Ухвала
від 24.02.2023 по справі 392/183/23
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 392/183/23

Провадження № 2/392/220/23

УХВАЛА

24 лютого 2023 року м. Мала Виска

Суддя Маловисківського районного суду Кіровоградської області Бадердінова А.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) в інтересах якої діє адвокат Багрій В`ячеслав Анатолійович (договір про надання правової допомоги б/н від 20.10.2022 року) до селянського (фермерського) господарства "Голованов П.М." (місцезнаходження: вул. Центральна, 154, с.Злинка, Новоукраїнський район, Кіровоградська область) про припинення договору оренди землі шляхом його розірвання,-

В С Т А Н О В И Л А:

Позивач ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Багрій В.А. звернувся до суду з позовом до відповідача селянського (фермерського) господарства «Голованов П.М» про припинення договору оренди землі шляхом його розірвання.

Ухвалою судді Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 07.02.2023 року позовну заяву залишено без руху та надано термін для усунення недоліків.

23.02.2023 року представник позивача вказані в ухвалі недоліки усунув надав квитанцію про сплату судового збору.

Позовна заява подана з додержанням вимогстатей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Маловисківського районного суду Кіровоградської області.

Підстави для залишення позову без руху, відмови у відкритті провадження у справі або повернення позову з наданих суду матеріалів не вбачаються.

Враховуючи вимоги ч. 3, ч. 4ст. 274 ЦПК Українидана справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Разом з позовною заявою представником позивача подано клопотання про витребування доказів у приватного нотаріуса Новоукраїнського району Кіровоградської області Сосновського А.В., а саме спадкову справу після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На обґрунтування клопотання зазначив, що позивач надала належну їй земельну ділянку у строкове платне користування ФГ «Голованов П.М.», з моменту укладання договору оренди землі відповідач жодного разу не отримувала оренду плату. ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 помер, а обробіток орендованих земель займався його син ОСОБА_3 . Після смерті ОСОБА_2 було заведено спадкову справу у приватного нотаріуса. На адвокатський запит щодо отримання інформації про відкриття спадкової справи та спадкодавців для звернення з позовом до суду нотаріус відмовив, посилаючись на нотаріальну таємницю. Витребувана спадкова справа необхідна для долучення до матеріалів цивільної справи та для подальшої заміни первісного відповідача на належного відповідача.

Відповідно до ч.1ст.84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Клопотання подане в строк, зазначений у частинах другій та третійстатті 83 ЦПК України, та відповідає вимогам ч.2ст.84 цього Кодексу.

Відповідно до ч.ч. 1, 3ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цьогоКодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Статтею 76 ЦПК Українипередбачено, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Враховуючи викладене, клопотання представника позивача про витребування доказів слід задовольнити.

У відповідності до ч.3ст.84 ЦПК України, у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Керуючись статтями84, 187,258,260,274 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И Л А:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Багрій В`ячеслав Анатолійович до селянського (фермерського) господарства "Голованов П.М." про припинення договору оренди землі шляхом його розірвання, та відкрити провадження у справі за вказаним позовом.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання з повідомленням (викликом) учасників справина 22.03.2023 року о 10 год. 45 хв. у приміщенні Маловисківського районного суду Кіровоградської області (вул. Містечкова,53, м. Мала Виска, Кіровоградська область).

Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від приватного нотаріуса Новоукраїнського району Кіровоградської області Сосновського Андрія Васильовича, копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Запропонувати надати витребувані докази до Маловисківського районного суду, який знаходиться по вул. Містечкова, 53, в м. Мала Виска, протягом п`яти днів з дня отримання даної ухвали.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі, надіслати учасникам справи. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати відповідачу з копіями доданих до неї документів.

Не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви з копіями доданих до неї документів, відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та додані до нього документи повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи (позивачу, третій особі тощо), з наданням суду разом із відзивом підтвердження такого надіслання (надання).

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує спір за наявними матеріалами справи (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою https://mv.kr.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Альона Володимирівна Бадердінова

СудМаловисківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення24.02.2023
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу109293418
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо припинення права оренди

Судовий реєстр по справі —392/183/23

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні