Ухвала
від 21.02.2023 по справі 135/65/23
ЛАДИЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 135/65/23

Провадження № 2/135/74/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.02.2023 року м.Ладижин

Ладижинського міського суду Вінницької області у складі:

головуючого судді Нікандрової С.О.

за участю секретаря судового засідання Гончарової К.Ю.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Ладижинської міської ради Гайсинського району Вінницької області про визнання права власності на спадкове майно, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Ладижинського міського суду Вінницької області знаходиться цивільнасправа за позовною заявою ОСОБА_1 до Ладижинської міської ради Гайсинського району Вінницької області про визнання права власності на спадкове майно.

Ухвалою Ладижинського міського суду Вінницької області від 26 січня 2023 рокувідкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

Позивач ОСОБА_1 у підготовче судове засідання не з`явилася, надала суду заяву у якій просить провести підготовче судове засідання призначене на 21 лютого 2023 року на 09-30 год. без її участі.

Представник відповідача Ладижинської міської ради Гайсинського району Вінницької області у підготовче судове засідання не з`явився, надав суду заяву у якій просить розглядати стрпаву без його участі.

Для об`єктивного розгляду справи необхідно витребувати у Другої тростянецької державної нотаріальної контори Вінницької області спадкову справу після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , який на момент смерті проживав в м. Ладижин, Гайсинського району, Вінницької області.

У зв`язку з вищевикладеним, приймаючи до уваги, що цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін, і кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. При цьому, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, зокрема, повинен сприяти учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених ЦПК України.

Згідно ч.1 ст.84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи, що спадкова справа має значення для вирішення справи, суд дійшов висновку про необхідність витребування зазначених доказів.

Керуючись ст.ст.81,84 ЦПК України, суд, -

У ХВ АЛ ИВ:

Витребувати у Другої тростянецької державної нотаріальної контори Вінницької області заведену спадковусправу післяпомерлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , який проживав вм.Ладижин,Гайсинського району,Вінницької області.

Роз`яснитикерівнику Другої тростянецької державної нотаріальної контори Вінницької області, що відповідно дост.84ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Підготовче судове засідання відбудеться 01 березня 2023 року о 13 годині 00 хвилин.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобовязані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі не повідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ладижинського міського суду

Вінницької області С.О. Нікандрова

Дата ухвалення рішення21.02.2023
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу109171305
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —135/65/23

Рішення від 07.04.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Рішення від 07.04.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 17.03.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 26.01.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні