Ухвала
від 17.02.2023 по справі 758/12902/21
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/12902/21

У Х В А Л А

17 лютого 2023 року Подільський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Анохіна А.М.

при секретарі - Йогансен К.Д.,

розглянувши у судовому засіданні клопотання представника позивача Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико - санітарної допомоги № 2» Подільського району м. Києва - Хайнака Т.Л. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з використанням «EasyCon» у цивільній справі за позовом Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико - санітарної допомоги № 2» Подільського району м. Києва до ОСОБА_1 про стягнення коштів, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Подільського районного суду м. Києва перебуває вищезазначена цивільна справа.

16 лютого 2023 року на електронну адресу суду надійшло клопотання представника позивача Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико - санітарної допомоги № 2» Подільського району м. Києва - Хайнака Т.Л. про проведення судового засідання 21.02.2023 о 15.00 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з використанням «EasyCon».

Дослідивши клопотання, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно ч. 2 ст. ст. 212 ЦПК України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Разом з тим, суд звертає увагу, що в Подільському районному судді м. Києва хоча облаштовано зали судових засідань для проведення відеоконференцій, але у зв`язку з великою кількістю кримінальних справ, де обвинувачені перебувають під вартою, розгляд цих справ проводиться в тому числі і в залах судових засідань, які облаштовані для проведення судового засідання в режимі відеоконференції, отже, можливість провести розгляд даної цивільної справи в режимі відеоконференції в передбачені ЦПК строки є ускладненою.

Згідно з ч. 1 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Як визначено в ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», кожному гарантується захист його прав, свобод та інтересів у розумні строки незалежним, безстороннім і справедливим судом, утвореним законом.

Відповідно до ст. 121 ЦПК України, суд має встановлювати розумні строки для вчинення процесуальних дій. Строк є розумним, якщо він передбачає час, достатній, з урахуванням обставин справи, для вчинення процесуальної дії, та відповідає завданню цивільного судочинства.

З урахуванням наведеного, в задоволенні клопотання представника позивача Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико - санітарної допомоги № 2» Подільського району м. Києва - Хайнака Т.Л. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з використанням «EasyCon» слід відмовити.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 212 Цивільного процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання представника позивача Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико - санітарної допомоги № 2» Подільського району м. Києва - Хайнака Т.Л. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з використанням «EasyCon» у цивільній справі за позовом Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико - санітарної допомоги № 2» Подільського району м. Києва до ОСОБА_1 про стягнення коштів - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.М.Анохін

Дата ухвалення рішення17.02.2023
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу109097357
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення коштів

Судовий реєстр по справі —758/12902/21

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Шкоріна Олена Іванівна

Рішення від 16.10.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Анохін А. М.

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Анохін А. М.

Ухвала від 17.02.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Анохін А. М.

Ухвала від 17.09.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Анохін А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні