Ухвала
від 19.08.2010 по справі 6/312-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

19.08.10р. Справа № 6/312-10

За позовом Товариства з обмеженою відповідальніст ю "ГК ЗОРЯ", м. Дніпропетровськ

до Дніпропетровської м іської ради, м. Дніпропетровс ьк

Третя особа-1 на стороні поз ивача, яка не заявляє самості йних вимог на предмет спору:

ОСОБА_1, м. Дніпропетровськ

Третя особа-2 на стороні від повідача, яка не заявляє само стійних вимог на предмет спо ру:

Комунальне підприємство "Д ніпропетровське міжміське б юро технічної інвентаризаці ї" Дніпропетровської обласно ї ради, м. Дніпропетровськ

про визнання права влас ності

Суддя Коваленко О.О.

СУТЬ СПОРУ:

У проваджені господа рського суду Дніпропетровсь кої області знаходиться спра ва № 6/312-10 за позовом Товариства з обмеженою відповідальніст ю "ГК ЗОРЯ", м. Дніпропетровськ до Дніпропетровської місько ї ради, м. Дніпропетровськ, Тре тя особа-1 на стороні позивача , яка не заявляє самостійних в имог на предмет спору: ОСОБ А_1, м. Дніпропетровськ, Третя особа-2 на стороні відповідач а, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Комун альне підприємство "Дніпропе тровське міжміське бюро техн ічної інвентаризації" Дніпро петровської обласної ради, м . Дніпропетровськ про визнан ня права власності.

Разом з позовом позивач по дав клопотання, в якому проси ть суд в порядку підготовки с прави до судового розгляду ш ляхом доручення КП "ДМБТ" за за явою позивача виконати техні чну інвентаризацію 75 гаражів та навісів за адресою: м. Дніп ропетровськ, вул. Артільна, 12.

Подане клопотання підляга є задоволенню, виходячи з нас тупного.

Позивачем у позовній заяві , зокрема, висунуто вимогу про визнання права власності на об'єкти нерухомості - гара жі та навіси за адресою: м. Дні пропетровськ, вул. Артільна,12, при цьому зазначено, що відно сно вказаних об'єктів позив ач не проводив технічну інве нтаризацію, технічний паспор т не складався.

Відповідно до розділів 1, 2 Ін струкції про порядок проведе ння технічної інвентаризаці ї об'єктів нерухомого майна , затвердженої наказом держа вного комітету будівництва, архітектури та житлової полі тики України № 127 от 24.05.2001 року, го сподарські будівлі відносят ься до об'єктів, що підлягаю ть обов'язковій технічній і нвентаризації з метою визнач ення фактичної площі та об' єму, обстеження та оцінки тех нічного стану наявних об'єкт ів, установлення вартості об 'єктів.

Відповідно до статті 334 Циві льного кодексу України, прав о власності, що підлягає держ авній реєстрації, виникає з м оменту такої державної реєст рації.

Відповідно до пп. 1.6., 3.6. Тимчас ового положення про порядок державної реєстрації прав вл асності на нерухоме майно, за твердженого наказом Міністе рства юстиції України № 7/5 від 07.02.2002 року, право власності під лягає реєстрації лише за ная вності матеріалів технічної інвентаризації та здійснюєт ься лише після її проведення .

У відповідності з ч. 1 ст. 38 Гос подарського процесуального кодексу України, якщо подані сторонами докази є недостат німи, господарський суд зобо в'язаний витребувати від пі дприємств, установ, організа цій незалежно від їх участі у справі документи і матеріал и, необхідні для вирішення сп ору.

З огляду на зазначене, суд п риходить до висновку, що для р озгляду позовних вимог про в изнання права власності є не обхідність проведення техні чної інвентаризації нерухом их об'єктів, що є предметом с пору, з метою визначення їх фа ктичного складу, площі, примі щень, обстеження та оцінки те хнічного стану наявних об'є ктів.

Керуючись ст.ст. 38,86 ГПК Украї ни, суд -

УХВАЛИВ:

Доручити Комунальному підприємству "Дніпропетровс ьке міжміське бюро технічної інвентаризації" Дніпропетро вської обласної ради за заяв ою Товариства з обмеженою ві дповідальністю "ГК ЗОРЯ" вико нати технічну інвентаризаці ю:

- 75 гаражів та навісів за адре сою: м. Дніпропетровськ, вул. А ртільна, 12.

Копію ухвали направити до К омунального підприємства "Дн іпропетровське міжміське бю ро технічної інвентаризації " Дніпропетровської обласної ради, для виконання.

Суддя О.О. Коваленко

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення19.08.2010
Оприлюднено06.09.2010
Номер документу10914784
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/312-10

Ухвала від 14.10.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Коваленко Олександр Олексійович

Ухвала від 17.01.2011

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Стрелець Тетяна Геннадіївна

Рішення від 31.10.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Коваленко Олександр Олексійович

Ухвала від 02.09.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Коваленко Олександр Олексійович

Ухвала від 19.08.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Коваленко Олександр Олексійович

Ухвала від 16.08.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Коваленко Олександр Олексійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні