Ухвала
від 06.04.2023 по справі 395/200/23
НОВОМИРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 395/200/23Провадження № 2-а/395/2/2023 УХВАЛА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 квітня 2023 року м.Новомиргород

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області у складі:

головуючого - судді Орендовського В.А.,

при секретарі Печоріній Л.В.,

за участю позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Новомиргороді адміністративний позов ОСОБА_1 до сектору поліцейської діяльності № 1 (м. Новомиргород) відділення поліції № 1 (м. Мала Виска) Новоукраїнського районного відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області про оскарження постанови у справі про адміністративне правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

Новомиргородським районним судом Кіровоградської області розглядається вищевказана адміністративна справа.

06 квітня 2023 року у судовому засіданні позивачем ОСОБА_1 заявлено клопотання про залучення в даній справі в якості співвідповідача Головне управління національної поліції в Кіровоградській області.

Відповідно до ч.1 ст.2 КАС України, завданням адміністративного судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб`єктів владних повноважень.

Згідно ч.4 ст. 48 КАС України якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача.

Згідно з правовою позицією, викладеною у постанові КАС ВС від 26.12.2019 року у справі № 724/716/16-а, відповідачем у справах про оскарження постанов у справах про адміністративні правопорушення, які розглядаються судом в порядку, визначеному КАС України, є саме орган державної влади - суб`єкт владних повноважень.

Відповідно до ст.222 КУпАП працівники органів і підрозділів Національної поліції (поліцейські) при розгляді справи про адміністративне правопорушення діють від імені органів Національної поліції, тому належним відповідачем у справі щодо оскарження постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху повинен бути відповідний орган Національної поліції.

З наведеної норми випливає, що суб`єктом владних повноважень, який розглядає справу про адміністративне правопорушення і виносить постанову про притягнення до адміністративної відповідальності, є відповідний орган в особі конкретної посадової особи. Тобто, належним відповідачем у даній справі щодо оскарження постанови про накладення адміністративного стягнення є ГУНП в Кіровоградській області.

З урахуванням вищевикладеного, суд вважає за потрібне залучити в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до сектору поліцейської діяльності № 1 (м. Новомиргород) відділення поліції № 1 (м. Мала Виска) Новоукраїнського районного відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області про оскарження постанови у справі про адміністративне правопорушення в якості співвідповідача - Головне управління національної поліції в Кіровоградській області.

Керуючись ст.ст. 2, 48 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Залучити до участі в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до сектору поліцейськоїдіяльності №1(м.Новомиргород)відділення поліції№ 1(м.Мала Виска)Новоукраїнського районноговідділу поліціїГУНП вКіровоградській області про оскарження постанови у справі про адміністративне правопорушення в якості співвідповідача - Головне управління національної поліції в Кіровоградській області (місцезнаходження за адресою: вул. В.Чміленка, 41, м. Кропивницький, Кіровоградська область, код ЄДРПОУ40108709).

Повідомити співвідповідача, що наступне судове засідання по даній справі відбудеться 19квітня2023рокуо10:30год., в приміщенні Новомиргородського районного суду Кіровоградської області за адресою: м. Новомиргород, вул. Соборності, 157, зал № 2.

Встановити відповідачу ГУНП в Кіровоградській області 5 (п`ятиденний) строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. З надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-сайті судової влади України в мережі Інтернет - https://nm.kr.court.gov.ua., а також оприлюднені рішення суду по даній справі на сайті http://www.reyestr.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Новомиргородського районного суду

Кіровоградської області Володимир Орендовський

Дата ухвалення рішення06.04.2023
Оприлюднено10.04.2023
Номер документу110075522
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення

Судовий реєстр по справі —395/200/23

Рішення від 19.04.2023

Адміністративне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Орендовський В. А.

Рішення від 19.04.2023

Адміністративне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Орендовський В. А.

Ухвала від 06.04.2023

Адміністративне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Орендовський В. А.

Ухвала від 09.03.2023

Адміністративне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Орендовський В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні