Ухвала
від 09.03.2023 по справі 930/1236/21
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 930/1236/21

Провадження № 2/930/19/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.03.2023 року м. Немирів

Немирівський районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Науменка С.М.,

за участю секретаря судового засідання - Андрущак Л.П.,

представника відповідача ТОВ «Віхра» -Політаєва О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Немирів цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Віхра»</a>, третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог Товариство з обмеженою відповідальністю «Немирівський комбінат хлібопродуктів» про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, зобов`язання повернути земельну ділянку ,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Немирівського районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом представника позивача ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Віхра»</a>, третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог Товариство з обмеженою відповідальністю «Немирівський комбінат хлібопродуктів» про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, зобов`язання повернути земельну ділянку.

Представник позивача в судове засідання не з`явилася, на адресу суду 05.03.2023 року надіслала заяву, в якій вона просить залишити позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Віхра»</a>, третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог Товариство з обмеженою відповідальністю «Немирівський комбінат хлібопродуктів» про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, зобов`язання повернути земельну ділянку без розгляду. Заяву підтримує просить її задовольнити.

Представник відповідача ТОВ «Віхра» Політаєв О.В., в судовому засіданні не заперечує проти задоволення заяви представника позивача адвоката Федик Ю.Ю. про залишення без розгляду вказаної справи, адже це узгоджується із домовленостями зі сторонами в рамках врегулювання спору.

Представник третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог ТОВ «Немирівський комбінат хлібопродуктів» в судове засідання не з`явився, хоча своєчасно і належним чином був повідомлений про час і місце розгляду справи.

Заслухавши пояснення представника відповідача, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Так, згідно з п. 5 ч. 1ст. 257 ЦПК Українисуд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Залишення заяви без розгляду на підставі заяви позивача - це форма закінчення розгляду справи без ухвалення рішення. Зазначена процесуальна дія - це диспозитивне право позивача, передбачене нормамиЦПК України. При цьому суд не перевіряє підстави подання такої заяви.

Отже, саме по собі подання заяви про залишення позову без розгляду не є необґрунтованими діями позивача, так як це є його диспозитивним правом, передбаченим нормамиЦПК України.

Оскільки подання заяви про залишення позову без розгляду є правом позивача, яке не може бути обмежено судом, то заява представника позивача підлягає задоволенню.

Окрім того, як на думку суду, залишення даного позову без розгляду сприятиме найбільш прийнятному вирішенню конфлікту на взаємовигідних для обох сторін спору умовах.

Керуючись ст. ст.247,257,258-260 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву представника позивача ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Віхра»</a>, третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог Товариство з обмеженою відповідальністю «Немирівський комбінат хлібопродуктів» про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, зобов`язання повернути земельну ділянку - залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу, що після усунення умов, що були підставою для залишення позову без розгляду, позивач має право звернутися до суду повторно.

Ухвала може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення.

Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення ухвали, можуть подати апеляційну скаргу протягом 15 днів з дня отримання її копії.

Суддя Немирівського

районного суду: С.М.Науменко

СудНемирівський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення09.03.2023
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу109457850
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —930/1236/21

Ухвала від 09.03.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 27.12.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сердюк Валентин Васильович

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сердюк Валентин Васильович

Ухвала від 31.10.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сердюк Валентин Васильович

Ухвала від 29.09.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сердюк Валентин Васильович

Постанова від 10.08.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Копаничук С. Г.

Постанова від 10.08.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Копаничук С. Г.

Ухвала від 29.06.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Копаничук С. Г.

Ухвала від 20.06.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Копаничук С. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні