Ухвала
від 27.02.2023 по справі 525/978/22
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/978/22

Провадження № 2/525/57/2023

У Х В А Л А

27.02.2023 Великобагачанський районний суд Полтавської області в складі:

головуючої - судді Прасол Я.В.,

секретаря судового засідання - Фесенко Ю.А.,

з участю представника позивача - адвоката Чуя А.І.,

представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Сидоренка Ю.В.,

розглянувши в підготовчому засіданні в залі суду в селищі Велика Багачка матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Великобагачанської селищної ради Миргородського району Полтавської області про визнання дій державного реєстратора незаконними, скасування запису про право власності на земельну ділянку та скасування рішення про передачу земельної ділянки у власність,

у с т а н о в и в:

У провадженні Великобагачанського районного суду Полтавської області на розгляді знаходиться дана цивільна справа.

Ухвалою Великобагачанського районного суду Полтавської області від 06.01.2023 відкрито загальне позовне провадження у справі, підготовче засідання призначено на 06.02.2023, яке було відкладено на 27.02.2023 з поважних причин.

У ході проведення підготовчого засідання, судом поставлено на обговорення питання про залучення до участі у даній справі, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору державного реєстратора Великобагачанської селищної ради Полтавської області Сидоренка Олександра Геннадійовича, оскільки рішення у справі може вплинути на його права та обов`язки та продовження строку проведення підготовчого провадження.

Представник позивача адвокат Чуй А.І. та представник відповідача ОСОБА_1 адвокат Сидоренко Ю.В. не заперечували проти залучення до участі у справі, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору державного реєстратора Великобагачанської селищної ради Полтавської області Сидоренка Олександра Геннадійовича та продовження строку проведення підготовчого провадження.

Позивач ОСОБА_2 , відповідач ОСОБА_1 та представник відповідача Великобагачанської селищної ради Миргородського району Полтавської області у підготовче засідання не з`явилися, про день та час його проведення були повідомлені належним чином.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 189 ЦПК України, завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу.

Відповідно до положень ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі, як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору.

Враховуючи предмет та характер правовідносин, що виникли між сторонами, зміст заявлених позовних вимог, з огляду на наявні матеріали справи, суд вважає, що рішення у даній цивільній справі може вплинути на права та обов`язки державного реєстратора Великобагачанської селищної ради Полтавської області Сидоренка Олександра Геннадійовича, тому є передбачені законом підстави для залучення його до участі у справі, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

Згідно ч. 2 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначених цим Кодексом строку підготовчого провадження, у випадку, зокрема, залучення до участі або вступу у справу третьої особи.

Відповідно до ч. 3 ст. 189 ЦПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

З урахуванням вищевикладеного, суд приходить до переконання про необхідність відкладення проведення підготовчого засідання та продовження строку проведення підготовчого провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 53, 189, 198, 200, 260, 261 ЦПК України,

п о с т а н о в и в:

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Великобагачанської селищної ради Миргородського району Полтавської області про визнання дій державного реєстратора незаконними, скасування запису про право власності на земельну ділянку та скасування рішення про передачу земельної ділянки у власність, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - державного реєстратора Великобагачанської селищної ради Полтавської області Сидоренка Олександра Геннадійовича.

Залученій третій особі направити копію позовної заяви з додатками та роз`яснити право подати пояснення по суті спору протягом 15 днів з моменту отримання копії позовної заяви, в порядку, передбаченому ст. ст. 181, 192 ЦПК України.

Продовжити строк проведення підготовчого провадження по даній цивільній справі на тридцять днів.

У порядку ч. 2 ст. 198 ЦПК України відкласти підготовче засідання в даній цивільній справі на 10 год. 00 хв. 22 березня 2023 року.

Про день і час його проведення повідомити учасників справи в порядку ст.ст.128-131 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua/fair/sud1602.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя Я.В. Прасол

СудВеликобагачанський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення27.02.2023
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу109268316
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —525/978/22

Рішення від 29.06.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Рішення від 29.06.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні