Ухвала
від 09.02.2023 по справі 522/21456/21
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/4032/23

Справа № 522/21456/21

Головуючий у першій інстанції Ковтун Ю. І.

Доповідач Карташов О. Ю.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

09.02.2023 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Карташова О.Ю. (суддя-доповідач), Коновалової В.А., Лозко Ю.П.,

розглянувши клопотання адвоката Баєнка Ярослава Володимировича, який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «Адіс-Авто», про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду

у цивільній справі за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Адіс-Авто», в інтересах якого діє адвокат Баєнко Ярослав Володимирович

на рішення Приморського районного суду міста Одеси від 20 вересня 2022 року

за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Адіс-Авто» про визнання договору купівлі-продажу недійсним та стягнення коштів

в с т а н о в и в:

У провадженні Одеського апеляційного суду перебуває вищезазначена цивільна справа за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Адіс-Авто», в інтересах якого діє адвокат Баєнко Ярослав Володимирович на рішення Приморського районного суду міста Одеси від 20 вересня 2022 року.

Розгляд справи призначено на 13 лютого 2023 року о 12 годині 20 хвилин.

Від адвоката Баєнка Ярослава Володимировича до Одеського апеляційного суду надійшло клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів.

Згідно із частинами першою, другою статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів)(частина третя статті 212 ЦПК України).

Рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі Положення), згідно п. 45 якого передбачено, що підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує учасникам справи можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою свого Електронного кабінету та власних технічних засобів; у приміщенні іншого суду - за допомогою технічних засобів суду; в установі попереднього ув`язнення, установі виконання покарань або медичному закладі - за допомогою технічних засобів, наявних у відповідній установі.

Пунктом 46 Положення передбачено, що за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Одеський апеляційний суд має технічну можливість проводити судові засідання в режимі відеоконференції.

Враховуючи наведене, клопотання про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду підлягає задоволенню.

Частиною п`ятою статті 212 ЦПК України та п. 46 Положення передбачено, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд,

у х в а л и в:

Клопотання адвоката Баєнка Ярослава Володимировича, який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «Адіс-Авто», про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, задовольнити.

Проводити судові засідання за участі адвоката Баєнка Ярослава Володимировича у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи ВКЗ (захищений відеоконференцзв`язок з судом) за посиланням на vkz.court.gov.ua.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Роз`яснити, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді О.Ю. Карташов

В.А. Коновалова

Ю.П. Лозко

Дата ухвалення рішення09.02.2023
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу109237053
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору купівлі-продажу недійсним та стягнення коштів

Судовий реєстр по справі —522/21456/21

Постанова від 26.06.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Постанова від 26.06.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Ухвала від 09.01.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Ухвала від 18.11.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Ухвала від 07.11.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Ковтун Ю. І.

Рішення від 20.09.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Ковтун Ю. І.

Рішення від 19.09.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Ковтун Ю. І.

Ухвала від 20.06.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Ковтун Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні