Ухвала
від 25.12.2023 по справі 392/183/23
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 392/183/23

Провадження № 2/392/220/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 грудня 2023 року м. Мала Виска

Маловисківський районний суд Кіровоградської області у складі: головуючого судді Бадердінової А.В., секретар судових засідань Постолюк А.П., розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду цивільну справу №392/183/23 за позовом ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Багрій В`ячеслав Анатолійович до селянського (фермерського) господарства "Голованов П.М.", ОСОБА_2 про припинення договору оренди землі шляхом його розірвання,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Багрій В.А. звернувся до суду з позовом до відповідача селянського (фермерського) господарства «Голованов П.М» про припинення договору оренди землі шляхом його розірвання.

Ухвалою судді Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 07.02.2023 року позовну заяву залишено без руху та надано термін для усунення недоліків.

23.02.2023 року представник позивача вказані в ухвалі недоліки усунув надав квитанцію про сплату судового збору.

Ухвалою судді Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 24.02.2023 року відкрито загальне позовне провадження по даній справі та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою судді Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 30.06.2023року у цивільній справі №392/183/23 залучено відповідача ОСОБА_2 .

Представник позивача ОСОБА_1 адвокатБагрій В.А.подав клопотання,зареєстроване судом19.12.2023року завх.№12592, в якій просив на підставі п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України залишити позов без розгляду.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про розгляд та задоволення заяви позивача про залишення позову без розгляду, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст.4ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законами України (ст. 5 ЦПК України).

Відповідно до положень ч. 1, ч. 3 ст.13ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Залишення заяви без розгляду - це форма закінчення розгляду цивільної справи без ухвалення судового рішення у зв`язку із виникненням обставин, які перешкоджають розгляду справи, але можуть бути усунуті в майбутньому, або у зв`язку з вільним волевиявленням особи, яка звернулася до суду, з вимогою припинити розгляд її позову. Звернення позивача із заявою про залишення заяви без розгляду робить неможливим вирішення спору, навіть якщо на цьому наполягає відповідач.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст.257ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд, серед іншого, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду.

За таких обставин, враховуючи, що право позивача на дану процесуальну дію прямо передбачено цивільно-процесуальним Законом, при цьому, заява представника позивача про залишення позову без розгляду не суперечить законодавству, та не порушує прав та законних інтересів інших осіб, зокрема, відповідачів, та подана до початку розгляду справи по суті, у зв`язку з чим підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.2 ст.257 ЦПК України особа, заяву якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Керуючись п. 5 ч. 1 ст. 257, ст. 260 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 вінтересах якоїдіє адвокатБагрій В`ячеславАнатолійович доселянського (фермерського)господарства "ГоловановП.М.", ОСОБА_2 проприпинення договоруоренди землішляхом йогорозірвання - залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу ОСОБА_1 , що особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення позову без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Ухвала може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Суддя Альона Володимирівна Бадердінова

СудМаловисківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення25.12.2023
Оприлюднено28.12.2023
Номер документу115959918
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо припинення права оренди

Судовий реєстр по справі —392/183/23

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні