Ухвала
від 27.02.2023 по справі 913/44/22
СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

про призначення справи до розгляду

27 лютого 2023 року м. Харків Справа № 913/44/22

Східний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючий суддя Істоміна О.А., суддя Радіонова О.О., суддя Попков Д.О.

розглянувши матеріали апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Укр Газ Ресурс" (вх.№65Л/3) на рішення Господарського суду Луганської області від 13.12.2022

у справі №913/44/22 (суддя Секірський А.В., повний текст рішення підписано 19.12.2022)

за позовом керівника Щастинської окружної прокуратури, смт.Новоайдар Щастинського району Луганської області

в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах:

1.Щастинської районної ради Луганської області, смт.Новоайдар Щастинського району Луганської області

2.Відділу освіти Новоайдарської районної державної адміністрації, смт.Новоайдар Щастинського району Луганської області

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Укр Газ Ресурс", м.Київ

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивачів Щастинської районної державної адміністрації Луганської області, смт. Новоайдар Щастинського району Луганської області

про застосування наслідків недійсності нікчемних додаткових угод до договору про закупівлю товару та стягнення 438.190,25 грн, -

ВСТАНОВИВ:

Керівник Щастинської окружної прокуратури звернувся до Господарського суду Луганської області з позовною заявою в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Щастинської районної ради Луганської області та Відділу освіти Новоайдарської районної державної адміністрації до ТОВ "Укр Газ Ресурс" про застосування наслідків недійсності нікчемних додаткових угод до договору про закупівлю товару (природного газу) та стягнення коштів в сумі 438.190,25 грн. Позовні вимоги обґрунтовані тим, що при укладенні додаткових угод №2, №3, №4 та №5 до договору постачання природного газу від 21.02.2018 №9 порушено приписи п.2 ч.4 ст.36 Закону України "Про публічні закупівлі", а саме, необґрунтовано збільшено ціну природного газу за відсутності документального підтвердження коливання ціни цього товару на ринку, нікчемність яких встановлена під час судового розгляду справи №913/698/20. В результаті укладення незаконних додаткових угод №2, №3, №4 та №5 збільшено ціну на природний газ, у зв`язку з чим з бюджету безпідставно і у надмірній сумі Відділом освіти Новоайдарської районної державної адміністрації сплачено Товариству з обмеженою відповідальністю "Укр Газ Ресурс" грошові кошти в розмірі 438.190,25 грн, які прокурор просить стягнути з відповідача на підставі ч.1 ст.670 ЦК України.

Рішенням Господарського суду Луганської області від 13.12.20221 у справі №913/44/22 позовні вимоги керівника Щастинської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: 1.Щастинської районної ради Луганської області та 2.Відділу освіти Новоайдарської районної державної адміністрації до ТОВ "Укр Газ Ресурс", за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивачів Щастинської районної державної адміністрації Луганської області про застосування наслідків недійсності нікчемних додаткових угод до договору про закупівлю товару та стягнення 438.190,25 грн задоволено у повному обсязі. Присуджено до стягнення з ТОВ Укр Газ Ресурс на користь Відділу освіти Новоайдарської районної державної адміністрації грошові кошти в розмірі 438.190,25 грн. Присуджено до стягнення з ТОВ Укр Газ Ресурс на користь Луганської обласної прокуратури судовий збір в сумі 6.572,85 грн.

Відповідач, ТОВ Укр Газ Ресурс з вказаним рішенням місцевого господарського суду не погодився, звернувся до Східного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати рішення в частині стягнення з ТОВ Укр Газ Ресурс на користь Відділу освіти Новоайдарської районної державної адміністрації 438.190,25 грн, в цій частині позов залишити без розгляду; позов Керівника Щастинської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Щастинської районної ради Луганської області про стягнення з ТОВ Укр Газ Ресурс надмірно сплачених коштів у розмірі 438.190,25 грн залишено без задоволення. Обґрунтовуючи апеляційну скаргу скаржник посилається на те, що рішення місцевого господарського суду є незаконним, необгрунтованим, прийнятим з порушенням норм процесуального та матеріального права.

Відповідно витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 06.01.2023 сформовано склад колегії суддів Східного апеляційного господарського суду: головуючий суддя Істоміна О.А., судді Зубченко І.В., Радіонова О.О.

Ухвалою Східного апеляційного господарського суду від 09.01.2023 відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою ТОВ "Укр Газ Ресурс". Встановлено строк до 01.02.2023 (включно) для учасників справи для подання відзиву на апеляційну скаргу до канцелярії суду разом з доказами його (доданих до нього документів) надсилання іншим учасникам справи в порядку ч.2 ст.263 Господарського процесуального кодексу України. Запропоновано учасникам справи до 01.02.2023 (включно) надати до суду заяви, клопотання та заперечення (у разі наявності), з доказами надсилання їх копії та доданих до них документів інших учасникам справи в порядку ч.4 ст.262 Господарського процесуального кодексу України.

Щастинська окружна прокуратура направила до Східного апеляційного господарського суду відзив на апеляційну скаргу, в якому вважає доводи апеляційної скарги ТОВ Укр Газ Ресурс необгрунтованими, а заязку з чим просить залишити її без задоволення, а рішення Господарського суду Луганської області від 13.12.2022 у справі №913/44/22 без змін.

Відповідно витягу з протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 22.02.2023 сформовано склад колегії суддів Східного апеляційного господарського суду: головуючий суддя Істоміна О.А., судді Попков Д.О., Радіонова О.О., в звязку з відставкою судді Зубченко І.В.

Так, після проведення підготовчих дій в порядку ст.267 ГПК України, Східний апеляційний господарський суд вбачає за можливе призначити справу №913/44/22 до розгляду з повідомленням сторін про дату, час та місце судового засідання.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 268 Господарського процесуального кодексу України, Східний апеляційний господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Призначити справу №913/44/22 до розгляду на "03" квітня 2023 р. об 11:45 год. у приміщенні Східного апеляційного господарського суду за адресою: 61058, місто Харків, пр. Незалежності, 13, 1-й поверх, в залі засідань №131.

Повідомити сторін про дату, час та місце розгляду справи.

Роз`яснити сторонам, що в умовах дії режиму воєнного стану, з міркувань безпеки та враховуючи приписи ст.3 Конституції України, розгляд апеляційної скарги може бути перенесений на іншу дату.

Запропонувати сторонам заздалегідь визначитися із бажанням та можливістю взяти участь у судовому засіданні, про що письмово повідомити Східний апеляційний господарський суд.

Явку представників сторін визнати необов`язковою. Довести до відома сторін, що нез`явлення у судове засідання апеляційної інстанції їх представників не тягне за собою відкладення розгляду справи на іншу дату, а також не перешкоджає розгляду справи по суті.

Запропонувати сторонам для прискорення документообігу в межах цієї справи надсилати документи з використанням програми Електронний суд (за умови відповідної реєстрації в системі) або скеровувати їх із засвідченням електронним цифровим підписом уповноваженої особи на електронну адресу Східного апеляційного господарського суду: inbox@eag.court.gov.ua.

Зобов`язати сторін невідкладно після отримання цієї ухвали повідомити Східний апеляційний господарський суд про таке отримання для планування організації подальшого провадження у справі з урахуванням умов воєнного стану.

Сторонам повідомити суд про їх номери телефонів і факсів, адресу електронної пошти або інші засоби зв`язку, зокрема, мобільного (за їх наявності), які можуть бути використані для викликів або повідомлень.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та касаційному оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя О.А. Істоміна

Суддя О.О. Радіонова

Суддя Д.О. Попков

Дата ухвалення рішення27.02.2023
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу109207917
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань купівлі-продажу поставки товарів, робіт, послуг

Судовий реєстр по справі —913/44/22

Ухвала від 15.05.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Баранець О.М.

Постанова від 03.04.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Істоміна Олена Аркадіївна

Ухвала від 27.02.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Істоміна Олена Аркадіївна

Ухвала від 09.01.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Істоміна Олена Аркадіївна

Рішення від 13.12.2022

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

Ухвала від 09.12.2022

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

Ухвала від 22.11.2022

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

Ухвала від 25.10.2022

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

Ухвала від 05.10.2022

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

Ухвала від 08.06.2022

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні