Ухвала
від 03.03.2023 по справі 405/1282/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/1282/23

2/405/171/23

УХВАЛА

03 березня 2023 року м. Кропивницький

Суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда Драний В.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Комунального закладу «Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат Кіровоградської обласної ради» про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити певні дії та сплату компенсації, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до відповідача КЗ «Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат Кіровоградської обласної ради» про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити певні дії та сплату компенсації, в якому просить: визнати бездіяльність відповідача щодо розгляду звернення позивача від 26.01.2023 року протиправною; 2) зобов`язати відповідача розглянути дане звернення позивача; 3) зобов`язати відповідача сплатити позивачу компенсацію у розмірі 2000 грн.

Позовна заява була подана в електронній формі у підсистемі «Електронний Суд» та підписана позивачем за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

При вирішенні питання про відкриття провадження у справі встановлено, що при поданні позовної заяви позивач не виконав вимоги ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Так, позивачем ОСОБА_1 у позовній заяві не вказано:

- ціну позову;

- відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору;

- відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися;

- попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи.

Крім того, відповідно до ч. 1 ст. 177 ЦПК України позивач повинендодати допозовної заявиїї копіїта копіївсіх документів,що додаютьсядо неї,відповідно докількості відповідачіві третіхосіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описомвкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Так, доданий до позову скріншот екрану з електронної пошти позивача суд вважає неналежними доказами надсилання відповідачу копій поданих позивачем до суду документів, оскільки він не містить відомостей про саме надсилання електронного листа з копією даних документів з описом вкладення.

Таким чином, позивачем до позову не додано доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

За правилами ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин позивачу необхідно в строк, який не може перевищувати п`яти днів з дня отримання позивачем даної ухвали, усунути недоліки позовної заяви, а саме: надати нову редакцію позовної заяви з додержанням вимог викладених у ст.ст. 175, 177 ЦПК України, разом з копіями заяви та копіями всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості учасників справи.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185, 260 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального закладу «Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат Кіровоградської обласної ради» про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити певні дії та сплату компенсації - залишити без руху, надавши п`ятиденний строк з дня отримання позивачем зазначеної ухвали для усунення недоліків.

Запропонувати позивачу у зазначений строк виправити вказані в ухвалі недоліки:

1)надати нову редакцію заяви з додержанням вимог викладених у ст.ст. 175, 177 ЦПК України, разом з копіями заяви та копіями всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості учасників справи;

У разі невиконання вказаних вимог позовна заява буде вважатись неподаною і повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ленінського районного суду

м. Кіровограда В.В. Драний

Дата ухвалення рішення03.03.2023
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу109360363
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити певні дії та сплату компенсації

Судовий реєстр по справі —405/1282/23

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

Ухвала від 03.03.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні