Ухвала
від 28.02.2023 по справі 183/5400/22
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/5400/22

№ 2/183/1066/23

У Х В А Л А

28 лютого 2023 року м. Новомосковськ

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді Парфьонова Д.О. за участі секретаря судового засідання Моісєєва К.А., розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Новомосковськ Дніпропетровської області, у порядку загального позовного провадження, цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Новомосковської міської ради, треті особи: Перша новомосковська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, Акціонерне товариство «Інвестиційно-фінансовий консалтинг», Акціонерне товариство Комерційний банк «Приватбанк», про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом, -

У С Т А Н О В И В:

01 вересня 2022 року позивач звернулась до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області з вищевказаним позовом.

Ухвалою судді від 05 вересня 2022 року позовну заяву прийнято до розгляду у порядку загального позовного провадження та відкрито провадження у справі. Цією ж ухвалою витребувано з Першої Новомосковської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області копію спадкової справи № 8/1990, відкритої після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , та копію спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою суду від 11 жовтня 2022 року залучено до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Акціонерне товариство «Інвестиційно-фінансовий консалтинг» та Акціонерне товариство Комерційний банк «Приватбанк».

28 лютого 2023 року до суду від представника позивача адвоката Щербини С.В. надійшло клопотання про залучення до участі у справі у якості відповідача ОСОБА_4 .

Позивач, представника позивача у підготовче засідання не з`явились, про день, місце та час підготовчого засідання повідомлені належним чином.

Представник відповідача у підготовче засідання не з`явився, 28 вересня 2022 року подав до суду заяву, у якій просив розгляд справи проводити за його відсутності.

Представники третіх осіб у підготовче засідання не з`явились, про день, місце та час підготовчого засідання повідомлені належним чином.

У зв`язку з неявкою осіб, які приймають участь у справі, суд розглядає справу у відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Дослідивши матеріали справи, суд установив наступне та дійшов до таких висновків.

Згідно з ч. 1 ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Зі змісту позовної заяви вбачається, що метою звернення із позовною заявою є визнання за ОСОБА_1 права власності в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відповідно до матеріалів копії спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , до нотаріальної контори з заявою про прийняття спадщини звернулась ОСОБА_4 /а.с.33/.

Згідно з ч. 1 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Таким чином, у зв`язку з тим, що визначення кола відповідачів є правом позивача, а також ураховуючи те, що рішення суду у вищевказаній справі може вплинути на права та обов`язки особи, яка не є стороною у справі, суд вважає за можливе залучити до участі у справі у якості співвідповідача ОСОБА_4 .

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 53, 54, 198, 258, 260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Щербини Станіслава Володимировича про залучення до участі у справі співвідповідача задовольнити.

Залучити доучасті усправі за позовом ОСОБА_1 до Новомосковської міської ради, треті особи: Перша новомосковська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, Акціонерне товариство «Інвестиційно-фінансовий консалтинг», Акціонерне товариство Комерційний банк «Приватбанк», про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом, у якості співвідповідача ОСОБА_4 (адреса: АДРЕСА_1 ).

Відкласти підготовче засідання у зв`язку із залученням до участі у справі співвідповідача на 29 березня 2023 року на 10 годину 30 хвилин.

Копію ухвали направити ОСОБА_4 разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденнийстрок з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву та заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденнийстрок з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденнийстрок з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/fair/sud0427/ на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Ухвала суду складена і підписана 28 лютого 2023 року.

Суддя Д.О. Парфьонов

Дата ухвалення рішення28.02.2023
Оприлюднено03.03.2023

Судовий реєстр по справі —183/5400/22

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Рішення від 29.03.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 11.10.2022

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні