Ухвала
від 06.02.2023 по справі 362/6867/21
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/6867/21

Провадження № 2/362/695/23

У Х В А Л А

06.02.2023 року суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області Кравченко Л.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Гравіс-Кіно», ОСОБА_3 про захист честі, гідності, ділової репутації, зобов`язання спростувати недостовірну інформацію та відшкодування моральної шкоди, -

в с т а н о в и в:

У грудні 2021 р. ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаною позовною заявою.

Відповідачами у позові вказано ОСОБА_2 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ), ТОВ «Гравіс-Кіно» (юридична адреса: м. Київ, вул. Кирилівська, 23), ОСОБА_3 (місце реєстрації: АДРЕСА_2 )

При цьому, прохальна частина позову містить вимоги матеріального характеру безпосередньо до ОСОБА_4 (пункт 3 вимог) та зобов`язального - до ТОВ «Гравіс-Кіно» (пункт 2 прохальної частини).

Вимог до ОСОБА_3 , який має відміннне від інших позивачів місце реєстрації, що надає право на вибір підсудності, позивачем не заявлено.

Тобто, позивач завідомо безпідставнозалучив ОСОБА_3 як співвідповідача з метою зміни підсудності справи.

Згідно ч. 1ст. 44 ЦПК Україниучасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

У відповідності до п. 4 ч. 2ст. 44 ЦПК Українизалежно від конкретних обставин суд може визнати зловживанням процесуальними правами дії, що суперечать завданню цивільного судочинства, зокрема необґрунтоване або штучне об`єднання позовних вимог з метоюзміни підсудностісправи або завідомо безпідставне залучення особи як відповідача (співвідповідача) з тією самою метою.

З урахуванням викладеного, суд вважає такі дії позивача зловживанням процесуальними правами, що суперечать завданню цивільного судочинства.

Згідно ч. 4ст. 44 ЦПК України, суд зобов`язаний вживати заходів для запобігання зловживанню процесуальними правами. У випадку зловживання процесуальними правами учасником судового процесу суд застосовує до нього заходи, визначені цим Кодексом.

Відповідно довимог ст.27ЦПК України,позови дофізичної особипред`являються всуд зазареєстрованим увстановленому закономпорядку місцемїї проживанняабо перебування,якщо іншене передбаченозаконом. Позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Подільський районний суд м. Києва, з огляду на місце реєстрації відповідача ОСОБА_2 та місцезнаходження, згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань,ТОВ «Гравіс-Кіно» є судом до територіальної підсудності якого, згідно ст. 27 ЦПК України, належить розгляд даної справи.

Відповідно доп.1ч.1ст.31ЦПК України, суд передаєсправу нарозгляд іншомусуду,якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Спори між судами про підсудність, за вимогами ч. 1 ст. 32 ЦПК України, не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого, згідно ч. 2 ст. 32 ЦПК України, в порядку, встановленомустаттею 31цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

На підставі викладеного, враховуючи, що позивач необґрунтовано та безпідставно, з метою зміни підсудності справи, залучив як співвідповідача ОСОБА_3 , суд застосовує заходи? визначені ЦПК України та передає справу за підсудністю, що визначена відповідно до ст. 27 ЦПК України з огляду на місце реєстрації та знаходження належних відповідачів, за територіальністю до Подільського районного суду м. Києва.

Керуючисьст. ст. 27, 31-32, 44 ЦПК України, суддя, -

у х в а л и в:

Справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Гравіс-Кіно», ОСОБА_3 про захист честі, гідності, ділової репутації, зобов`язання спростувати недостовірну інформацію та відшкодування моральної шкоди передати за підсудністю на розгляд до Подільського районного суду м. Києва (вулиця Хорива, 21, Київ, 04071).

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Кравченко Л.М.

Дата ухвалення рішення06.02.2023
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу109056294
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності, ділової репутації, зобов`язання спростувати недостовірну інформацію та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —362/6867/21

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Постанова від 09.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Білич Ірина Михайлівна

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Білич Ірина Михайлівна

Ухвала від 05.05.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Білич Ірина Михайлівна

Ухвала від 14.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Білич Ірина Михайлівна

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Постанова від 18.11.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Нежура Вадим Анатолійович

Ухвала від 16.05.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Нежура Вадим Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні