Ухвала
від 20.02.2023 по справі 278/1087/22
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 278/1087/22

У Х В А Л А

20 лютого 2023 року м. Житомир

Житомирський районний суду Житомирської області у складі головуючого судді Дубовік О. М., за участю секретаря судового засідання Мороз К. Г., розглянувши цивільну справу за позовною заявою заступника керівника Житомирської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Житомирської районної державної адміністрації до Станишівської сільської ради Житомирського району Житомирської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Державне підприємство "Коростенське лісомисливське господарство" про визнання незаконним та скасування рішення, витребування земельної ділянки, скасування державної реєстрації прав, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває вище вказана позовна заява.

У засідання належним чином повідомлені про час і місце розгляду справи учасники справи або їхні представники не з`явились, у зв`язку з чим розгляд здійснюється без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, що відповідає вимогам ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Прокурором подано клопотання, у якому просить замінити третю особу - Державне підприємство "Коростенське лісомисливське господарство" на її правонаступника - Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» в особі Філії "Коростенське лісомисливське господарство" (а.с. 205).

Представником Станишівської сільської ради подано заяву про проведення судового засідання без її участі; щодо заміни третьої особи поклалась на розсуд суду.

Частиною 1 ст. 53 ЦПК України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Суд, дослідивши матеріали справи вважає, що з метою правильного вирішення даного спору є необхідність у заміні третьої особи у справі Державне підприємство "Коростенське лісомисливське господарство" на Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» в особі Філії "Коростенське лісомисливське господарство".

Оскільки з боку Державного підприємства "Коростенське лісомисливське господарство" в черговий раз не виконано вимоги ухвал суду та, враховуючи наявність факту правонаступництва, суд вважає занеобхідне задовольнити клопотання прокурора щодо витребування доказів у Державного підприємства «Ліси України» в особі Філії "Коростенське лісомисливське господарство".

Крім того, Житомирським обласним управлінням лісового та мисливського господарства також не виконано вимог ухвали суду від 22.12.2022 року в частині надання витребуваних документів.

Керуючись ст. 51 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Замінити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Державне підприємство "Коростенське лісомисливське господарство" на Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» в особі Філії "Коростенське лісомисливське господарство" (юр. адреса: 11521 с. Бехи, Житомирська область, Коростенський район, вул. Слобода, 1; фіз. адреса: 11500 м. Коростень, Житомирська область, 3-й провулок Шатрищанський, 3; Email: korostenlis@ukr.net).

Оголосити перерву в підготовчому судовому засіданні до 14:00 год 23.03.2023 року.

Про час і місце наступного судового засідання повідомити учасників справи.

Копію ухвали з судовою повісткою направити учасникам справи.

Зобов`язати Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» в особі Філії "Коростенське лісомисливське господарство" виконати вимоги ухвали суду від 22.12.2022 року в частині наданя належним чином завірених копій наступних документів:

- викопіювання матеріалів лісовпорядкування окремо за 2008 та 2018 роки щодо 27 кварталу Станишівського лісництва, а саме: плани лісонасаджень, таксаційні описи, планово-картографічні матеріали та ін.;

- документи, що підтверджують чи спростовують факт того, чи входила земельна ділянка, кадастровий номер 1822082500:01:000:0751 до меж земельного лісового фонду.

Повторно витребувати у Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства (поштова адреса: 10029, м. Житомир, вул. Хлібна, 41) належним чином завірені копії документів, що підтверджують чи спростовують факт того, чи входила земельна ділянка з кадастровим номером 1822082500:01:000:0751 до меж земельного лісового фонду станом на 2015/2016/2017 та 2020 роки включно.

Встановити строк для надання суду доказів, що не перевищує 10 днів з моменту отримання копії даної ухвали.

Роз`яснити керівникам вказаних вище підприємств, що у разі неповідомлення суду про неможливість надати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи - керівника підприємства (установи, організації) заходи процесуального примусу, зокрема, штраф.

Роз`яснити учасникам справи про їх можливість отримати інформацію щодо справи на сторінці офіційного веб-порталу судової влади України в мережі Інтернет за посиланням http://zt.zt.court.gov.ua/fair/.

Рекомендувати учасниками судового процесу для отримання документів в електронній формі зареєструватися в підсистемі «Електронний суд» за посиланням https://e-court.mail.gov.ua/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. М. Дубовік

СудЖитомирський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення20.02.2023
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу109187401
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —278/1087/22

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Коломієць О. С.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Коломієць О. С.

Рішення від 10.10.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Дубовік О. М.

Рішення від 10.10.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Дубовік О. М.

Ухвала від 14.07.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Дубовік О. М.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Дубовік О. М.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Дубовік О. М.

Ухвала від 11.04.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Дубовік О. М.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Дубовік О. М.

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Дубовік О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні