Постанова
від 25.08.2010 по справі 4-1516/10
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 4-1516/10

ПОСТАНОВА

25 серпня 2010 року Тернопіль ський міськрайонний суд Терн опільської області

в складі:

головуючого Берегуляка Ф.Г.

за участю секретар я Малко Н.В. прокурорів Ороновського С.І., Гавіловського Ю.В.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у справу за скаргою ОСОБА_1 на постанову слідчого СВ Тер нопільського МВ УМВСУ в Терн опільській області Сніжок В.Н. про закриття криміналь ної справи від 24 лютого 2010 року ,-

ВСТАНОВИВ:

Скаржник ОСОБА_1 звер нувся до суду з скаргою на пос танову слідчого СВ Тернопіль ського МВ УМВСУ в Тернопільс ькій області Сніжок В.Н. п ро закриття кримінальної спр ави, порушеної Тернопільськи м міськрайонним судом стосов но ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОС ОБА_5 за ознаками злочину, пе редбаченого ч.2 ст. 125 КК України , за відсутністю в їх діях скла ду злочину. Посилається на те , що слідчим СВ ТМВ УМВС Україн и не з"ясовано всіх обставин с прави, вищевказана постанова винесена без проведення нал ежної перевірки, однобічно, п оверхнево, без проведення ус іх необхідних слідчих дій, у зв"язку з чим не досліджені в сі обставини вчинення неправ омірних дій. Звертає увагу на непослідовність висновків с лідчого, допущених при розсл ідуванні кримінальної справ и. Просить постанову скасува ти.

Скаржник в судовому засіда нні скаргу підтримав, посила ючись на мотиви, викладені в с карзі, просить її задовольни ти, скасувавши спірну постан ову.

Прокурор в судовому засіда нні вважає постанову слідчог о СВ Тернопільського МВ УМВС У в Тернопільській області з аконною, а скаргу ОСОБА_1 - безпідставною та такою, що н е підлягає до задоволення.

Заслухавши думку прокурор а, який вважає, що скарга є без підставна, а також скаржника про те, що постанова винесена без належної перевірки та по вного дослідження обставин п одії, дослідивши матеріали с прави, суд приходить до перек онання, що скарга підлягає до задоволення, виходячи з наст упного.

Відповідно до ст. 22 КПК Укра їни, прокурор, слідчий і особа , яка провадить дізнання, зобо в'язані вжити всіх передбаче них законом заходів для всеб ічного, повного і об'єктивног о дослідження обставин справ и, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправ дують обвинуваченого, а тако ж обставини, що пом'якшують і о бтяжують його відповідальні сть.

Постановою слідчого від 24 .02.2010 року на підставі п.2 ст.6, ст.с т.213, 130 КПК України кримінальну справу №1177046/1, порушену стосовн о ОСОБА_3, ОСОБА_4 та О СОБА_5 за ознаками злочину, п ередбаченого ч.2 ст. 125 КК Україн и - закрито за відсутністю в їх діях складу злочину.

Ухвалою колегії суддів суд ової палати у кримінальних с правах апеляційного суду Тер нопільської області частков о задоволено апеляцію скаржн ика ОСОБА_1, скасовано пос танову Тернопільського місь крайонного суду від 29.06.2010 року п о скарзі останнього на поста нову слідчого СВ ТМВ УМВС Укр аїни в Тернопільській област і про закриття кримінальної справи №1177046/1, а матеріали напра влено на новий розгляд.

15.11.2006 року постановою Терноп ільського міськрайонного су ду порушено кримінальну спра ву відносно ОСОБА_3, ОСОБ А_4, ОСОБА_5 за ознаками ск ладу злочину, передбаченого ч.2 ст. 125 КК України та направле но прокурору м. Тернополя для організації провадження дос удового слідства.

У ході досудового слідства кримінальну справу стосовно ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБ А_5 неодноразово було закри то, а також зупинялось досудо ве слідство по вказаній крим інальній справі.

Судом встановлено, що слідч ий СВ ТМВ УМВС України Сніж ок В.П., розглянувши матеріа ли кримінальної справи №1177046/1, п остановою від 30.11.2009 року відмов ив у притягненні до кримінал ьної відповідальності ОСО БА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 за ознаками злочину, передба ченого ч.2 ст. 125 КК України, на пі дставі п.2 ст. 6 КПК України - за в ідсутністю в їх діях складу з лочину. Даною постановою кри мінальну справу, порушену ст осовно вказаних осіб за озна ками злочину, передбаченого ч.2 ст. 125 КК України - закрито.

Як слідує із вказаної поста нови, тілесні ушкодження отр имані ОСОБА_7 внаслідок са мооборони ОСОБА_3, ОСОБА _5 та діями ОСОБА_8, яка їх розбороняла.

Не зважаючи на вказане, пост ановою слідчого СВ Тернопіль ського МВ УМВС України в Терн опільській області Сніжок В.Н. від 30.11.2009 року досудове сл ідство в кримінальній справі №1177046/1 зупинено до встановленн я осіб, які вчинили даний злоч ин.

Таким чином, висновки вищев казаних постанов є суперечли вими та не усунутими під час д осудового слідства, в ході як ого проведено лише одну очну ставку між ОСОБА_1 та ОС ОБА_9, не усунуто розбіжност ей у показаннях свідка ОСОБ А_4, не проведено ряд очних ст авок.

Аналізуючи вищенаведене, с уд вважає, що слідчий СВ Терно пільського МВ УМВС України в Тернопільській області Сн іжок В.П. не вжив всіх передб ачених законом заходів для в себічного, повного і об'єктив ного дослідження обставин сп рави, зокрема, органами досуд ового слідства не проведено ряд слідчих дій. Так, слід пров ести очні ставки між ОСОБА_ 1 та ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_14, ОСОБА_1 0, очні ставки між ОСОБА_11 та ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОС ОБА_5, ОСОБА_14, ОСОБА_10, повторно допитати свідків ОСОБА_10, ОСОБА_12, ОСОБА_ 9 та ОСОБА_15, провести від творення обстановки та обста вин події, що мала місце 11.04.2006 ро ку біля 18 год. по вул. Енергетич ній у м. Тернополі, а також при необхідності - судову - мед ичну експертизу тілесних ушк оджень ОСОБА_1 та ОСОБА_1 1

За таких обставин суд прихо дить до переконання, що скарг а ОСОБА_1 є підставною та т акою, що підлягає до задоволе ння, постанову слідчого СВ Те рнопільського МВ УМВС Україн и в Тернопільській області Сніжок В.П. про закриття кри мінальної справи від 24.02.2010 року слід скасувати, повернути ма теріали по факту спричинення ОСОБА_13 умисного легкого тілесного ушкодження, що спр ичинило короткочасний розла д здоров'я або незначну втрат у працездатності в прокурату ру м. Тернополя для проведенн я додаткової перевірки та ві дновлення слідства.

Керуючись ст.ст. 236-5, 236-6 КПК Ук раїни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Скаргу задовольнити.

Скасувати постанову слідч ого СВ Тернопільського МВ УМ ВС України в Тернопільській області Сніжок В.П. від 24 лю того 2010 року про закриття крим інальної справи №1177046/1, порушен ої стосовно ОСОБА_3, ОСОБ А_4 та ОСОБА_5 за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 125 КК України, за відсутністю в їх діях складу злочину.

Направити матеріали по фак ту отримання тілесних ушкодж ень ОСОБА_1 в прокуратуру м. Тернополя для проведення д одаткової перевірки та відно влення слідства.

Копію постанови надіслат и слідчому СМВ Тернопільсько го МВ УМВС України в Тернопіл ьській області Сніжок В.П. , скаржнику, прокурору м. Терн ополя.

На постанову може бути пода на апеляція до апеляційного суду Тернопільської області протягом семи діб з дня її вин есення.

Головуючий:

Дата ухвалення рішення25.08.2010
Оприлюднено02.09.2010
Номер документу10921793
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1516/10

Постанова від 22.10.2010

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Костенко В. Г.

Постанова від 22.10.2010

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Костенко Владислав Генадійович

Постанова від 25.08.2010

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Берегуляк Федір Григорович

Постанова від 23.06.2010

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Макаренко Ганна Володимирівна

Постанова від 25.08.2010

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Берегуляк Федір Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні