Ухвала
від 24.02.2023 по справі 553/4800/22
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Ленінський районний суд м.Полтави

Справа № 553/4800/22

Провадження № 2/553/1097/2023

У Х В А Л А

Іменем України

24.02.2023м. Полтава

Ленінський районний суд м. Полтави в складі:

головуючого судді Ткачука Ю.А.,

за участю секретаря Павленко І.В.

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

представника відповідача Костенко Г.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Полтава клопотання представника позивача адвоката Панасенка П.П. по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Харківського машинобудівного коледжу про поновлення на роботі,

В С Т А Н О В И В :

Представник позивача Панасенко П.П., в інтересах ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Харківського машинобудівного коледжу про поновлення позивача на роботі.

В судовому засіданні представником позивача адвокатом Панасенком П.П. заявлено клопотання про заміну відповідача Харківський машинобудівний коледж на належного відповідача Харківський машинобудівний фаховий коледж, у зв`язку з тим, що після подання позову до суду змінилась назва відповідача.

Представник відповідача у судовому засіданні надала документи на підтвердження зміни назви Харківського машинобудівного коледжу на Харківський машинобудівний фаховий коледж, та повідомила, що реєстрація зміни назви установи відбулась 17.11.2022 року. Вирішення клопотання представника позивача залишила на розсуд суду.

Суд,вислухавши представникапозивача, дослідивши надані представником відповідача копії Наказу МОН України № 1058 від 17.08.2020 року «Про перейменування Харківського машинобудівногоколеджу», Наказу МОН України № 960 від 28.10.2022 року «Про затвердження Статуту Харківського машинобудівногофахового коледжу», витяг з ЄДРПОУ від 17.11.2022 року, приходить до такого.

Із матеріалів справи вбачається, що на час подачі даного позову позивачембуло правильно зазначеновідповідача по справі Харківський машинобудівний коледж. Проте, під час розглядусправи в судізмінилась назва відповідача у справі на Харківський машинобудівний фаховий коледж (Витяг з ЄДРПОУ від 17.11.2023). Код ЄДРПОУзалишивсябез змін.

Відповідно до положень статті 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі (частина 2 ст. 51 ЦПК України).

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку (ч.4 ст. 51 ЦПК України).

На підставі вищевикладеного, суд вважає клопотання представника позивача обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 51, 197, 258, 260, 353 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника позивача адвоката Панасенко П.П. по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Харківського машинобудівного коледжу про поновлення на роботі задовольнити.

Замінити первісного відповідача - Харківський машинобудівний коледж на належного відповідача - Харківський машинобудівний фаховий коледж.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Ленінського районного суду м. Полтави Ю. А. Ткачук

Дата ухвалення рішення24.02.2023
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу109179293
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —553/4800/22

Рішення від 10.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Ткачук Ю. А.

Рішення від 10.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Ткачук Ю. А.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Ткачук Ю. А.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Ткачук Ю. А.

Ухвала від 17.10.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Ткачук Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні