд справи, визначивши іншу дату розгляду справи.

Керуючись ст.ст. 212, 222, 223 ЦПК України,-

У Х В А Л И В :

Задовольнити клопотання представника боржника ПАТ «ХАРКІВ-АВТО».

Відкласти розгляд справи і призначити повторно судове засідання на 21.02.2023року о16годині 00хвилин у залі суду в м. Славутичі.

Клопотання представникастягувача ОСОБА_1 -адвоката КачмарВ.О.та представника ПАТ «ХАРКІВ-АВТО» про участь усудовому засіданнів режимівідео конференціїпоза межамиприміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Засідання призначене на 16 годин 00 хвилин, 21.02.2023року провести в залі судових засідань в приміщенні Славутицького міського суду Київської області, за адресою м. Славутич, Невський кв-л б.3-а, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи "EasyCon" з використанням власних технічних засобів позивача.

Роз`яснити учасникам, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EasyCon».

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіо сигнал та відео зображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі Судової влади України за адресою: www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Попередити сторони, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису. Система не дає можливості участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції неавторизованим учасникам.

Попередити сторони про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму).

Копію ухвали направити учасникам для ознайомлення.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала підписана 14 лютого 2023 року.

Суддя Т. О. Малишенко

Дата ухвалення рішення14.02.2023
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу108998433
СудочинствоЦивільне
Сутьвидачу дубліката виконавчого листа

Судовий реєстр по справі —377/194/21

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

Ухвала від 14.02.2023

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

Ухвала від 09.12.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Постанова від 03.11.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рубан Світлана Михайлівна

Ухвала від 16.09.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рубан Світлана Михайлівна

Ухвала від 15.09.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рубан Світлана Михайлівна

Рішення від 28.07.2021

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

Рішення від 28.07.2021

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

Ухвала від 05.07.2021

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

Ухвала від 11.05.2021

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні