Ухвала
від 06.03.2023 по справі 227/151/22
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД 227/151/22 22-ц/803/2209/23 Головуючий у 1 й інстанції - Корнєєва В.В. Доповідач Мірута.О. А.

У Х В А Л А

про призначення справи до розгляду

06 березня 2023 року м. Кривий Ріг

Дніпровський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Головуючого Мірути О.А.

Суддів Тимченко О.О., Хейло Я.В.

заслухавши доповідь судді доповідача Мірути О.А. про проведення підготовчих дій по апеляційній скарзі ОСОБА_1 на рішення Добропільського міськрайонного суду Донецької області від 30 листопада 2022 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Добропільський міський транспорт»,третя особа - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, про відшкодування моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

Добропільським міськрайоннимсудуом Донецькоїобласті від30листопада 2022року ухвалено рішення, на яке ОСОБА_1 подано апеляційну скаргу, за якоюДніпровським апеляційнимсудом ухвалоювід 09 січня 2023 року відкрито апеляційне провадження.

В порядку підготовки справи до апеляційного розгляду:

1.з`ясовано питання про склад учасників судового процесу;

2.визначено характер спірних правовідносин і закон, який їх регулює;

3.з`ясовані обставини, на які посилаються учасники справи як на підставу своїх вимог і заперечень;

4.з`ясовано, які обставини визнаються чи заперечуються учасникам справи та виконані інші дії, пов`язані із забезпеченням апеляційного розгляду справи.

Справа підлягає призначенню до розгляду апеляційним судом.

Відповідно до частин 1, 3 статті 368 ЦПК України справа розглядається судом апеляційної інстанції за правилами, встановленими для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, з особливостями, встановленими цією главою.

Розгляд справ у суді апеляційної інстанції здійснюється в судовому засіданні з повідомленням учасників справи, крім випадків, передбачених статтею 369 цього Кодексу.

За частиною 1 статті 369 ЦПК України апеляційні скарги на рішення суду у справах з ціною позову менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, крім тих, які не підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, розглядаються судом апеляційної інстанції без повідомлення учасників справи.

Згідно із частиною 1 статті 7 ЦПК України розгляд справ у судах проводиться усно і відкрито, крім випадків, передбачених цим Кодексом. Відповідно до частини 13 статті 7 ЦПК України якщо цим Кодексом не передбачено повідомлення учасників справи, розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами. У такому випадку судове засідання не проводиться.

З матеріалів справи встановлено, що предметом позову в даній справі є стягнення грошової суми в розмірі 100 000 грн, тобто суми, яка менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Крім того, характер спірних правовідносин та предмет доказування не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін.

Оскільки судом апеляційної інстанції не приймалось рішення про виклик учасників справи для надання пояснень у справі, то справа розглядатиметься в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у ній матеріалами (у письмовому провадженні), а копія судового рішення у такому разі надсилається у порядку, передбаченому частиною 5 статті 272 ЦПК України.

16 січня 2023 року на адресу Дніпровського апеляційного суду через систему "Електронний суд" від Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, надійшло клопотання про заміну сторони її правонаступником в обґрунтування якої посилався на те, що 01.01.2023 року набув чинності Закон України від 3 вересня 1999 року № 1105-XIV «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування» відповідно до якого Фонд соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду реорганізовано шляхом їх приєднання до Пенсійного фонду України.

Таким чином, з 01.01.2023 відбулося публічне правонаступництво, тобто перехід прав та обов`язків управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, що є відповідачем у справі, до Головного управління Пенсійного Фонду України в Донецькій області.

Згідно з ч.1ст.55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Колегія суддів, на підставі викладеного, враховуючи, що Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області на сьогоднішній день є правонаступником усіх прав та обов`язків реорганізованих управлінь, в тому числі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, вважає за необхідне залучити Управління виконавчої дирекціїФонду соціальногострахування Українив Донецькійобласті на Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області як правонаступника відповідача.

Керуючись статтями 365, 366 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання Управління виконавчоїдирекції фондусоціального страхуванняУкраїни вДонецькій області про заміну сторони її правонаступником задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості правонаступника Управління виконавчої дирекціїФонду соціальногострахування Українив Донецькійобласті - Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Добропільський міський транспорт»,третя особа - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, про відшкодування моральної шкоди.

Підготовчі дії у справі закінчити.

Справу призначити до розгляду в приміщенні Дніпровського апеляційного суду (пр. Героїв-підпільників, 31, м. Кривий Ріг Дніпропетровської області).

Розгляд справи проводити без повідомлення учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий :

Судді:

Дата ухвалення рішення06.03.2023
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу109412642
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —227/151/22

Постанова від 07.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Мірута О. А.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Мірута О. А.

Ухвала від 19.12.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Мірута О. А.

Рішення від 30.11.2022

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва В. В.

Рішення від 30.11.2022

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва В. В.

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні