Ухвала
від 01.03.2023 по справі 461/10340/21
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/10340/21

Провадження № 2/461/95/23

У Х В А Л А

Іменем України

01.03.2023 року м.Львів

Галицький районний суд м.Львова

в складі: головуючого судді Мисько Х.М.,

з участю секретаря судового засідання Кухара Р.П.,

представника позивача: ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м.Львові цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційна компанія Відень», ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Кам`яниця Рорайського» про відшкодування шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Галицького районного суду м. Львова знаходиться справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційна компанія Відень», ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Кам`яниця Рорайського» про відшкодування шкоди.

Ухвалою Галицького районного суду м. Львова від 20.12.2021 року відкрито спрощене позовне провадження у справі.

Ухвалою Галицького районного суду м. Львова від 15.02.2023 року залучено до участі в справі в якості третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору - ОСОБА_4 .Прийнято позовнузаяву третьоїособи,яка заявляєсамостійні вимогина предметпозову ОСОБА_4 до Товаристваз обмеженоювідповідальністю «Інвестиційнакомпанія Відень», ОСОБА_2 Об`єднанняспіввласників багатоквартирногобудинку «Кам`яницяРорайського», ОСОБА_3 про стягненнямайнової шкоди до спільного розгляду з первісним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційна компанія Відень», ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Кам`яниця Рорайського» про відшкодування шкоди.

28.02.2022 року на адресу суду надійшло клопотання третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет позову ОСОБА_4 про зупинення провадження у справі. Клопотання вмотивоване тим, що він перебуває у складі Збройних Сил України, що переведені на воєнний стан.

Представник позивача ОСОБА_1 у судовому засіданні проти клопотання заперечив.

Відповідач ОСОБА_3 та представник третьої особи ОСББ «Кам`яниця Рорайського» у судове засідання не з`явились, належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи.

Заслухавши думку представника позивача, дослідивши матеріали справи, вирішуючи вказане клопотання суд виходить з наступного.

Указом Президента України №64/2022 від 24.02.2022р., у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, введено в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.

15.03.2022 р. Верховна Рада ухвалила Закон про затвердження Указу Президента України №133/2022 від 14.03.2022р. «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні». Указом передбачено продовження строку дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 26 березня 2022 року строком на 30 діб, який неодноразово продовжено.

Згідно до ст. 251 ЦПК України, обов`язок суду зупинити провадження у справі, у разі:

1) смерті або оголошення фізичної особи померлою, яка була стороною у справі, якщо спірні правовідносини допускають правонаступництво;

2) перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції;

3) призначення або заміни законного представника у випадках, передбачених статтею 63 цього Кодексу;

4) надання сторонам у справі про розірвання шлюбу строку для примирення;

5) прийняття рішення про врегулювання спору за участю судді;

6) об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Згідно з ч.1 ст.252 ЦПК України, суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках:

1) перебування учасника справи на альтернативній (невійськовій) службі не за місцем проживання або на строковій військовій службі;

2) захворювання учасника справи, підтвердженого медичною довідкою, що виключає можливість явки до суду протягом тривалого часу;

3) перебування учасника справи у довгостроковому службовому відрядженні;

4) розшуку відповідача в разі неможливості розгляду справи за його відсутності;

5) призначення судом експертизи;

6) направлення судового доручення щодо збирання доказів у порядку, встановленому статтею 87 цього Кодексу;

8) звернення із судовим дорученням про надання правової допомоги, вручення виклику до суду чи інших документів до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави;

9) прийняття ухвали про тимчасове вилучення доказів державним виконавцем для дослідження судом;

10) перегляду судового рішення у подібних правовідносинах (у іншій справі) у касаційному порядку палатою, об`єднаною палатою, Великою Палатою Верховного Суду.

Приписами статті 253 ЦПК України передбачено, що провадження у справі зупиняється у випадку, встановленому пунктом 2 частини першої статті 251 цього Кодексу - до припинення перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

Зупинення провадження у справі - це тимчасове припинення судом учинення процесуальних дій під час судового розгляду з визначених у законі об`єктивних підстав, які перешкоджають подальшому розгляду справи і передбачити усунення яких неможливо.

Судом встановлено, що третя особа, яка заявляє самостійні вимоги на предмет позову ОСОБА_4 перебуває у складі Збройних Сил України, що підтверджується, довідкою Військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України №209 від 31.08.2022 року.

Відповідно до ч. 2 ст.251 ЦПК України з питань, зазначених у цій статті, суд постановляє ухвалу.

Таким чином, суд приходить до висновку про необхідність зупинення провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 210, 251,252, 253 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Зупинитипровадження уцивільній справі№ 461/10340/21за позовомТовариства зобмеженою відповідальністю«Інвестиційна компаніяВідень», ОСОБА_2 до ОСОБА_3 ,третя особа:Об`єднання співвласниківбагатоквартирного будинку«Кам`яниця Рорайського»про відшкодуванняшкоди до закінчення воєнного стану та оголошення рішення про демобілізацію, тобто до закінчення обставин, що зумовили зупинення провадження у справі.

Після усунення обставин, що зумовили зупинення провадження у справі зобов`язати третю особу, яка заявляє самостійні вимоги на предмет позову повідомити про це суд невідкладно.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного суду через Галицький районний суд м. Львова протягом п`ятнадцяти днів з дня її оголошення.

Суддя Мисько Х.М.

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення01.03.2023
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу109308585
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої майну фізичних або юридичних осіб

Судовий реєстр по справі —461/10340/21

Постанова від 15.05.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 14.09.2022

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 27.06.2022

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 10.02.2022

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні