Ухвала
від 09.03.2023 по справі 395/200/23
НОВОМИРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 395/200/23Провадження № 2-а/395/2/2023 УХВАЛА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

09 березня 2023 року м.Новомиргород

Суддя Новомиргородського районного суду Кіровоградської області Орендовський В.А., розглянувши адміністративний позов ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ) до сектору поліцейської діяльності № 1 (м. Новомиргород) відділення поліції № 1 (м. Мала Виска) Новоукраїнського районного відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області (місцезнаходження: вул. А.Гурічева, 25, м. Новомиргород, Новоукраїнський район, Кіровоградська область, код ЄДРПОУ 40799116) про оскарження постанови у справі про адміністративне правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

07 березня 2023 року до Новомиргородського районного суду Кіровоградської області надійшов вказаний адміністративний позов.

Спір виник із публічно-правових відносин та відповідно до статті 19Кодексуадміністративногосудочинства України належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява подана в установлений законом строк особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність, вона відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 КАС України, вказану позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства і її подано з дотриманням правил підсудності.

Відсутні підстави, визначені статтями 169-170 КАС України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до положень статті 12Кодексуадміністративногосудочинства України спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ, незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

У відповідності до ст. 268, 269 КАС України, у справах, визначенихстаттями 273-277,280-283,285-289цього Кодексу,щодоподанняпозовної заявитапродату,часімісце розглядусправисуднегайно повідомляєвідповідачатаінших учасниківсправишляхомнаправлення текступовісткинаофіційну електроннуадресу,азаїї відсутності-кур`єромабоза відомимисудуномеромтелефону,факсу,електронноюпоштоючи іншимтехнічнимзасобомзв`язку. Учасник справивважаєтьсяповідомленимналежним чиномпродату,частамісце розглядусправи,визначеноїчастиноюпершою цієїстатті,змоментунаправлення такогоповідомленняпрацівникомсуду,прощоостанній робитьвідміткууматеріалах справи,та(або)змоментуоприлюднення судомнавеб-порталісудовоївладиУкраїни відповідноїухвалипровідкриття провадженняусправі,дату,частамісце судовогорозгляду. Неприбуття усудовезасіданняучасника справи,повідомленоговідповіднодо положеньцієїстатті,неперешкоджаєрозгляду справиусудахпершої таапеляційноїінстанцій. У справах, визначенихстаттями 273-277,280-283,285-289цього Кодексу,заявамипосуті справиєпозовназаява тавідзивнапозовну заяву(відзив). Копії позовної заяви та доданих до неї документів направляються відповідачу й іншим учасникам справи на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - електронною поштою, якщо така відома суду, або надаються для ознайомлення в судовому засіданні.

Керуючись ст. ст. 12, 123, 160, 161, 268-269, 286 КАС України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Прийняти дорозгляду тавідкрити провадженняу адміністративнійсправі запозовом ОСОБА_1 до сектору поліцейськоїдіяльності №1(м.Новомиргород)відділення поліції№ 1(м.Мала Виска)Новоукраїнського районноговідділу поліціїГУНП вКіровоградській області про оскарженняпостанови усправі проадміністративне правопорушення.

Призначити відкрите судове засідання по даній справі на 04квітня2023рокуо15:30год., в приміщенні Новомиргородського районного суду Кіровоградської області за адресою: м. Новомиргород, вул. Соборності, 157, зал № 2.

Розгляд справи проводити суддею одноособово.

Встановити відповідачу 5 (п`ятиденний) строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. З надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-сайті судової влади України в мережі Інтернет - https://nm.kr.court.gov.ua., а також оприлюднені рішення суду по даній справі на сайті http://www.reyestr.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.А. Орендовський

Дата ухвалення рішення09.03.2023
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу109456403
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення

Судовий реєстр по справі —395/200/23

Рішення від 19.04.2023

Адміністративне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Орендовський В. А.

Рішення від 19.04.2023

Адміністративне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Орендовський В. А.

Ухвала від 06.04.2023

Адміністративне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Орендовський В. А.

Ухвала від 09.03.2023

Адміністративне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Орендовський В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні