Ухвала
від 27.02.2023 по справі 339/43/22
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 339/43/22

Провадження № 22-ц/4808/55/23

Головуючий у 1 інстанції Сметанюк В. Б.

Суддя-доповідач Максюта

У Х В А Л А

27 лютого 2023 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківськи й апеляційний суд у складі:

головуючого (суддя-доповідач) Максюти І.О.,

суддів Василишин Л.В., Фединяка В.Д.,

розглянувши питання про витребуваня доказів у справі за позовом ОСОБА_1 до Болехівського ліцею № 1 «Академічний» Болехівської міської ради про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу, за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Болехівського міського суду Івано-Франківської області, ухвалене суддею Сметанюком В.Б. 25 липня 2022 року в м. Болехів Івано-Франківської області, повний текст якого складено 28 липня 2022 року, та додаткове рішення Болехівського міського суду Івано-Франківської області, ухвалене суддею Сметанюком В.Б. 08 серпня 2022 року,

в с т а н о в и в :

У провадженні Івано-Франківського апеляційного суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Болехівського ліцею № 1 «Академічний» Болехівської міської ради про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Рішенням Болехівського міського суду Івано-Франківської області від 08 серпня 2022 у задоволенні позову відмовлено.

Не погодившись з рішенням та додатковим рішенням суду, ОСОБА_1 оскаржила його в апеляційному порядку.

Відповідно до вимог ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Відповідно до ч.ч.3,4 ст.12 ЦПК України, суд роз`яснює у випадку необхідності учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки, наслідки вчинення або невчинення процесуальних дій і сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

В силу положень частин 1 та 2 статті 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

За змістом частин 1- 3, 5 статті 263 ЦПК України судове рішення повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим.

Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права із дотриманням норм процесуального права.

Судове рішення має відповідати завданню цивільного судочинства, визначеному цим Кодексом.

Обґрунтованим є рішення, ухвалене на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

Забезпечуючи об`єктивність з`ясування обставин по справі, виконання вимог цивільно-процесуального законодавства щодо повноти та всебічності дослідження доказів по справі, перевірки доводів апеляційної скарги та відповідності висновків суду обставинам справи, апеляційний суд вважає за необхідне зобов`язати Болехівський ліцей № 1 «Академічний» Болехівської міської ради надати документи, які підтверджують форму організації освітнього процесу у закладі освіти на навчальний 2021-2022 рік з відображенням режимів роботи (очний, дистанційний, змішаний), розроблених з метою недопущення поширення COVID-19.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 84, 260, суд

у х в а л и в :

Витребувати у Болехівського ліцею № 1 «Академічний» Болехівської міської ради (вул. Шкільна 2 ,м. Болехів, Iвано-Франківська область,77202; електронна пошта: shkola1.bol@ukr.net) документи, які підтверджують форму організації освітнього процесу у закладі освіти на навчальний 2021-2022 рік з відображенням режимів роботи (очний, дистанційний, змішаний), розроблених з метою недопущення поширення COVID-19.

Дані докази слід направити Івано-Франківському апеляційному суду, розташованому за адресою: вул. Грюнвальдська, 11, м. Івано-Франківськ, E-mail: inbox@ifa.court.gov.ua.

Роз`яснити, що відповідно до ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У разі неможливості надання тих чи інших доказів повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з часу отримання ухвали.

Ухвала оскарженню у касаційному порядку окремо від рішення суду не підлягає.

Головуючий І.О. Максюта

Судді: Л.В. Василишин

В.Д. Фединяк

СудІвано-Франківський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення27.02.2023
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу109231075
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них

Судовий реєстр по справі —339/43/22

Окрема думка від 21.04.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Максюта І. О.

Постанова від 11.04.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Максюта І. О.

Постанова від 11.04.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Максюта І. О.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Максюта І. О.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Максюта І. О.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Максюта І. О.

Ухвала від 08.11.2022

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Максюта І. О.

Ухвала від 07.11.2022

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Максюта І. О.

Ухвала від 03.10.2022

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Максюта І. О.

Ухвала від 03.10.2022

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Максюта І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні