Ухвала
від 23.02.2023 по справі 554/6263/20
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 23.02.2023Справа № 554/6263/20 Провадження № 2/554/2538/2023

Справа №554/6263/2020

Провадження №2/554/2538/2023

2/554/4862/2022

2-п/554/69/2022

2/554/1932/2010

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 лютого 2023 року м. Полтава

Октябрський районний суд м.Полтави, в складі суду :

судді Блажко І.О.

при секретарі Гребельній А.С.

за участю представника позивача Титаренко В.Г.

відповідача - ОСОБА_1

розглянувши увідкритому судовомузасіданні цивільнусправу запозовом Полтавськогообласного комунальноговиробничого підприємстватеплового господарства«Полтаватеплоенерго» до ОСОБА_2 , ОСОБА_1 простягнення заборгованостіза послугитеплопостачання ,-

в с т а н о в и в :

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» до ОСОБА_2 , ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за послуги теплопостачання.

В судовому засіданні представник позивача ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» за довіреністю Титаренко В.Г. надала суду клопотання, в яких прохала : залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача ОСОБА_3 , як голову правління ОСББ «Європейське139». Витребувати у балансоутримувача будинку АДРЕСА_1 ОСББ «Європейське 139» за період часу з 01.02.2016 по 01.06.2020 інформацію, наступного змісту : чи є квартира АДРЕСА_2 приватизованою, якщо є, то хто є власником квартири? ОСОБА_4 зареєстрований в квартирі АДРЕСА_2 ? Чи проводиться оплата за комунальні послуги, що надаються балансоутримувачем ОСББ «Європейське139» по квартирі АДРЕСА_2 , якщо так, то хто оплачує? Хто проживає в квартирі АДРЕСА_2 ? Заявила клопотання про закриття провадження у справі в частині позовних вимог до ОСОБА_2 , оскільки він помер.

В судовому засіданні відповідач ОСОБА_1 , зазначила, що квартиру отримала мати колишнього чоловіка, котра померла та який помер. Хто на даний час власник квартири не знає. Знає, що син ОСОБА_5 подав заяву про вступ у спадщину після смерті батька ОСОБА_2 . Відносно клопотань представника позивача поклалася на розсуд суду.

Суд, заслухавши учасників процесу, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку про задоволення клопотань представника позивача про залучення третьої особи та витребування доказів, про закриття провадження у справі в частині позовних вимог до ОСОБА_2 та про перехід до загального позовного провадження.

Судом встановлено, що відповідач ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , що слідує із копії повторного свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 зареєстроване та видане Шевченківським ВДРАЦС у м. Полтаві Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) 02 травня 2022 року.

Відповідно до ч.1 ст. 255 ЦПК України, суд своєюухвалою закриваєпровадження усправі,якщо:1)справа непідлягає розглядув порядкуцивільного судочинства;2)відсутній предметспору;3)набрали законноїсили рішеннясуду абоухвала судупро закриттяпровадження усправі,ухвалені абопостановлені зприводу споруміж тимисамими сторонами,про тойсамий предметі зтих самихпідстав,або єсудовий наказ,що набравзаконної силиза тимисамими вимогами; 4) позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом; 5) сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом; 6) суд встановить обставини, які є підставою для відмови у відкритті провадження у справі відповідно допунктів 4,5частини першої статті 186 цього Кодексу; 7) настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено юридичну особу, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва; 8) після відкриття провадження у справі між сторонами укладено угоду про передачу спору на вирішення до третейського суду, якщо тільки суд не визнає, що така угода є недійсною, втратила чинність або не може бути виконана.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку про закриття провадження у справі в частині позовних вимог відносно відповідача ОСОБА_2 . Оскільки відповідач ОСОБА_2 помер.

Відповідно до ч.3 ст.53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку про задоволення клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача голову правління ОСББ «Європейське139» Рустамову В.Г. Також, залучити до участі у справі в якості третьої особи ОСОБА_5 .

Згідно ч.ч.1,2,3,4ст.83ЦПК України,сторони таінші учасникисправи подаютьдокази усправі безпосередньодо суду. Позивач,особи,яким закономнадано правозвертатися досуду вінтересах іншихосіб,повинні податидокази разомз поданнямпозовної заяви. Відповідач,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,повинні податисуду доказиразом зподанням відзивуабо письмовихпояснень третьоїособи. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Відповідно до ч. 1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку про задоволення клопотання про витребування доказів. Витребувати у балансоутримувача будинку АДРЕСА_1 ОСББ «Європейське139» за період часу з 01.02.2016 по 01.06.2020 інформацію, наступного змісту : чи є квартира АДРЕСА_2 приватизованою, якщо є, то хто є власником квартири? ОСОБА_4 зареєстрований в квартирі АДРЕСА_2 ? Чи проводиться оплата за комунальні послуги, що надаються балансоутримувачем ОСББ «Європейське139» по квартирі АДРЕСА_2 , якщо так, то хто оплачує? Хто проживає в квартирі АДРЕСА_2 ?.

Також витребувати у ПН ПМНО Сидоренко В.І. копію спадкової справи після померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно п.2 ч. 4ст. 277 ЦПК України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку перейти від розгляду в спрощеному до загального позовного провадження. Оскільки спір не врегульовано.

Керуючись ст.ст. 53, 83, 84, 255, 277 ЦПК України , суд , -

у х в а л и в :

Закрити провадженняу цивільнійсправі запозовною заявою Полтавського обласного комунального виробничого підприємства теплового господарства «Полтаватеплоенерго» до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за послуги теплопостачання.

Клопотання представника позивача за довіреністю ОСОБА_6 про залучення третьої особи задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача голову правління ОСББ «Європейське139» Рустамову Валентину Григорівну (м. Полтава, вулиця Європейська, 139).

Залучити до участі у справі в якості третьої особи ОСОБА_5 , (зареєстрований - АДРЕСА_3 , проживає АДРЕСА_4 ).

Позивач не пізніше 2 (двох) днів з дня вручення копії ухвали у справі повинні направити третім особам копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду.

Клопотання представника позивача за довіреністю ОСОБА_6 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати в строк до 03квітня 2023року у балансоутримувача будинку АДРЕСА_1 ОСББ «Європейське139» за період часу з 01.02.2016 по 01.06.2020 інформацію, наступного змісту : чи є квартира АДРЕСА_2 приватизованою, якщо є, то хто є власником квартири? Хто зареєстрований в квартирі АДРЕСА_2 ? Чи проводиться оплата за комунальні послуги, що надаються балансоутримувачем ОСББ «Європейське139» по квартирі АДРЕСА_2 , якщо так, то хто оплачує? Хто проживає в квартирі АДРЕСА_2 ?.

Попередити посадових осіб ОСББ «Європейське139», що у разі неможливості подати доказ, який вимагає суд взагалі або у встановлені судом строки, вони зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

Витребувати в строк до 03квітня 2023року у приватного нотаріуса Полтавського міського нотаріального округу Сидоренко Віри Іванівни копію спадкової справи після померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Попередити приватного нотаріуса Полтавського міського нотаріального округу Сидоренко Віру Іванівну, що у разі неможливості подати доказ, який вимагає суд взагалі або у встановлені судом строки, вони зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

Перейти від розгляду в спрощеному до загального позовного провадження у цивільній справі за позовом Полтавського обласного комунального виробничого підприємства теплового господарства «Полтаватеплоенерго» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за послуги теплопостачання.

Призначити підготовче судове засідання в Октябрському районному судім.Полтави за адресою - м.Полтава, вул.Навроцького, 5, кабінет №№17,18 на 16.00 годин на 04 квітня 2023 року, викликати в судове засідання позивача Полтавського обласного комунального виробничого підприємства теплового господарства «Полтаватеплоенерго», відповідача ОСОБА_1 , третіх осіб голову правління ОСББ «Європейське139» Рустамову Валентину Григорівну, ОСОБА_5 .

Учасники справиможуть отриматиінформацію уданій справіна офіційномувебпорталі судовоївлади Україниза веб-адресоюhttp://court.gov.ua/sud1622/ з зазначенням індивідуального номеру провадження.

Ухвала набирає чинності з моменту підписання її суддею 23 лютого 2023 року.

Повний текст ухвали складено 23 лютого 2023 року.

Суддя І.О. Блажко

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення23.02.2023
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу109179652
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —554/6263/20

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 23.02.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 07.10.2022

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Рішення від 10.11.2020

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 30.07.2020

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні