Ухвала
від 20.02.2023 по справі 607/9040/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

20.02.2023 Справа №607/9040/20

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Л. М. Сливка, розглянувши заяву представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Суткового Андрія Миколайовича про участь у судовому засіданні у розгляді цивільної справи за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Комунального підприємства «Земельно-кадастрове бюро» про зобов`язання вчинити дії, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів,

УСТАНОВИЛА:

У провадженні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Комунального підприємства «Земельно-кадастрове бюро» про зобов`язання вчинити дії.

Судове засіданні у даній цивільній справі призначене об 15 годині 30 хвилин 14 березня 2023 року.

Засобами електронного зв`язку до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області надійшло клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Суткового А. М. про участь у судовому засіданні у даній цивільній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Клопотання мотивоване тим, що місцем перебування адвоката є м. Львів, територіально значно віддалене від м. Тернополя, тому представник відповідача не має можливості прибути у судове засідання до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області.

Дослідивши зміст клопотання та додані до нього документи, суддя доходить висновку про наявність підстав для задоволення клопотання з огляду на таке.

За змістомст. 212 ЦПК Україниучасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, подавши про це відповідну заяву.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус»або Державною судовою адміністрацією України.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву (ч. 3-5ст. 212 ЦПК України).

Зважаючи на підстави поданого представником відповідача клопотання, а також ураховуючи введення на території України воєнного стану, суддя вважає за можливе задовольнити клопотання адвоката Суткового Ю. М. та провести судове засідання, призначене у даній цивільній справі об 15 годині 30 хвилин 14 березня 2023 року, в режимі відеоконференції під час трансляції з приміщення, яке знаходиться поза межами приміщення суду.

На підставі наведеного та керуючись статтями 212, 258-261,353 Цивільного процесуального кодексу України, суддя,

ПОСТАНОВИЛА:

Заяву представникапредставника відповідача ОСОБА_1 адвоката Суткового Андрія Миколайовича задоволити.

Підготовче судове засідання, призначене об 15 годині 30 хвилин 14 березня 2023 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Комунального підприємства «Земельно-кадастрове бюро» про зобов`язання вчинити дії, провести у режимі відеоконференції під час трансляції з приміщення, яке знаходиться поза межами приміщення суду, за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Попередити, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо, несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Роз`яснити, що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- забезпечити участь у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді;

-попередньо авторизуватись на сайті відеоконференцзв`язку vkz.court.gov.ua;

-в день судового засідання за 10 хвилин до початку слухання авторизуватися на сайті vkz.court.gov.ua;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи;

- очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі у судовому засіданні;;

-у випадку, якщо учасник справи запізнився і пропустив запрошення, необхідно перейти до розділу «Мої конференції» та натиснути кнопку Увійти до конференції.

Попередити сторону, що вхід до підсистеми відеоконференцзв`язку можливий тільки через кабінет Електронного суду.

Копію ухвали негайно надіслати представнику відповідача адвокату Сутковому Андрію Миколайовичу до відому та виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддяЛ. М. Сливка

Дата ухвалення рішення20.02.2023
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу109065460
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання вчинити дії, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів

Судовий реєстр по справі —607/9040/20

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Вийванко О. М.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Вийванко О. М.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 02.01.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 22.11.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 06.11.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 30.06.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні