Ухвала
від 24.02.2023 по справі 530/1162/22
ЗІНЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 530/1162/22

Номер провадження 2/530/119/23

УХВАЛА

іменем України

"24" лютого 2023 р. Зіньківський районний суд Полтавської області в складі: головуючого судді Должко С.Р., секретарі Стрілець Л.Г. розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в місті Зіньків Полтавської області цивільну справу за позовом

ОСОБА_1 , адреса проживання: АДРЕСА_1 до ОСОБА_2 , АДРЕСА_2 ; громадська організація "Об"єднання громадян "Мрія", м.Полтава, вул.Лисенка, 19, кв. 2 про стягнення заборгованості за договором позики, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженніЗіньківського районногосуду Полтавськоїобласті перебуваєцивільна справаза позовомОСОБА_1 , адреса проживання: АДРЕСА_1 до ОСОБА_2 , АДРЕСА_2 ; громадська організація "Об"єднання громадян "Мрія", м.Полтава, вул.Лисенка, 19, кв. 2 про стягнення заборгованості за договором позики.

Позивач ОСОБА_1 ,відповідач ОСОБА_2 та представникспіввідповідача громадська організація "Об"єднання громадян "Мрія СПД", за довіреністю Шахмірамян С.В. подали спільну заяву про затвердження мирової угоди, яка була укладена сторонами 22.02.2023 року та надана суду.

Позивач, відповідач та представник співвідповідача з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок прийшли до наступної згоди:

Позивач за умови передачі йому Співвідповідачем у власність власне нерухоме майно, а саме частину громадського будинку, відмовляється від всіх пред`явлених позовних вимог по даній справі. Співвідповідач визнає, що зобов`язаний передати у власність Позивачу, частину громадського будинку (магазин), загальною площею 32,8 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 , протягом 5 (п`яти) днів з дня затвердження судом мирової угоди.

Сторони домовились, що Позивач повністю відмовляється від пред`явлених позовних вимог про стягнення заборгованості за договором позики від 05 листопада 2020 року, укладеної між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , з ОСОБА_2 та ГО «Об`єднання громадян «МРІЯ СПД» в розмірі 3530 (три тисячі п`ятсот тридцять) доларів США, що еквівалентно 100605 (сто тисяч шістсот п`ять) гривень, та у стягненні з відповідачів судових витрат в розмірі 1006,05 грн., з дати наступної після дати затвердження судом мирової угоди.

Позивач гарантує, що з моменту передачі від Співвідповідача нерухомого майна, у відповідності до вимог передачі зазначених в п.п. 2.1. Мирової угоди, він не матиме жодних майнових та фінансових претензій до Відповідача та Співвідповідача з приводу всіх позовних вимог заявлених ним по даній цивільній справі.

В рахунок погашення заборгованості, що виникла на підставі Договору позики від 05 листопада 2020 року в розмірі зазначеному п. 2.2. Мирової угоди, Співвідповідач передає у право власності, що передбачає володіння, користування та розпоряджання нерухоме майно, а саме:

- частину громадського будинку (магазин), загальною площею 32,8 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 .

Сторони погодили, що питання по судовим витратам залишається вирішеним, ніяких стягнень з Відповідача та Співвідповідача проводитися не буде, у зв`язку з повним погашенням Співвідповідачем суми судових витрат на користь Позивача, за рахунок передачі у власність нерухомого майна.

Співвідповідач визнає грошові вимоги Позивача в повному обсязі та в рахунок погашення боргу по Договору позики від 05 листопада 2020 року в розмірі 3530 (три тисячі п`ятсот тридцять) доларів США, що еквівалентно 100 605 (сто тисяч шістсот п`ять) гривень та судових витрат в розмірі 1006,05 грн., передає у власність Позивачу належне йому на праві власності нерухоме майно, а саме: частину громадського будинку (магазин), загальною площею 32,8 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 .

Частина громадського будинку (магазин), загальною площею 32,8 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 , належить Співвідповідачу на підставі Декларації про готовність об`єкта до експлуатації, серія та номер ПТ014312039625, виданий 16.03.2012 року ДАБІ, рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу), індексний номер 38199182 від 17.11.2017 року видане державним реєстратором КП «Реєстратор» ПОР Голубєва Л.В., та посвідчується витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності за індексним номером 104206914 від 17.11.2017 р.

Право власності на частину громадського будинку у Позивача ОСОБА_1 виникає, згідност. 334 Цивільного кодексу України, з моменту затвердження Зіньківським районним судом Полтавської області даної мирової угоди, набрання ухвали суду про затвердження мирової угоди законної сили, яка підлягає реєстрації в органах реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Протягом п`яти днів з дня підписання мирової угоди Позивач та Співвідповідач подають її на затвердження до Зіньківського районного суду Полтавської області, у провадженні якого знаходиться цивільна справа.

Співвідповідач зобов`язаний протягом 5 (п`яти) днів з моменту затвердження даної мирової угоди ухвалою Зіньківського районного суду Полтавської області, передати у власність Позивачу нерухоме майно шляхом підписання акту прийому передачі.

У разі невиконання Співвідповідачем умов цієї Мирової угоди, а саме: порушення термінів передачі у власність нерухомого майна зазначені в п.п. 2.1., 2.4., 2.10. цієї Мирової угоди, Позивач має право подати заяву до відповідного Відділу Державної виконавчої служби або приватного виконавця про примусове стягнення з Відповідача та Співвідповідача боргу відповідно до цієї Мирової угоди, затвердженої Зіньківським районним судом Полтавської області.

Ухвала Зіньківського районного суду Полтавської області про затвердження даної Мирової угоди набирає законної сили після 15 (п`ятнадцяти) днів з дня її ухвалення та є виконавчим документом, згідно зіст. 4 Закону України "Про виконавче провадження", яка може бути пред`явлена до примусового виконання в порядку, передбаченому зазначеним Законом протягом 3 (трьох) років з наступного дня після її прийняття.

Згідно угоди, сторонам зрозумілі правові наслідки процесуальних дій, що здійснюються ( ст. ст. 49, 197, 207, 208 ЦПК України).

З моменту затвердження судом мирової угоди, провадження по справі закривається згідно ст. 207 Цивільного процесуального кодексу України.

У разі визнання мирової угоди недійсною або її розірвання вимоги сторін, щодо яких були надані відстрочка та (або) розстрочка платежів або прощення (списання) боргів, відновлюються в повному розмірі у незадоволеній частині.

У разі невиконання мирової угоди сторони можуть пред`явити свої вимоги до боржника в обсязі, передбаченому цією мировою угодою.

Зобов`язання по цій мировій угоді повинні виконуватись належним чином і в установлений нею строк, одностороння відмова від виконання умов цієї мирової угоди, а також одностороння зміна її положень не допускається.

Позивач, Відповідач та Співвідповідач заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб.

Сторони засвідчують, що їм відомі правові наслідки укладення мирової угоди, зрозумілі її умови, а особи, чиї підписи стоять під цією угодою, не обмежені у праві укладати (підписувати) мирову угоду.

Дана мирова угода підлягає затвердженню судом та набирає чинності з дня набрання законної сили ухвалою суду про затвердження мирової угоди.

Сторони за цим позовом інших претензій один до одного не мають.

У разі невиконання Сторонами умов цієї мирової угоди вона виконується примусово у встановленому законодавством порядку.

Наслідки укладення мирової угоди, зміст ст.ст. 207, 208 ЦПК України сторонам роз`яснені і зрозумілі.

Умови мирової угоди підписано сторонами. Сторонам роз`яснені наслідки мирової угоди, відмови від позову і закриття провадження по справі, передбачені ч. 4 ст. 207 ЦПК України.

Враховуючи, що мирова угода укладена сторонами не суперечить вимогам закону, здійснена в інтересах сторін, виконання умов мирової угоди не порушує інтересів інших осіб.

Розглянувши наявні матеріали справи, суд прийшов до висновку про можливість затвердження мирової угоди, укладеної сторонами у справі.

Згідно до вимог ст.ст.207,208 ЦПК України,мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін.

У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву на будь-якій стадії судового процесу.До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди, суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи необмежені представники сторін вчинити відповідні дії.Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.Суд постановляє ухвалу про відмову у затвердженні мирової угоди і продовжує судовий розгляд, якщо:1) умови мирової угоди суперечать закону чи порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, є невиконуваними; або 2) одну із сторін мирової угоди представляє її законний представник, дії якого суперечать інтересам особи, яку він представляє.Виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою.Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленимЗаконом України "Про виконавче провадження".У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Зазначена мирова угода приєднана до справи. Сторонам відомо про наслідки закриття судом провадження у справі у зв`язку з укладенням мирової угоди, передбаченіст. 256 ЦПК України.

Керуючись ст.ст. 10,11,60,83,89,175,205,206, 208-210 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Визнати мирову угоду укладену 22 лютого 2023 року між позивачем ОСОБА_1 , відповідачем ОСОБА_2 та представником співвідповідача громадської організації Об`єднання громадян Мрія СПД за довіреністю Шахмірамян С.В.з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок.

Позивач за умови передачі йому Співвідповідачем у власність власне нерухоме майно, а саме частину громадського будинку, відмовляється від всіх пред`явлених позовних вимог по даній справі. Співвідповідач визнає, що зобов`язаний передати у власність Позивачу, частину громадського будинку (магазин), загальною площею 32,8 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 , протягом 5 (п`яти) днів з дня затвердження судом мирової угоди.

Сторони домовились, що Позивач повністю відмовляється від пред`явлених позовних вимог про стягнення заборгованості за договором позики від 05 листопада 2020 року, укладеної між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , з ОСОБА_2 та ГО «Об`єднання громадян «МРІЯ СПД» в розмірі 3530 (три тисячі п`ятсот тридцять) доларів США, що еквівалентно 100605 (сто тисяч шістсот п`ять) гривень, та у стягненні з відповідачів судових витрат в розмірі 1006,05 грн., з дати наступної після дати затвердження судом мирової угоди.

Позивач гарантує, що з моменту передачі від Співвідповідача нерухомого майна, у відповідності до вимог передачі зазначених в п.п. 2.1. Мирової угоди, він не матиме жодних майнових та фінансових претензій до Відповідача та Співвідповідача з приводу всіх позовних вимог заявлених ним по даній цивільній справі.

В рахунок погашення заборгованості, що виникла на підставі Договору позики від 05 листопада 2020 року в розмірі зазначеному п. 2.2. Мирової угоди, Співвідповідач передає у право власності, що передбачає володіння, користування та розпоряджання нерухоме майно, а саме:

- частину громадського будинку (магазин), загальною площею 32,8 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 .

Сторони погодили, що питання по судовим витратам залишається вирішеним, ніяких стягнень з Відповідача та Співвідповідача проводитися не буде, у зв`язку з повним погашенням Співвідповідачем суми судових витрат на користь Позивача, за рахунок передачі у власність нерухомого майна.

Співвідповідач визнає грошові вимоги Позивача в повному обсязі та в рахунок погашення боргу по Договору позики від 05 листопада 2020 року в розмірі 3530 (три тисячі п`ятсот тридцять) доларів США, що еквівалентно 100 605 (сто тисяч шістсот п`ять) гривень та судових витрат в розмірі 1006,05 грн., передає у власність Позивачу належне йому на праві власності нерухоме майно, а саме: частину громадського будинку (магазин), загальною площею 32,8 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 .

Частина громадського будинку (магазин), загальною площею 32,8 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 , належить Співвідповідачу на підставі Декларації про готовність об`єкта до експлуатації, серія та номер ПТ014312039625, виданий 16.03.2012 року ДАБІ, рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу), індексний номер 38199182 від 17.11.2017 року видане державним реєстратором КП «Реєстратор» ПОР Голубєва Л.В., та посвідчується витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності за індексним номером 104206914 від 17.11.2017 р.

Право власності на частину громадського будинку у Позивача ОСОБА_1 виникає, згідност. 334 Цивільного кодексу України, з моменту затвердження Зіньківським районним судом Полтавської області даної мирової угоди, набрання ухвали суду про затвердження мирової угоди законної сили, яка підлягає реєстрації в органах реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Протягом п`яти днів з дня підписання мирової угоди Позивач та Співвідповідач подають її на затвердження до Зіньківського районного суду Полтавської області, у провадженні якого знаходиться цивільна справа.

Співвідповідач зобов`язаний протягом 5 (п`яти) днів з моменту затвердження даної мирової угоди ухвалою Зіньківського районного суду Полтавської області, передати у власність Позивачу нерухоме майно шляхом підписання акту прийому передачі.

У разі невиконання Співвідповідачем умов цієї Мирової угоди, а саме: порушення термінів передачі у власність нерухомого майна зазначені в п.п. 2.1., 2.4., 2.10. цієї Мирової угоди, Позивач має право подати заяву до відповідного Відділу Державної виконавчої служби або приватного виконавця про примусове стягнення з Відповідача та Співвідповідача боргу відповідно до цієї Мирової угоди, затвердженої Зіньківським районним судом Полтавської області.

Ухвала Зіньківського районного суду Полтавської області про затвердження даної Мирової угоди набирає законної сили після 15 (п`ятнадцяти) днів з дня її ухвалення та є виконавчим документом, згідно зіст. 4 Закону України "Про виконавче провадження", яка може бути пред`явлена до примусового виконання в порядку, передбаченому зазначеним Законом протягом 3 (трьох) років з наступного дня після її прийняття.

Згідно угоди, сторонам зрозумілі правові наслідки процесуальних дій, що здійснюються ( ст. ст. 49, 197, 207, 208 ЦПК України).

З моменту затвердження судом мирової угоди, провадження по справі закривається згідно ст. 207 Цивільного процесуального кодексу України.

У разі визнання мирової угоди недійсною або її розірвання вимоги сторін, щодо яких були надані відстрочка та (або) розстрочка платежів або прощення (списання) боргів, відновлюються в повному розмірі у незадоволеній частині.

У разі невиконання мирової угоди сторони можуть пред`явити свої вимоги до боржника в обсязі, передбаченому цією мировою угодою.

Зобов`язання по цій мировій угоді повинні виконуватись належним чином і в установлений нею строк, одностороння відмова від виконання умов цієї мирової угоди, а також одностороння зміна її положень не допускається.

Позивач, Відповідач та Співвідповідач заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб.

Сторони даної Мирової угоди повністю усвідомлюють умови, мету та сутність цієї Мирової угоди.

Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї Мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам, і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї Мирової угоди. Наслідки затвердження цієї Мирової угоди Сторонам відомі.

Сторони підтверджують, що особи, які підписали від імені Сторін цю Мирову угоду, мають всі необхідні повноваження на підписання цієї Мирової угоди та не мають будь-яких застережень та/або обмежень таких повноважень та/або своєї правоздатності, та/або дієздатності.

Сторони за цим позовом інших претензій один до одного не мають.

У разі невиконання Сторонами умов цієї мирової угоди вона виконується примусово у встановленому законодавством порядку.

Наслідки укладення мирової угоди, зміст ст.ст. 207, 208 ЦПК України Сторонам роз`яснені і зрозумілі.

Провадження по цивільній справі №530/1162/22 за позовною заявою ОСОБА_1 , адреса проживання: АДРЕСА_1 до ОСОБА_2 , АДРЕСА_2 ; громадська організація "Об"єднання громадян "Мрія", м.Полтава, вул.Лисенка, 19, кв. 2 про стягнення заборгованості за договором позики - закрити.

Ухвала Зіньківського районного суду про затвердження мирової угоди є виконавчим документом згідно зістаттею 3Закону України«Про виконавчепровадження» та на підставі ч. 2 ст.208 ЦПК України.

Сторони визнають, що положеннями цієї Мирової угоди визначені всі суттєві умови зобов`язань Сторін.

Сторони мають належне уявлення про сутність цієї Мирової угоди і всіх її елементів. Не існує ніяких факторів, які могли б вплинути на їх уявлення про цілі та мету укладення цієї Мирової угоди.

Сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і породжують настання наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам.

Сторони дійшли згоди про звернення до Зіньківського районного суду Полтавської області із спільною заявою відповідно дост. 207 ЦПК Українипро визнання судом цієї Мирової угоди та про закриття провадження у цивільній справі на підставі п. 5 ч. 1ст. 255 ЦПК України.

Ця Мирова угода складена у чотирьох автентичних примірниках, по одному для кожної сторони, четвертий примірник з яких передається на затвердження Зіньківському районному суду Полтавської області у справі № 530/1162/22, відповідно до умов п. 2.9. Мирової угоди.

Роз`яснити сторонам процесуальні наслідки закриття провадження в справі в зв`язку з укладенням мирової угоди, які передбачені ч. 2ст. 256 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили у строки та в порядку, передбаченомуст. 261 ЦПК України.

Ухвала може бути оскаржена протягом 15 днів з дня проголошення ухвали безпосередньо до Полтавського апеляційного суду. До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, апеляційні скарги подаються учасниками справи через Зіньківський районний суд Полтавської області .

Написано власноручно.

Суддя Зіньківського

районного суду Полтавської області С.Р.Должко

Дата ухвалення рішення24.02.2023
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу109225086
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу

Судовий реєстр по справі —530/1162/22

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пилипчук Л. І.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пилипчук Л. І.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пилипчук Л. І.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пилипчук Л. І.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пилипчук Л. І.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Должко С. Р.

Ухвала від 26.01.2023

Цивільне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Должко С. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні