Ухвала
від 21.02.2023 по справі 279/1089/23
КОРОСТЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 279/1089/23

Провадження № 2/279/540/23

У Х В А Л А

21.02.2023 року

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області в складі судді Недашківської Л.А., по цивільній справі № 279/1089/23 за позовом ОСОБА_1 до Комунального навчального закладу "Ушомирськазагальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів" про визнання бездіяльності протиправною, -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Комунального навчального закладу "Ушомирська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів" про визнання бездіяльність протиправною, зазначивши, що 16.01.2023 року він звернувся із запитом до відповідача. Однак, в порушення вимог ст. 20 Закону України "Про звернення громадян" не отримав відповіді на свій запит.

Відповідно до ч. 1 ст. 19 ЦПК України суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

В свою чергу, відповідно до п.7 ч.1 ст. 19 КАС України юрисдикція адміністративних судів поштрюється на справа у публічно-правових спорах, зокрема: спорах фізичних чи юридичних осіб із розпорядником публічної інформації щодо оскарження його рішень, дій чи бездіяльності у частині доступу до публічної інформації.

Згідно з частиною 1 статті 5 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено право кожної особи в порядку, встановленому цим Кодексом, звернення до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб`єкта владних повноважень порушені її права, свободи або законні інтереси, і просити про їх захист шляхом: визнання бездіяльності суб`єкта владних повноважень протиправною та зобов`язання вчинити певні дії.

Відповідно до ст. 23 Закону України "Про доступ до публічної інформації", рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації можуть бути оскаржені до керівника розпорядника, вищого органу або суду. 2. Запитувач має право оскаржити: 1) відмову в задоволенні запиту на інформацію; 2) відстрочку задоволення запиту на інформацію; 3) ненадання відповіді на запит на інформацію; 4) надання недостовірної або неповної інформації; 5) несвоєчасне надання інформації; 6) невиконання розпорядниками обов`язку оприлюднювати інформацію відповідно до статті 15 цього Закону; 7) інші рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації, що порушили законні права та інтереси запитувача. 3. Оскарження рішень, дій чи бездіяльності розпорядників інформації до суду здійснюється відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.186 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо заява не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

З огляду на встановлені у справі обставини та наведені вимоги закону, суд приходить до висновку про відмову у відкритті провадження у справі, так як заява не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Керуючись ст. 186 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Відмовити в відкритті провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального навчального закладу "Ушомирська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів" про визнаннябездіяльність протиправною.

Роз`яснити ОСОБА_1 що розгляд його заяви віднесено до юрисдикції Адміністративного суду.

Ухвала можебутиоскаржена вапеляційному порядкубезпосередньо доЖитомирського Апеляційногосуду в15-деннийстрок,який обчислюєтьсяз дняскладання ухвали. Учасник справи, якому ухвала не була вручено у день її складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя Недашківська Л.А.

Копія згідно з оригіналом

Дата ухвалення рішення21.02.2023
Оприлюднено23.02.2023
Номер документу109103159
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —279/1089/23

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Ухвала від 09.03.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Недашківська Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні